Importanta Cresterii Cabalinelor

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Importanta Cresterii Cabalinelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Importanta creşterii cabalinelor Munca sau forţa de tracţiune este principala producţie de economica realizata de cabaline in condiţii de eficienta, cu consum redus de energie. In România ,carnea de cal era inclusa la categoria „carne si alte specii” si se folosea in cantităţi reduse pentru prepararea diferitelor mezeluri. La noi, laptele de iapa nu se foloseşte in alimentaţia umana. Pielea de cal este folosita ca materie prima pentru industria încălţăminte, marochinăriei si pentru confecţia harnaşamentelor. Parul din coama si din coada se foloseşte, in funcţie de lungime, pentru confecţionarea perilor, arcuşurilor, sitelor de morărit, saltelelor, pernelor de scaun Gunoiul de cal se foloseşte ca ingrăsământ natural, mai ales in legumicultura si ca principal component al compostului folosit ca suport de creste in ciupercării.

Rase de Cabaline

Rase Culturale

Intermediare

Rasa Lipiţan se foloseşte pentru tracţiune uşoară. Lipiţanul este frumos, bine proporţionat , mobil si expresiv. Calul lipiţan are capacitatea productiva ridicata si este capabil sa realizeze o producţie energetica economică, îmbinând in mod armonios forţa cu viteza, putând greutăţi mari, pe distanţe lungi.

Rasa Trăpaşul Romanesc. Se pot deplasa, in alura de trap, pe distante mari, pe drumuri de tara, neasfaltate, dezvoltând o apreciabila forţa si rezistenta de fond specifica. Este bun ameliator al raselor locale de cabaline din zona colinara din Câmpia Olteniei, Munteniei, Dobrogei. Metişii cu iepele locale prezintă avantajul ca sunt mai puţin prietenoşi la condiţiile de hranire si îngrijirea si au capacitatea energetică superioară părinţilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Cresterii Cabalinelor.ppt