Instalatia Hidraulica a Tractorului U650

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Instalatia Hidraulica a Tractorului U650.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nicolae Patrascu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Mecanica

Cuprins

INTRODUCERE 1
INSTALAtIA HIDRAULICÃ CU RIDICÃTOR HIDRAULIC CU ANSAMBLURI SEPARATE 2
FUNCtIONAREA INSTALAtIEI HIDRAULICE CU RIDICÃTOR HIDRAULIC 5
ÎNTREtINEREA INSTALAtIEI HIDRAULICE CU ANSAMBLURI SEPARATE 7
EXPLOATAREA INSTALAtIEI HIDRAULICE CU RIDICÃTOR HIDRAULIC 7
INSTALAtIA HIDRAULICÃ MONOBLOC 9
UTILIZAREA INSTALAtIEI HIDRAULICE 12
DEFECTELE ÎN EXPLOATARE ALE INSTALAtIEI HIDRAULICE 14
INDICAtII PENTRU FOLOSIREA RIDICÃTORULUI HIDRAULIC 17
BIBLIOGRAFIE 18

Extras din document

INTRODUCERE

În lucrarea de fatã se prezintã instalatia hidraulicã a tractorului, de productie romanescã, U650. Lucrarea cuprinde o descrie completã a instalatiei cu ridicãtor hidraulic si cu asambluri separate, functionarea si întretinerea acesteia, modul de exploatare precum si depistarea si remedirea eventualelor defecte ce pot aparea în urma utilizãrii acesteia în muncile agricole si nu numai. De asemenea în paginile de mai jos se mentionezã si cele mai importante indicatii cu privire la utilizarea ridicatorului hidraulic.

În prezenta lucrare am ales sã pun în evidentã instalatia hidraulicã a tractorului U650 deoarece reprezintã o componentã esentialã a aceastuia si mai ales, pentru faptul cã este utilizatã în majoritatea lucrãrilor agricole.

Tractoarele de constructie romaneascã pot fi echipate cu instalatii hidraulice pentru lucrul cu masinile si instalatiile agricole de douã tipuri: cu cilindru de fortã exterior si cu mecanism hidraulic monobloc. Parcurgand aceste pagini se va putea intelege mult mai bine ce alegere este mai bunã legatã de functionarea instalatie hidraulice cand vine vorba de utilizarea acesteia în pozitie controlatã sau efort controlat, asta depinzand de tipul masinii sau uneltei agricole precum si de natura solului.

Sunt prezentate principalele utilaje agricole ce pot fi utlizate cu ajutorul instalatiei hidraulice. Printre acestea putem enumera: plugul cu trupite, grapã cu lamã, scarificatoare, masini de plivit, prãsitoare, etc. Aceste utilaje sunt descrise în tabelul din Fig. 11 din cadrul lucrãrii.

2

INSTALAtIA HIDRAULICÃ CU RIDICÃTOR HIDRAULIC CU ANSAMBLURI SEPARATE

Instalatia hidraulicã cu ridicãtor hidraulic a tractoarelor din exploatare se prezintã în douã variante :

— cu ansamble separate, montate în diferite locuri pe tractor;

— cu ridicãtor hidraulic monobloc.

Se întilneste la tractoarele U-650 si S-H50 si este formatã din instalatia hidraulicã si ridicãtorul hidraulic.

Instalatia hidraulicã are rolul de a asigura cuplarea la tractor si manevrarea masinilor agricole purtate si semipurtate în timpul lucrului si transportului.

Constructia

Instalatia hidraulicã a tractorului U-650 (Fig. 1) se compune din rezervorul de ulei 1, filtrul 2, pompa hidraulicã distribuitorul 4, conducte si prizele 5.

Rezervorul axe rolul de a mentine cantitatea de ulei necesarã functionãrii instalatiei hidraulice. Poate constitui o carcasã separatã sau rolul sãu este îndeplinit de carterul transmisiei.

Pompa are rolul de a antrena uleiul din rezervor si a-l trimite cu presiune la distribuitor. Pompa (Fig. 2) se compune dintr-o carcasã ce se racordeazã la filtru prin orificiul 1. În interior are douã compartimente, 2 pentru instalatia hidraulicã si 3 pentru termodirectie, asamblate la circuitele respective prin orificiile 4 si 5.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatia Hidraulica a Tractorului U650.pdf