Finantarea si Creditarea Unitatilor de Alimentatie Publica si Agroturism

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Finantarea si Creditarea Unitatilor de Alimentatie Publica si Agroturism.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Capitolul I

I.1 Posibilitati de atragere a surselor de finantare

Obiectivul general acela este de a urmari potentialul economic, al surselor de atragere financiare in diferite moduri: a disponibilitatilor banesti, creditare, leasing etc.

Realizarea unei idei de afaceri în practică depinde în mare măsură de posibilitățile surselor de finantare.

Conditia esentiala pentru dezvoltarea viitoare a firmei este sa dispuna de o finantare corecta si completa, intrucat fara un capital suficient, care sa confere siguranta ca afacerea se va dezvolta in continuare, firma va trai de pe o zi pe alta, din experiente, nivelul de risc fiind crescut.

Intreprinzatorul trebuie sa asigure fondurile necesare crearii celor trei tipuri principale de capital utilizate in activitate:

-capitalul fix - imobilizat in activele fixe, cu rol de formare a fondurilor permanente ale firmei (cladiri, terenuri, autovehicule, echipamente, instalatii, utilaje etc.) si care constituie infrastructura de sustinere a firmei;

-capitalul circulant - care reprezinta fondurile circulante ale firmei si asigura continuitatea desfasurarii activitatii;

-capitalul pentru dezvoltare - care este afectat extinderii afacerii, schimbarii directiei initiale a activitatii si diversificarii acesteia.

Am ales aceasta tema deoarece cred ca sursele de finantare este un factor primordial pentru a incepe o afacere, si pentru o buna desfasurare a activitati societatii, trebuie sa stim de unde provin resursele ca sa stim efectele produse ulterior.

I.2.Sursele de finantare ale afacerilor

2.1 Sursele de finantare interna.:

A. Finantarea din venituri personale

- Investitia intreprinzatorului;

- Investitiile partenerilor (asociatilor);

- Investitiile prietenilor si ale rudelor;

- Investitiile actionarilor.

B. Finantarea prin credite

- Creditele bancare;

- Incubatoarele de afaceri;

C. Alte surse de finantare

- Creditul comercial;

- Obtinerea platii anticipate de la clienti;

- Inchirierea sau locatia;

- Cumpararea in rate;

- Arendarea;

- Participarea la profit;

- Emisiunea de obligatiuni;

- Donatiile si imprumuturile fara dobanda.

Marimea fondurilor necesare este dependenta de tipul si amploarea afacerii si de stadiul in care se gaseste afacerea. Pe parcursul formarii si functionarii unei firme, in functie de etapa in care se gaseste, intreprinzatorul va avea acces la anumite surse de finantare. Aceasta datorita faptului ca multi investitori nu sunt doritori sa investeasca intr-o afacere in perioada de inceput a acesteia, considerand ca riscul este prea mare, investitia urmand a fi facuta doar dupa ce afacerea ajunge la maturitate, in momentul in care firma a facut deja dovada viabilitatii. Potentialii investitori pentru participarea lor la capital tin cont, de asemenea, de stadiul afacerii si de gradul de risc pe care aceasta o implica. Din acest motiv, intreprinzatorul are datoria sa investigheze toate posibilitatile de finantare de care dispune, pentru a putea lua cea mai avantajoasa hotarare posibila in momentul respectiv.

A. Finantarea din venituri personale

In aceasta situatie, banii necesari pentru finantarea afacerii provin din economiile personale ale intreprinzatorului, a eventualilor parteneri, rude si/sau actionari. Capitalul este denumit capital de risc, deoarece aceste fonduri pot fi pierdute in caz de esec al afacerii.

Avantajul principal al acestui mod de finantare il constituie faptul ca fondurile utilizate nu trebuie rambursate, participantii la formarea capitalului recuperandu-si investitiile din beneficiile firmei. Dar, dezavantajul cel mai important este ca investitorii trebuie consultati la luarea deciziilor, reducandu-se astfel gradul de independenta al intreprinzatorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea si Creditarea Unitatilor de Alimentatie Publica si Agroturism.docx

Alte informatii

Facultatea: Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala Specializarea:Inginerie si Management in Alimentatie Publica si Agroturism