Metodologia si Criteriile de Clasificare a Pensiunilor Rurale si Agroturistice din Polonia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Metodologia si Criteriile de Clasificare a Pensiunilor Rurale si Agroturistice din Polonia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ROMEO CRETU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

1.IMPORTANŢA TURISMULUI ȊN POLONIA

Polonia este o parte a pieţei turismului la nivel mondial cu o creştere în mod constant a numărului de vizitatori, în special după aderarea la Uniunea Europeană. Turismul în Polonia contribuie la evoluţia economiei ţării. Cele mai populare oraşe sunt: Varşovia, Cracovia, Gdańsk, Wrocław, Poznań, Lublin şi Toruń, inclusiv situl istoric al nazistului Auschwitz, în lagărul de concentrare Oświęcim. În Polonia predomină turismul cultural, legat de monumentele isorice şi de artă (biserici, catedrale, mănăstiri, castele, palate, muzee etc.), urmat de cel climateric şi balneoclimateric, montan.

Cele mai bune destinaţii de agrement include Lacul District Mazuria, coasta Mării Baltice, Munţii Tatra – cel mai înalt munte al Carpaţilor, Sudetes şi Pădurea Białowieża.

Principalele oferte turistice constau în vizitarea obiectivelor turistice şi a monumentelor istorice din oraşe şi din afara acestora, excursii de afaceri, agroturism, drumeţii şi alpinism în zonele montane.

Primi turişti au fost pelerini care călătoreau în sanctuare, atât în Polonia cât şi în străinătate. Dezvoltarea turismului comercial a început în secolul XIX. Regiunile cele mai populare erau munţii, în special în Munţii Tatra, exploraţi, de exemplu de către Tytus Chałubiński.Secolul XIX a fost, de asemenea data apariţiei staţiunilor Spa precum Suedetes, Beskids, unele dintre acestea alăturându-se din 1910 Asociaţiei de Balneologie din Polonia. După ce Polonia şi-a recâştigat independenţa în 1918, turismul polonez a explodat şi a fost încurajat de către guvern. Prima firmă tour-operatoare profesionistă poloneză, Orbis a fost fondată în Liov în 1923, urmată în 1937 de către organizaţia de turism Gromada.

După al doilea război mondial toate organizaţiile turistice au fost naţionalizate de către noul guvern comunist. Aceasta a reprezentat perioada de avânt a turismului în masă, o privelişte tipică acestei perioade fiind o tabără de vacanţă cu mici bungalow-uri gestionate de către una din companiile deţinute de stat. După căderea comunismului, o mare parte din infrastructură a fost privatizată, multe staţiuni fiind închise. După 1990 au apărut organizaţiile multinaţionale precum TUI şi Neckermann und Reisen cu filiale în Polonia.

2.TURISMUL RURAL ŞI AGROTURISMUL ȊN POLONIA

Astăzi,agroturismul în Polonia este o formă atractivă de a câștiga un venit suplimentar pentru mulţi fermieri.Acesta este în curs de dezvoltare, nu numai în zonele de munte

( MaΠopolska și Podkarpacie ). La începutul anilor '90 , acolo au fost doar 590 de ferme agroturistice din Polonia Astăzi, aproape 8.000 de ferme furnizează servicii de agroturism , ele pot găzdui mai mult mult de 80.000 de persoane.Agroturismul ia multe forme,aceasta nu este combinată numai cu relaxare într-un cadru natural și admirarea faunei sălbatice locale , dar , de asemenea, cu explorarea regiunii și oportunități culturale , consumarea de produse alimentare tradiționale , inclusiv produse ecologice. Federația poloneză de a stabilit ca sunt aproximativ 120 de asociații de agroturism în Polonia.

Ministerul este implicat în aceste activități prin organizarea expoziției AGROTRAVEL acest eveniment atrage peste 20.000 de vizitatori anual.O altă prioritate este

îmbunătățirea calității serviciilor oferite de fermele agroturistice. Acesta este un proces continuu realizat cu participarea agrospecialiștilor,consilieri cu înaltă calificare , care au zilnic contact cu fermierii implicaţi în agroturism.Ei pot vedea cel mai bine potențialul de la o fermă și atracțiile disponibile în zonă , spatiu liber ,calificările familiei fermierului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metodologia si Criteriile de Clasificare a Pensiunilor Rurale si Agroturistice din Polonia.docx

Bibliografie

http://www.agroturystyka.pl/stowarzyszenia_id_647.html
http://statistics.unwto.org/sites/all/files/pdf/poland_accom.pdf
http://lubuskie.pl/nowe-menu/menu-strony/turystyka-2/dla-branzy/kategoryzacja-obiektow-holetarskich/
http://www.warsawvoice.pl/download/Special/20130425_RuralTourism.pdf
http://www.eurogites.org/member.php?lang=EN&id=PL
http://www.bip.wzp.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=4056:kategoryzacja-obiektow-hotelarskich-dokonywanie-zaszeregowania-obiektow-w-ktorych-s-wiadczone-usugi-hotelarskie-do-poszczegolnych-rodzajow-nadawanie-im-kategorii-oraz-ewidencja-tych-obiektow&Itemid=88

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ÎN AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ