Expertiza unor Fructe de Mare - Expertiza Melcilor de Mare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Expertiza unor Fructe de Mare - Expertiza Melcilor de Mare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bondoc Ionel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Introducere 4
Lista figurilor
Capitolul 1. Melcii de mare 6
Capitolul 2. Acvacultura în Uniunea Eupopeană 13
Capitolul 3. Protecţia gastropodelor în Romania 15
Capitolul 4. Monitorizarea mediului marin şi al sănătăţii melcilor 20
Bibliografie 25

Extras din document

INTRODUCERE

Fructele de mare sunt orice formă de viaţă ce sunt considerate produse în alimentaţia oamenilor. Fructele de mare include peşti şi crustacei. În categoria crustaceelor intră diferite specii de moluşte, crustacee şi echinoderme. În trecut, mamiferele marine, cum ar fi balenele şi delfinii au fost consumate ca hrană, deşi acest lucru se întâmplă într-o măsură mai mică în zilele de azi.

Plantele marine comestibile, cum ar fi unele alge marine şi microalge, sunt larg consummate ca fruste de mare în întreaga lume, în special în Asia. În America de Nord, deşi nu în general şi în Regatul Unit, termenul de “fructe de mare“ este extins şi la organisme de apă dulce consummate de oameni, astfel încât toată viaţa acvatică comestibilă poate fi menţionată ca fructe de mare.

Recoltarea de fructe de mare sălbatice este cunoscut sub numele de pescuit şi cultivarea şi creştere de fructe de mare este cunoscut sub numele de acvacultură, maricultură sau în caz de peşte, piscicultură.

Fructele de mare sunt dinstincte de carne, deşi sunt încă animale, sunt incluse într-o dietă vegetariană strictă. Fructele de mare sunt o importantă sursă de proteine în multe diete din întreaga lume, în special în zonele de coastă.

Cea mai mare parte din recolta de fructe de mare este consumată de om, însă o proporţie semnificativă este folosită ca hrană pentru peştii din crescătorie sau alte animale.

Unele fructe de mare, cum ar fi algele sunt utilizate ca hrană pentru alte plante, ca îngăşăminte.

În acest mod, fructele de mare sunt utilizate indirect pentru a produce alimente pentru consumul uman, produse cum ar fi tablete de spirulină, ulei de peşte, etc.

Unele fructe de mare sunt hrană pentru peştii de acvariu, sau utilizate pentru a alimenta animalele domestice, cum ar fi pisici şi o mică parte este folosită în medicină sau este utilizată în industie în scopuri nealimentare, cum ar fi cremele pentru piele [ http://en.wikipedia.org/wiki/ Seafood ].

Fructe de mare

Melcii se pun la vânzare vii. Se recunosc după forma cochiliei care este semisferică, are culoarea brună cu patru benzi mai închise. Sunt consideraţi vii melcii care au deschiderea cochiliei acoperită. Se elimină din consum melcii morţi care au cochilia deschisăsau spartă.

Carnea animalelor acvatice, dar cu precădere a scoicilor, midiilor şi stridiilor poate conţine ficotoxine provenite din ingerarea unor specii de dinoflagelaţi. Aceste ficotoxine se pot cumula în corpul animalelor acvatice şi induce la consummator intoxicaţii grave cu sfârşit letal. (Şindilar E., 1991).

Fisiere in arhiva (1):

  • Expertiza unor Fructe de Mare - Expertiza Melcilor de Mare.doc

Bibliografie

Şindilar E., 1991. Controlul igienic al produselor şi subproduselor se origine animală (vol. I). Editura Gheorghe Asachi, Iaşi.
Directiva 79/923/CEE.
Directiva 2000/60-CE.
H.G. nr. 201/2001.
3. Ordinul nr. 84/189/2009.
Ordinul nr. 1950/2007/38/2008.
Legea nr. 69/1994.
Legea nr.317/2009.
http://en.wikipedia.org/wiki/ Seafood
http://en.wikipedia.org/wiki/Seasnails
http://en.wikipedia.org/w/index.php?search=edible+sea+snails&title= Special%3ASearch.
http://www.rowater.ro/dadobrogea.
http://www.ifremer.fr/envlit/documentation/documents.htm#3.
http://www.afssa.fr.
http://archimer.ifremer.fr/doc/2009/acte-6933.pdf.

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ ION IONESCU DE LA BRAD DIN IAŞI FACULTATEA DE AGRICULTURĂ SPECIALIZAREA: EXPERTIZĂ PE FILIERA PRODUSELOR ALIMENTARE