Iluminatul Public - Comuna Dobreni Judet Neamt

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Iluminatul Public - Comuna Dobreni Judet Neamt.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dona Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Agronomie, Management

Extras din document

PREZENTAREA PROIECTULUI

Sistemul de iluminat urban este un consumator complex de energie electrica, cu implicatii deosebite in dezvoltarea societatii. Cresterea consumurilor de energie electrica pentru asigurarea conditiilor impuse iluminatului public, precum si dezvoltarea urbana, impun cautarea unor solutii inteligente pentru asigurarea conditiilor luminotehnice, dar cu un consum de energie electrica cat mai redus. In acest sens, in cadrul proiectului, se propune o solutie novatoare, avand ca obiectiv, pe de o parte, asigurarea conditiilor luminotehnice impuse iluminatului stradal, in conditiile utilizarii surselor moderne cu halogenuri metalice si, pe de alta parte, reducerea consumurilor de energie electrice printr-un control adecvat al caracteristicilor de functionare, utilizand un echipament electronic adecvat.

Durata de recuperare a finantarii de la buget si a cofinantarii : 3 ani

Costuri ( ex. pentru sisistemul corp de iluminat cu balast electronic)

- corp de iluminat complet echipat : 250 EURO ( include lampa si balastul electronic )

- accesorii comunicatie : 28 EURO

- unitate de comanda : 12 EORO ( o unitate de comanda la 50 balasturi costa 600 E)

Total cost productie/corp conectabil in sistem : 290 EURO

Costuri auxiliare( marketing, montaj,service) : 80 EURO

COST TOTAL: 370 EURO/corp conectabil in sistem

Pret vanzare : 460 EURO/corp conectabil in sistem

Profit : 90 EURO = 382 lei ( 1EURO = 4,25 lei):

Productie:

Anul 1 : 2000 buc

Anul 2 : 4000 buc;

Anul 3 : 6000 buc

Total profit anii 1 3 : 4.584.000 lei ( 1.078.500 EURO )

- export : 20% din productie;

-dotarea cu echipamente de testare module electronice si testare parametrii optici ai corpurilor de iluminat echipate cu balasturi electronice si lampi cu halogenuri metalice;

Obiectivele proiectului

Obiectivul principal al proiectului este alinierea la normele Uniunii Europene a productiei si iluminat public

Principiile şi obiectivele realizării serviciului de iluminat public

Administrarea serviciului de iluminat public se realizează cu respectarea principiului:

a) autonomiei locale;

b) descentralizării serviciilor publice;

c) subsidiarităţii şi proporţionalităţii;

d) responsabilităţii şi legalităţii;

e) asocierii intercomunitare;

f) dezvoltării durabile şi corelării cerinţelor cu resursele;

g) protecţiei şi conservării mediului natural şi construit;

h) asigurării igienei şi sănătăţii populaţiei;

i) administrării eficiente a bunurilor din proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale;

j) participării şi consultării cetăţenilor;

k) liberului acces la informaţiile privind serviciile publice.

Obiectivul general al proiectului este valorizarea competentelor stiintifice si tehnice ale colectivelor de cercetare si inovare implicate in domeniile iluminatului electric, al conversiei curate de energie electrica si al compatibilitatii electromagnetice pentru realizarea unui nou sistem de iluminat exterior, durabil, utilizandlampi cu LED-uri, alimentat dintr-un sistem de stocare a energiei elecrtice, obtinuta cu panourilor fotoelectrice. Tema propusa se va concentra asupra sistemelor de iluminat cu lampi cu LED-uri cu putere modulara de 10 W care vor inlocui actualele corpuri de iluminat exterior. 6 module (60 W) inlocuiesc o lampa cu vapori de sodiu public cu lampi de Na de 100 W care consuma in total circa 120 W de la reteaua publica.

Aceasta putere reprezintra economia de energie electrica de la reteaua publica, avand in vedere faptul ca alimentarea se propune a se face de la o sursa autonoma.

Proiectul corespunde prevederilor Legii 199/2000 privind eficienta energetica si asigura premizele cresterii eficientei energetice, cu reducerea consumurilor de energie. In mod corespunzator este in conformitate cu prevederile Protocolului de la Kyoto privind reducerea poluarii mediului ambiant prin cresterea eficientei energetice. De asemenea corespunde preocuparilor Uniunii Europene de crestere a eficientei energetice a receptoarelor de energie.

Realizarea balasturilor electronice pentru lampile cu halogenuri metalice, solutie care are sanse sa fie generalizata pentru iluminatul stradal, pentru iluminatul halelor industriale, a terenurilor de sport, a monumentelor etc., asigura o importanta reducere a consumului de energie electrica si posibilitatea includerii sistemelor de iluminat intr-un sistem inteligent de conducere. Desigur ca odata cu realizarea sistemelor de iluminat din Romania la nivelul standardelor Uniunii Europene, problemele de calitate a energiei electrice devin din ce in ce mai importante. Dezvoltarea proiectului propus poate antrena preocupari privind realizarea de receptoare electrice moderne, cu efecte minime perturbatoare in reteaua electrica de alimentare. Aceste preocupari vor avea o importanta deosebita in viitor, odata cu cresterea exigentelor privind calitatea energiei electrice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Iluminatul Public - Comuna Dobreni Judet Neamt.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA BUCURESTI