Importanta Produselor Agricole

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Importanta Produselor Agricole.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Importanta Produselor Agricole1. AGRICULTURA 3
2. IMPORTANTA ECONOMICA A PRODUSELOR VEGETALE 4
2.1 Cerealele 5
2.1.1 Importanta economica a cerealelor 5
2.1.2 Analiza grafica 6
2.2 Prdusele horticole(fructele si legumele) 7
2.2.1 Importanta alimentara a produselor horticole 7
2.2.2 Importanta economica a produselor horticole 8
2.2.3 Analiza grafica 9
3. IMPORTANTA ECONOMICA A CRESTERII ANIMALELOR 9
3.1 Analiza grafica 10
4 CONCLUZIE 12
5. BIBLIOGRAFIE 13

Extras din document

1. Agricultura

Obiectivul fundamental al agriculturii, ca ramura importanta a economiei nationale in noile conditii determinate de integrarea in structurile europene, il constituie stoparea declinului, redresarea treptata si asigurarea conditiilor pentru relansarea producatorilor agricoli, in concordanta cu potentialul natural, economic si uman de care dispune Romania, pentru asigurarea securitatii alimentatiei populatiei si crearea de disponibilitati pentru export.

Cresterea cantitativa si calitativa a productiei agricole vegetale si animale este

posibila doar prin valorificarea potentialului productiv national si promovarea unor sisteme de agricultura ecologica, stimulandu-se cresterea performantelor producatorilor agricoli si a competitivitatii produselor agroalimentare romanesti pe piata interna si internationala. Aceasta crestere poate fi influentata si de exploatarea constructiilor destinate producerii de legume si a celor destinate cazarii animalelor la standardele tarilor dezvoltate.

In conditiile progresului ethnic si al tendintei de globalizare si informatizare a economiei, productiei si concurentei, singura sansa de depasire a greutatilor si lipsurilor perioadei de tranzitie o constituie performanta, in ceea ce priveste nivelul si calitatea productiei, care singure sunt in masura sa asigure un nivel de venituri superior.

Agricultura, prin productia vegetala, beneficiaza de o sursa de energie gratuita (Soarele), care, daca stim sa o protejam si cu alte masuri, permite realizares de productii performante.

Prin fotosinteza energia solara este transformata in energie chimica (diferite forme de materie organica), care constituie baza existentei animalelor (nutritie).

Agricultura romaneasca nu a prosperat pentru ca nu a exstat o convingere reala, statornica, potrivit careia nu poate deveni rentabilla daca nu se bazeaza pe principiul transformarii intregii productii de cereale in produse animale destinate vanzarii. Romania trebuie sa vandal numai produse animale, care inglobeaza valoarea adaugata, aducatoare de profit. Aceasta atitudine a fost transmisa de marii patrioti si oameni de stiinta, care au miliat cu consecventa pentru zootehnicizarea agriculturii.

Graul, carnea, oul, laptele etc. au aceeasi alcatuire, indifferent de locul de obtinere, spre deosebire de produsele industriale, unde calitatea si performantele sunt mult diferite in raport cu locul de productie si tehnologia folosita.

Productia agricola, spre deosebire de activitaea industriala,se realizeaza, in cea mai mare parte, sub cerul liber, fiind influentata puternic de regimul climatic, de rigorile acestuia, de bioritmurile organismelor vegetale si animale.

Principalii factori care conduc la imbunatatirea performantelor in agricultura sunt: informatia tehnica, stiintifica, economica si informatizarea; managementul; tehnologia procesului de productie(imbinarea ansamblului de masuri care sa permita realizarea de productii mari si de calitate la un cost redus); finantarea; activitatea de productie si de valorificare a ei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Produselor Agricole.doc