Fitotehnie

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fitotehnie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Cap. I Incadrarea culturilor intr.-un asolament corespunzator
• Consideratii generale asupra rotatiei la plantele cultivate in ferma
• Asolamentul stabilit
Cap.II Elaborarea planului de fertilizare
• Consideratii generale cu privire la fertilizarea plantelor cultivate in ferma
• Calcularea dozelor de ingrasaminte
• Stabilirea necesarului de ingrasaminte si a modului de administrare
Cap.III Incadrarea in asolament a sistemului de lucrare a solului
Cap. IV Samanta si semanatul
• Alegerea cultivarelor
• Calitatea semintelor utilizate si tratamentele efectuate
• Stabilirea epocii optime de semanat
• Stabilirea desimii semanatului si a normei de samanta la hectar
• Mijloacele mecanice utilizate la semanat
Cap.V Lucrarile de ingrijire
5.1. Combaterea buruienilor
5.1.1. Identificarea buruienilor dominante
5.1.2. Stabilirea masurilor de combatere
5.2. Combaterea bolilor si daunatorilor
5.2.1. Identificarea agentilor patogeni si a daunatorilor
5.2.2. Stabilirea masurilor de combatere
5.3. Irigarea (stabilirea metodei de udare,a numarului de udari,a normei de udare,a normei de udare ,a normei de irigare si a normei de irigare si a necesarului de apa pentru intreaga suprafata)
Cap.VI Recoltarea culturii
• Evaluarea productiei
• Recoltarea(precizarea momentului optim de recoltare si stabilirea modului cum se va face aceasta)
• Calcularea productiei totale si a necesarului de spatii de depozitare
Bibliografie

Extras din document

Cap. I Incadrarea culturilor intru-un asolament corespunzator

1.1 Consideratii generale asupra rotatiei la plantele cultivate in ferma SC.INUL.SRL

Inul, Linum, după denumirea ştiinţifică, este o plantă anuală ierboasă, cultivată înca de la începuturile umanităţii. La noi se cultivă atât pentru fuior, cât şi pentru seminţele sale oleaginoase. În scopuri medicinale se folosesc numai seminţele ajunse la maturitate completă.

Seminţele de in sunt bogate în mucilagii, săruri de potasiu şi de magneziu.

Fibele de in sunt deosebit de valoroase, avand o mare rezistenta la rupere si putrezire, luciu matasos si o buna conductibilitate la caldura.

1.2 Asolamentul stabilit

Structura culturilor si a suprafetei,in ha si procente

Nr.crt.

Cultura Suprafata

ha %

1 Grau 110 33,3

2 In fibra 110 33,3

3 Porumb 110 33,3

Total 330 100,00

Grupele de cultura,numarul de sole si suprafata unei sole

Nr.crt. Grupa de cultura Suprafata Numarul de sole

ha %

1 Cereale paioase 110 33,3 1

2 Plante textile 110 33,3 1

3 Prasitoare 110 33,3 1

Total 330 100,00 3

Stabilirea tipului de asolament si a schemei

Sola Cultura

I Grau

II In fibra

III Porumb

Sola Grupa de cultura

I Cereale paioase

II Plante textile

III Prasitoare

Ciclu de rotatie in timp si spatiu

Anul Sola I II III

2012 G IF P

2013 IF P G

2014 P G IF

Fisiere in arhiva (1):

  • Fitotehnie.docx

Bibliografie

Mogarzan Aglaia,2004-Fitotehnie,Ed.I.I. de la Brad ,Iasi
Muntean L., 1995-Mic tratat de Fitotehnie,vol.I-Cereale si leguminoase pentru boabe,Ed.Ceres,Bucuresti.
Muntean Leon,Borcean I.,Axinte M.,Roman Gh,2003-Fitotehnie,Ed.I.I. de la Brad,Iasi.
Muresan T. si colab.,1975-Cultura porumbului,Ed.Ceres,Bucuresti
Olaru C.,1982-Fasolea,Ed.Scrisul Romanesc,Craiova.
Onisie T.,Jitareanu G.,2000-Agrotehnica,Ed.I.I. de la Brad,Iasi.
Popescu Ch.,Bucur D.,1999-Apa si productia vegetala,Ed.Gh.Asachi,Iasi.
Talmaciu M., 2005-Entomologie agrícola,Ed. I.I.de la Brad,Iasi.
Catalogul Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania-2005

Alte informatii

MEDICINA VETERINARA “ION IONESCU DE LA BRAD” IASI