Eficienta economica a investitiilor in cadrul SC Vel Pitar SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Eficienta economica a investitiilor in cadrul SC Vel Pitar SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitolul 1 - Aspecte generale ale firmei
1.1 Prezentarea societătii S.C. Vel Pitar S.A.
1.2 Obiectul de activitate
1.3 Prezentarea activelor și pasivelor
Capitolul 2 - Sectorul de activitate pentru investiție
Capitolul 3 - Evaluarea activității viitoare a investiției
Capitolul 4 - Cheltuieli și surse de finanțare pentru investiții
Capitolul 5 - Analiza financiară a investiiei
5.1 Metoda B.I.R.D. de evaluare a eficientei investitiilor
Capitolul 6 - Riscuri în activitatea agentului economic ca urmare a schimbului posibil în viitor
Concluzii

Extras din document

CAPITOLUL 1- ASPECTE GENERALE ALE FIRMEI

La sfârsitul secolului al XIV-lea este atestat documentar dregătorul Vel Pitar, care era“pus peste pitari și îngrijea să se găsească făina și să se coacă în fiecare zi pâine proaspătă pentru domn, curteni și oștire”( Dimitrie Cantemir,Descriptio Moldaviae) Atribuțiile sale le completau pe cele ale jitnicerului, responsabil cu strângerea și depozitarea grânelor, dar și pe cele ale stolnicului, care degusta bucatele înainte de a le trimite la masa domnească.

În acele vremuri domnitorii Țărilor Române erau înconjurați de boieri cu roluri importanteîin buna desfășurare a activității Curții Domnești și a oștirii, pitarul având grijă ca pâinea să fie îndestulătoare și pe placul familiei domnitoare. De dimineață până seara pitarul aproviziona Palatul Voievodal cu pâine proaspătă, care era adusa înaintea lui Vodă pe talgere și farfurii numai de aur și argint, acoperită cu șervete pentru a nu se răci. Când se înfățișa la domnie, pitarul venea îmbrăcat în haine scumpe și se încingea cu brâu de mătase, semn al prețuririi de care se bucura.

Grupul Vel Pitar preia aceste tradiții ale pâinii bine făcute, ale satisfacerii gusturilor celor mai pretențioase pentru a aduce bucate alese la mesele românilor.

1. Prezentarea societății S.C. Vel Pitar S.A.

Grupul Vel Pitar este liderul pieței românești a produselor de panificație si morarit și un jucător important în domeniul producției și distribuției de biscuiți, napolitane, specialități de cofetărie și produse de patiserie.

Povestea grupului începe în momentul în care fondul de investiții Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), achiziționează două mari companii de morărit și panificație, Mopariv Râmnicu Vâlcea și Berceni București. În decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit și panificație: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni București, Mopariv Cluj Napoca și Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Râmnicu Vâlcea.

Societatea a fost înființată la 14.12.2001, prin fuziunea următoarelor societăți:

- S.C.Mopariv S.A. Râmnicu Valcea (societate absorbantă),

- S.C.Berceni S.A. Bucuresti (societate absorbită),

- S.C.Granpan S.R.L. Tecuci (societate absorbită).

La acestea s-au adăugat în anul 2003 :

- S.C.Spicul Arges S.A.

- S.C. Gorjpan S.A. Târgu Jiu

- S.C. Pangran S.A. Iași în anul 2005

- S.C.Panificatie Postavarul S.A. Brașov

- S.C.Panem S.A. Giurgiu

Vel Pitar a investit încă de la începutul activității zeci de milioane de dolari în fabricile, morile și magazinele achiziționate. Au fost cumpărate linii tehnologice moderne, unice în România. Clădirile au fost renovate și adaptate normelor europene. A fost creat un sistem național de distribuție ce acoperă toată țara, iar producția a fost diversificată pentru a răspunde cerințelor consumatorilor.

Grupul Vel Pitar a investit în linii tehnologice de ultimă generație, complet automatizate, începând cu operația de frământare și până la procesul de ambalare. Produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioară (prospețime îndelungată, culoare și formă constante), iar productivitatea este crescută.

Invesțiile în tehnologii noi au permis ca ambalarea, cât și întreg procesul de producție să utilizeze tehnologia Keine Touch - fără atingere (consumatorul este prima persoana care atinge produsul).

Având în cinci locații: Tecuci , Râmnicu. Vîlcea , Pitești, Iași și Tîrgu Jiu, mori de măcinat grâu și porumb, S.C. Vel Pitar S.A. poate să controleze atent întregul drum parcurs de produs de la faza de materie primă brută până la așezarea lui pe raft.

Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta economica a investitiilor in cadrul SC Vel Pitar SA.docx

Bibliografie

Donosă Dan, Eficiența economică a investițiilor, note de curs
- **www.listafirme.ro
- **www.risco.ro
- **www.termene.ro