Ferma pentru Ingrasarea Taurinelor

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Ferma pentru Ingrasarea Taurinelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitolul I Sinteza planului de afaceri
Capitolul II Afacerea propusa şi domeniul de activitate
Capitolul III Piaţă
3.1 Situaţia pieţei
3.2 Clienţii
3.3 Segmentul de piaţă
3.4 Concurenta
3.5 Analiza SWOT
3.6 Mixul de marketing
3.6.1 Produse şi servicii
3.6.2 Preţ
3.6.3 Promovarea şi distribuţia
Capitolul IV Organizare şi conducere
4.1 Proces de producere
4.2 Conducerea
4.3 Personalul firmei
Capitolul V Avantajele oferite comunităţii
Capitolul VI Previziuni financiare
6.1 Necesarul de finanţare
6.2 Venituri previzionate
6.3 Cheltuieli de producţie anuale
6.4 Analiza pragului de rentabilitate
Capitolul VII Fluxul tehnologic
7.1 Producţia medie pe zi
7.2 Controlul calităţii producţiei
Capitolul VIII Plan de acţiune
Capitolul IX Plan financiar
9.1 Analiza punctului critic din punct de vedere fizic
Capitolul I Sinteza planului de afaceri.

Extras din document

Planul de afaceri este o prezentare scrisă a ceea ce doreşte să realizeze un întreprinzător (investitor) precum şi modul în care intenţionează să folosească resursele de care dispune în scopul de a-şi atinge scopul.

Un plan de afaceri bun este o schemă de acţiuni construită logic care presupune o gândire de perspectivă asupra afacerii, cuprinzând toate etapele şi resursele de care dispune întreprinzătorul într-o perioadă de timp determinată.

Principalele motive pentru care este bine să se elaboreze un plan de afaceri sunt enumerate în cele ce urmează:

-elaborarea unei gândiri de ansamblu asupra întregii activităţi, evitând în felul acesta concentrarea energiei asupra unor secvenţe minore, nesemnificatie.

-ajută la o justă evaluare a unei noi idei de afacere şi ajută la compararea reală a şanselor noii afaceri cu cea existentă.

-este un instrument cu care se conduce mai bine afacerea pe baza principiului “Să ai un plan oarecare este infinit mai bine decât să nu ai nici unul”.

-pe baza planului de afaceri se poate face comunicarea în afara firmei şi dacă este necesar se poate obţine finanţare sau colaborare. Aceştia (bancherii, investitorii) doresc să afle cât mai rapid următoarele elemente:

• de câţi bani este nevoie;

• când este nevoie de aceşti bani;

• pentru ce se vor folosi aceşti bani;

• când şi cum se pot da înapoi banii.

-afacerile conduse pe bază de plan şi nu în stil pompieristic au mai mari şanse de reuşită. Planul ajută managerul să-şi menţină direcţia de acţiune şi ajută la concentrarea enegiei pentru atingerea ţelului propus.

Acest plan de afaceri este întocmit de către SC.Roferma.SRL pentru obţinerea unui credit bancar necesar în scopul achiziţionării terenului şi construcţiei adăpostului şi pentru deschiderea unei ferme de îngrăşat taurine în comună Leorda ,Judeţul Botoşani.

Ferma va produce tăuraşi supuşi îngrăşări intensive pentru obţinerea cărnii de calitate superiora,ce va fi procesata ulterior de SC.Kravis SRL

Investiţia necesară este de 180.000 de euro din care:

- 220.000 ron vor fi asiguraţi de cei 3 asociaţii ai firmei şi vor fi destinaţi amenajării terenului şi spaţiilor, precum şi asigurării utilităţilor tehnice necesare.

- 20.000 ron reprezintă terenurile destinate pentru păşune care vor fi achiziţionate de cei 3 acţionari.

- 480.000 ron vor fi asiguraţi printr-un credit bancar, care va fi utilizat pentru achiziţionarea taurinelor şi a furajelor.

Estimarea acestor rezultate s-a făcut în condiţiile unor marje de siguranţă destul de largi.

În acest domeniu de activitate există o cerere sigură şi constantă, zona oferă posibilităţi clare de aprovizionare cu furaje şi căi de acces.

Există perspective de extindere a acestei afaceri pentru că nu există alţi concurenţi în judeţul Botoşani.

Capitolul II Afacerea propusa şi domeniul de activitate

Pentru a reinvesti profitul obţinut din activitatea desfăşurată, intenţionam să dezvoltăm activitatea firmei.

Ne propunem într-o primă etapă să cumpărăm un teren în vecinătatea fermei şi în retehnologizare întrucât modul de hrănire a taurinelor influenţează, în mare măsură, eficienţa economică în exploatare, întrucât peste 60 % din cheltuielile anuale într-o fermă sunt reprezentate de costul furajelor.

Considerăm că această afacere are reale şanse de reuşită deoarece aşa cum vom demonstra în continuare, exista o cerere în creştere pentru produsele pe care le vom oferi. Exista perspective largi de dezvoltare a afacerii având în vedere că în judeţ nu există alte asemenea ferme de profil.

Ferma de taurine ROferma este amplasată pe lângă terenurile agricole ce asigură baza furajera. Terenul ocupat de incinta fermei este în suprafaţa de cca. 40.000 mp;

Baza furajera şi păşunatul natural se asigura de terenurile agricole destinate funcţionarii fermei.Suprafaţa acestora este de cca. 50 ha şi se afla situate în imediata apropiere a fermei.

Ferma dispune de 2grajduri cu o capacitate de 50 capete/grajd .

Tineretul taurin pentru îngrăşare este asigurat de la fermele de vaci de lapte din zonă, la greutatea de 100 kg/cap şi vârsta de 6 luni. Valorificarea taurinelor îngrăşate se face la abator pentru industrializare sau la export, în viu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ferma pentru Ingrasarea Taurinelor.docx

Alte informatii

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”