Identifiacarea Resurselor Agroturistice din Localitatea Chiliile Judetul Buzau

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Identifiacarea Resurselor Agroturistice din Localitatea Chiliile Judetul Buzau.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. Univ. Dr. Romeo Creţu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

CAPITOLUL I. IDENTIFIACAREA RESURSELOR AGROTURISTICE DIN LOCALITATE

Istoric:

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Trestioara, făcea parte din plaiul Pârscov al județului Buzău și era formată din satele Albești, Budești, Chiliile, Crivelești, Ghiocari, Trestioara, Sicari și Veghiurile, având în total 980 de locuitori. În comună funcționau două biserici ortodoxe și o școală mixtă. În 1925, comuna este consemnată în plasa Sărățelu a aceluiași județ, având în componență satele Trestioara, Budești, Crivelești și Chiliile.

În 1950, comuna a fost inclusă în raionul Cărpiniștea din regiunea Buzău și apoi în raionul Buzău din regiunea Ploiești. În 1968, comuna și-a mutat reședința la Chiliile, luând numele acestui sat și devenind parte a județului Buzău, cu această ocazie alipindu-i-se și satele Glodu-Petcari și Poiana-Pletari care până atunci făcuseră parte din comuna Cănești.

Aşezare geografică:

Județul Buzău este așezat acolo unde se întâlnesc drumurile ce au legat teritoriile istorice românești a€“ Muntenia, Moldova și Transilvania - Buzaul a fost și rămâne punct de legătură și de circulație a valorilor materiale și spirituale, leagăn de străveche cultură și civilizație românească.

Județul Buzău este așezat în partea de sud-est a țării, având o suprafața de 6.103 kilometri pătrați (2,6 % din suprafața țării, ocupând locul 17 între celelalte județe), iar populația de 496.214 locuitori, ceea ce reprezintă 2,3% din populația țării, ocupând locul 18 între celelalte județe.

Din punct de vedere al organizării administrative, județul Buzău are 86 de localități, din care 2 municipii (Buzău și Râmnicu - Sărat), 3 orașe (Nehoiu, Pogoanele și Patarlagele), 81 de comune cu 481 de sate.

Comuna Chiliile este situată în partea de nord a judeţului Buzău, la 50 km distanţă de Buzău, reşedinţa de judeţ.

Printre cele 81 de comune se număra și comuna Chiliile, cu o suprafața totală de 3.566 kilometri pătrați și a cărei primă atestare documentară datează din anul 1720.

Privind de pe o înălțime de la Chiliile, ți se înfățișează o adevărată "mare" de creste montane. Și totuși aici, la poalele acestei pustietăți aparențe, s-au stabilit din vechime numeroase așezări omenești. A fost poate o înclinație, o înzestrare a locuitorilor spre natură, poate un adăpost mai sigur împotrivă incursiunilor năvălitorilor de tot felul; sau poate și una și alta.

Vecini:

- la nord-est: teritoriul administrativ al comunei Lopătari;

- la sud: teritoriul administrativ al comunei Căneşti;

- la est: teritoriul administrativ al comunelor Mânzăleştişi Scorţoasa;

- la vest: teritoriul administrati al comunelor: Brăeşti şi Odăile.

La 55 km de orașul Buzău, de o parte și de alta a celor doi afluenți ai Saratelului, se află comuna Chiliile, cu salba ei de șapte sate: Chiliile, Glodu - Petcari, Poiana - Pletari, Crevelesti, Budesti, Ghiocari și Trestioară, străjuită la nord-est de comuna Lopătari, la sud de Canesti, la est de Manzalesti (satul Valea Ursului) și Scorțoasa (satul Grabicina), iar la vest de comunele Braesti și Odăile. La răscruce de vânturi, la întâlnire de munți și la capăt de drumuri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Identifiacarea Resurselor Agroturistice din Localitatea Chiliile Judetul Buzau.doc

Alte informatii

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti Facultatea:Management Specializare: Inginerie şi Management in Alimentaţie Publică şi Agroturism