Metode de Cercetare a Speciilor de Urs Brun si Lup Cenusiu din Zona Muntelui Tampa

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Metode de Cercetare a Speciilor de Urs Brun si Lup Cenusiu din Zona Muntelui Tampa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Teodorescu Gabriela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Ecologie

Cuprins

Introducere
CAPITOLUL I – Aşezarea geografică şi descrierea Muntelui Tâmpa 4
I.1 Aşezarea geografică şi descrierea Muntelui Tâmpa 4
I.2 Clima. . 5
I.3. Atracţii turistice 5
CAPITOLUL II – Studiu de caz 6
II.1 Ursul brun 6
II.2 Lupul cenusiu 9
II.3 Strategiii de conservare a speciilor de urs brun şi de lup cenusiu 13
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere

În această lucrare am facut o scurtă prezentare a Muntelui Tâmpa -este un munte care aparţine de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaţilor Orientali, el fiind înconjurat aproape în totalitate de municipiul Braşov cu o înălţimea de 960m.

Obiectivele acestei lucrări sunt: studierea ecosistemului din care fac parte, ce măsuri de cercetare s-au luat pentru cunoasterea populatiilor de urs brun si lup cenusiu şi ce s-a realizat in urma acestor cercetări.

Scopul lucrării este studierea speciilor de urs brun şi de lup cenuşiu din zona Muntelui Tâmpa.

Cap.I

I.1. Aşezarea geografică şi descrierea Muntelui Tâmpa

Muntele Tâmpa. De la stânga: culmea cu Panoramicul, vârful cu terasa Belvedere şi şaua cu ruinele cetăţii

Tâmpa (în maghiară Cenk, în germană Zinne, alternativ Kapellenberg) este un munte care aparţine de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaţilor Orientali (mai precis în Carpaţii de Curbură) şi înconjurat aproape în totalitate de municipiul Braşov. Înălţimea: 960m (după unele surse 995m), la aproape 400m deasupra oraşului.

Muntele este alcătuit în principal din formaţiuni calcaroase, formându-se în urma procesului de încreţire a scoarţei terestre.

Mare parte a sa (150 ha) este declarată rezervaţie naturală, datorită speciilor de animale (urşi, râşi, lupi, fluturi - 35% din totalul speciilor din ţara noastră, păsări) şi plante rare (crucea voinicului, obsiga bârsană) care se găsesc pe acest munte. Pe Tâmpa se poate ajunge pe mai multe căi: există cele 25 de serpentine, tăiate în 1837 de către Ocolul silvic al Braşovului, treptele lui Gabony, drumul Cavalerilor, vechi din vremea cetăţii Braşovia sau drumul pentru maşină de „la iepure”. Cei neobişnuiţi cu drumeţiile lungi pot lua telecabina, care face legătura între Cabana-restaurant Casa Pădurarului de la poale şi Restaurantul Panoramic, aflat pe coama muntelui, în mai puţin de trei minute. Priveliştea din vârful Tâmpei, de pe terasa de piatră construită în 1873 ori de pe cea a fostului restaurant Béthlen, oferă o splendidă panoramă asupra oraşului, iar în zilele senine se poate observa întreaga ţară a Bârsei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Cercetare a Speciilor de Urs Brun si Lup Cenusiu din Zona Muntelui Tampa.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIŞTE FACULTATEA DE INGINERIA MEDIULUI ŞI BIOTEHNOLOGII SPECIALIZAREA: SISTEME DE EVALUARE ŞI CONTROL A CALITĂŢII MEDIULUI MASTER, ANUL I DISCIPLINA: BIODIVESTITATEA ECOSISTEMELOR ANTROPICE