Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei SC Vincon Vrancea SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei SC Vincon Vrancea SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 43 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitolul I: Prezentarea generală a firmei
1.1 Scurt istoric
1.2 Descrierea generală a firmei și obiectul de activitate
1.3 Prezentarea portofoliului de produse
1.4 Structura organizatorică
1.5 Misiunea firmei
1.6 Obiectivele firmei
Capitolul II: Analiza factorilor interni si externi ai firmei
2.1 Analiza strategiei de dezvoltare (Matricea SWOT)
2.2 Evaluarea factorilor interni (MEFI)
2.3 Evaluarea factorilor externi (MEFE)
2.4 Matricea TOWS
Capitolul III: Activitatea de producție a firmei
3.1 Strategii de dezvoltare a firmei
3.1.1 Strategii globale
3.1.2 Strategii parțiale
Capitolul IV: Identificarea strategiilor de dezvoltare pentru firmă
4.1 Matricea SPACE
4.2 Matricea Intern-Extern (IE)
4.3 Marea matrice a strategiei/GRAND
4.4 Modelul PORTER
4.5 Diagrama de apreciere a poziției concurențiale a firmei
4.6 Diagrama profilului concurențial
4.7 Modelul BCG (BOSTON CONSULTING GROUP)
4.8 Matricea Artur D. Little (ADL)
4.9 Matricea McKinsey
4.10 Matricea Profilului Competitiv (MPC)
4.11 Matricea de Planificare Strategică Cantitativă (MPSC)
4.12 Matricea Ansoff

Extras din document

CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALĂ A FIRMEI

1.1 Scurt istoric

Viile din podgoria Târnave formează astăzi cea mai reprezentativă și mai importantă zonă viticolă din Transilvana. Numeroase vestigii și documente stau ca mărturie a vechimii viticulturii din Transilvania. Între anii 484-425 î.Hr. apar primele mențiuni istorice despre practicarea viticulturii pe Văile Târnavelor. Tradiția cultivării viței-de-vie în zona Târnavelor este menționată și de Herodot (600 î.e.n.), care susținea că geto-dacii erau viticultori renumiți. Această tradiție s-a dezvoltat de-a lungul timpului, iar, în jurul anului 1200, ținutul este menționat în hărțile epocii ca Weinland - Țara Vinului, așa cum rezultă dintr-o hartă inclusă în “Chorographia Transylvaniae” întocmită de Ioan Honterus în 1532.

În 1177, are loc prima atestare documentară a Cetății de Baltă, una dintre cele mai importante cetăți medievale de pe Valea Târnavei Mici. În 1489, regele Matei Corvin îi dăruiește Cetatea de Baltă domnitorului Ștefan cel Mare, împreună cu o plantație de viță-de-vie în satul Velț. În anul 1560, este finalizată construcția actualului Castel Bethlen-Haller, începută după dărâmarea vechii cetăți în anul 1544.

În satul Bălcaciu din comuna Jidvei se află una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din România, construită în secolul al XV-lea, în stil gotic. Aici, pe unul dintre clopote, se găsește gravat Dragonul cu cap de femeie, care poartă struguri la urechi și are coadă din frunze de viță-de-vie. Acest simbol reprezentativ, care denotă o veche legătură ritualică între oamenii zonei și cultura viței-de-vie, a fost folosit în identitatea vizuală a gamei de vinuri Tezaur Jidvei.

Construcție unică, aflată la interferența dintre Renaștere și Baroc, Castelul a fost ridicat de Miklos Bethlen între anii 1642-1716. La sfârșitul Primului Război Mondial, Castelul Bethlen de la Sânmiclăuș devine centru de șampanizare al I.A.S. Jidvei. Astăzi, clădirea se află în proprietatea familiei Necșulescu.

În anul 1949, se înființează Întreprinderea Agricolă de Stat Jidvei, un prim pas spre ceea ce va deveni, 50 de ani mai târziu, compania Jidvei.

În anul 1958, vinurile de Jidvei - din soiurile Traminer Roz, Fetească Regală și Sauvignon Blanc - sunt distinse cu medalii de aur la Concursul Internațional de la Ljubliana. În anul 1975, se lansează gama Tradițional, ce cuprinde vinuri prietenoase, care s-au remarcat de-a lungul timpului în lumea iubitorilor de vin alb.

Odată cu privatizarea I.A.S. Jidvei și înființarea actualei companii S.C. Jidvei S.R.L., în anul 1999, are loc trecerea la o nouă etapă de dezvoltare, marcată de un amplu program de retehnologizare și modernizare.

În anii ce au urmat, compania a continuat să producă vinuri de calitate, fiind în permanență preocupată de îmbunătățirea proceselor și tehnicilor de vinificare pentru a oferi consumatorilor un produs mai bun, mai rafinat, mai nobil.

1.2 Descrierea generală a firmei și obiectul de activitate

Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vinuri din Romania. Cu o suprafață totală de peste 2.500 de hectare de viță-de-vie, acesta deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie cu proprietar unic din Europa.

Investițiile în dezvoltare au permis dotarea celor patru crame cu o capacitate totală de stocare de peste 30 de milioane de litri, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu, cu echipamente de ultimă generație. Jidvei este cel mai mare producător de vinuri DOC, oferind cea mai variată gamă de produse - must, vinuri liniștite, vinuri spumante și vinars.

S.C. VINCON VRANCEA S.A. a avut în anul 2016 o cifră de afaceri în valoare de 66.477.319 lei. Această companie are numărul de înregistrare în Registrul Comerțului J39/225/1991 și C.U.I. 144711 iar obiectul de activitate este cultivarea strugurilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei SC Vincon Vrancea SA.docx