Implementarea Sistemului HACCP la SC Leader International SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Implementarea Sistemului HACCP la SC Leader International SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 55 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Introducere.4
Capitolul I-Stadiul actual al cunostiintelor privind calitatea alimentelor si asigurarea calitatii alimentelor.6
Capitolul II-Sistemul Hazard Analysis Control Critical Points.13
2.1 Scurt istoric .13
2.2.Evolutia sistemului.14
2.3 Principii si functii ale HACCP.17
2.3.1.Aplicarea principiilor HACCP.20
Capitolul III-Prezentarea intreprinderii de panificatie S.C. LEADER INTERNATIONAL S.R.L.21
3.1.Amplasare geografica si administrativa.21
3.2.Conditii naturale.22
3.2.1 Conditiile de clima ale orasului.22
3.3. Conditiile economice si sociale.22
3.3.1.Salariati si castigul salarial.22
3.3.2.Somajul.22
3.3.3.Populatia.23
3.4 Prezentarea intreprinderii S.C. DAMONA S.R.L.23
3.4.1.Scurt istoric si evolutie.24
3.4.2.Specificul activitatii.25
3.4.3.Fluxul tehnologic.26
3.4.4.Constructii,echipamente si forta de munca.26
3.4.4.1.Constructii.26
3.4.4.2.Echipamente.27
3.4.4.3.Structura fortei de munca.29
3.4.5.Date de productie si economice.29
3.4.5.1 Date de productie.29
3.4.5.2.Structura cheltuielilor si veniturilor in perioada 2006-2008.32
Capitolul IV-Elaborarea sistemului HACCP la S.C LEADER INTERNATIONAL
S.R.L.32
4.1.Date generale.32
4.1.1. Decizia de constituire.32
4.1.2.Reunirea datelor referitoare la produs.33
4.2.Identificarea riscurilor.33
4.2.1.Descrierea pericolelor amanuntit.35
4.3.Identificarea punctelor critice de control.38
4.4.Stabilirea limitelor critice.40
4.5.Stabilirea sistemului de monitorizare.41
4.6.Stabilirea actiunilor corective necesare.42
4.7.Stabilirea procedurilor pentru verificarea sistemului.46
4.8.Stabilirea documentatiei HCCP.49
Concluzii si Propuneri.52
Bibliografie.54

Extras din document

INTRODUCERE

Progresul omenirii este o realitate de care suntem constienti. Economia de piaţă presupune produse şi servicii competitive. Azi nu mai poate fi acceptată nici o marfă dacă nu corespunde standardelor de calitate recunoscute atât pe plan intern cât şi în afara graniţelor.

Tranziţia către economia de piaţă a influenţat invariabil şi evoluţia pieţei alimentare din România, sub aspect calitativ şi cantitativ. Astfel marfa alimentară a căpătat noi valenţe, în special din punct de vedere socio-economic, iar calitatea a fost redefinită şi reproiectată în noul spaţiu economic. Abordarea calităţii, ca element al competitivităţii firmelor, a condus la o redimensionare a conceptului de calitate, pornind de la produs şi de la proces până la nivelul organizaţiilor.

Pe de altă parte, în perspectiva integrării României în spaţiul economic european, s-au făcut deja paşi importanţi în armonizarea şi implementarea legislaţiei româneşti cu cea a UE, în ceea ce priveşte standardizarea, controlul şi asigurarea calităţii alimentelor. În prezent, un accent deosebit se pune pe siguranţa alimentelor, atât la producătorii, cât şi la comercianţii de alimente.

Calitatea produselor alimentare a fost afectată de reducerea calităţii materiilor prime, de procesare, de operaţiile post-procesare, precum şi de comportamentul consumatorilor.

Calitatea materiilor agroalimentare a fost influenţată negativ prin nerespectarea sau aplicarea necorespunzătoare a cunoştinţelor agronomice în cultivarea plantelor şi creşterea animalelor.

Reacţiile de hrană şi satisfacerea lor sunt asociate în parte de constatările directe ale fiecărui individ in cursul vieţii, binenţeles cu etape evolutive, precum şi de o oarecare influenţă a moştenirii genetice.

Starea emoţională faţa de hrana este amplificată sau diminuată prin prezenţa sau absenţa satării de foame si a existenţei mijoacelor materiale care să o desăvarşească. În prezent această activitate a evoluat odată cu unele schimbări economico-sociale şi cultural-educaţionale ce au loc în societate, în viaţa de zi cu zi.

Atat în trecutul nu prea îndepărtat cat şi în viitor activitatea de preparare a hranei neputand fi înlocuită s-a constatat oricare ar fi forma de organizare.În contextual general al transformărilor au loc prepararea, prezentarea şi servirea mancărilor şi băuturilor dobandesc mari valenţe determinate în principal de doi factori decisivi: amplificarea mişcării libere a oamenilor şi creşterea cerinţelor si preferinţele culinare, justificata de un trai civilizat modern si de o activitate mai întinsă

Influenţa alimentaţiei asupra stării de sănătate a individului, importanţa acesteia în dezvoltarea armonioasă a organismului, în menţinerea vigorii fizice şi intelectuale, deci impactul asupra rezultatelor obţinute în activităţile economico-sociale, au determinat ritmuri accentuate de creştere pentru sectoarele care au ca obiect de activitate alimentaţia omului şi semnificative transformări corelate cu importanţa economică şi socială a acestor activităţi.

Lucrarea de fata se imparte in patru capitole :Capitolul I – Stadiul actual al cunostiintelor privind calitatea alimentelor si asigurarea calitatii alimentelor, Capitolul II- Sistemul Hazard Analysis control critical points, Capitolul III – Prezentarea generala a S.C. LEADER INTERNATIONAL S.A. si Capitolul IV – Elaborarea sitemului HACCP pentru S.C. LEADER INTERNATIONAL S.A.

CAPITOLUL I

STADIUL ACTUAL AL CUNOŞTINŢELOR PRIVIND CALITATEA ALIMENTELOR LI ASIGURAREA CALITĂŢII ALIMENTELOR

Calitatea si siguranta alimentelor se bazeaza pe eforturile tuturor celor implicati in lantul complex care include al productia agricola, procesarea, transportul si consumul. Conform Uniunii Europeane si Organizatiei Mondiale a Sanatatii - siguranta alimentelor este o responsabilitate a tuturor, incepand de la originea lor pana in momentul in care ajung pe masa.

Pentru a mentine calitatea si siguranta alimentelor de-a lungul lantului amintit, este nevoie atat de proceduri care sa asigure faptul ca alimentele sunt integre, precum si de proceduri de monitorizare care sa asigure ducerea la capat a operatiunilor in bune conditii.

Siguranţa alimentară exprimă calităţile esenţiale ale unui aliment; un aliment este sigur atunci când prin consum nu alterează şi periclitează starea de sănătate a organismului.

Hrana este reprezentată la oameni de alimente, la animale acestea se numesc furaje, iar la plante, elemente nutritive.

Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Sistemului HACCP la SC Leader International SRL.doc