Gradini din Irlanda

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Gradini din Irlanda.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 23 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Grădinile şi parcurile din Irlanda

Irlanda este una dintre ţările care îmbină în chip fericit istoria, tradiţiile şi romantismul. Ţara este alcătuita din Republica Irlanda, cu 26 de comitate şi Irlanda de Nord cu şase comitate, fiind situată în partea de nord-vest a Europei. Este cunoscută mai ales pentru peisajele sale, parcă mereu verzi şi învăluite în ceaţă, pentru munţii, cultura şi tradiţii - mai ales pentru legende şi folclor - şi pentru locuitorii prietenoşi şi primitori, mândri de ţara lor.

Este o ţară destul de mică, dar superbă, dacă preferaţi în locul plajelor exotice farmecul nordic, ruinele cu poveşti istorice şi tradiţia unui spaţiu necunoscut. Puteţi începe din regiunea Burren, un loc extraordinar, sălbatic şi plin de viaţă, cu izvoare subterane, peşteri, prăpăstii, un loc în care vechile legende par să revină la viaţă. Cele mai cunoscute sunt Peşterile Aillwee, care sunt în prezent amenajate pentru a primi turiştii.

Irlanda este o destinaţie turistică ideală, dacă vă puteţi obişnui cu singurul mare dezavantaj: vremea care este mai mereu ploioasă ce aduce un plus de farmec locurilor. Climatul este destul de cald totuşi, iar Irlanda este cunoscută ca Insulă de Smarald datorită peisajului verde.

Ar fi bine să rămâneţi câteva zile în Dublin, pentru că oraşul are enorm de oferit, mai ales ca obiective culturale: teatre, muzee, librării, dar şi parcuri încântătoare.

Povestea oraşului Cork a început pe o mică insulă, iar în prezent Cork este al doilea oraş ca mărime din Irlanda, cu o istorie de peste opt secole. Aici trebuie să vizitaţi piaţa engleză, din centrul oraşului, Shandon Steeple, Universitatea - campusul este traversat de râul Lee - St Patrick's Hill, un deal foarte abrupt, din vârful căruia, după oboseala urcuşului, vă veţi bucura de o panoramă pe cinste.

În oraşul Limerick se află castelul Bunratty, cu impresionantul lui parc, una dintre principalele atracţii turistice ale Irlandei. La mică distanţă se găsesc oraşele Galway şi Cork cu parcurile naţionale Burren, Killarney şi colinele Moher.

Dar poate cea mai cunoscută parte a orasului Galway este Eyre Square (Piaţa Eyre), refăcuta recent, chiar dacă noul său aspect a stârnit deja controverse.

Killarney este una dintre cele mai interesante destinaţii din Irlanda, în primul rând datorită peisajelor incredibile. Aici veţi găsi şi Cascada Torc, cu adevărat spectaculoasă mai ales după o ploaie puternică. Puteţi urca până în vârful cascadei, dar priveliştea nu este la fel de impresionantă. După ce vizitaţi cascada mergeţi pe Killarney-Kenmare Road până la Muckross Gardens, grădini amenajate într-un stil foarte „irlandez”, cu adevărat minunate. De aici puteţi ajunge la Lacul Muckross.

Parcul naţional Rossmore

Parcul Rossmore este situat la 3,5 km sud-vest de oraşul Monaghan. Combinaţia unei game largi de habitate, inclusiv pădurile de conifere, păşunile, lacurile şi râurile, face ca parcul Rossmore să fie un paradis pentru fauna sălbatică. Pădurea cuprinde acum un amestec de conifere şi arbori. Dintre copacii predominanţi menţionăm: molizii norvegieni, molizii din specia Sitka, brazii din specia Douglas, stejarii şi fagii. O serie de arbori tuia operează un complet de 460 de metri gard viu la mausoleul din cimitir. Azaleele sunt pline de culoare, mai ales la începutul verii. O caracteristică a parcului sunt rododrendonii. Fauna este de asemenea foarte variată.

Fisiere in arhiva (2):

  • Gradini din Irlanda .doc
  • Gradini din Irlanda .ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ „ION IONESCU DE LA BRAD” IAŞI