Mixul de Marketing - Biscuitii Germino

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Mixul de Marketing - Biscuitii Germino.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitolul 1 Descrierea pietei 3
1.1.Notiuni de piata 3
1.2Indicatori de apreciere a pietei 4
1.3Importanta produsului 5
Capitolul 2 Analiza mediului de marketing 6
2.1.Micromediu 6
2.2.Macromediu 7
Capitolul 3 Mixul de produs 9
3.1Definirea produsului.Elemente corporale si acorporale comunicationale si simbolice 9
3.2Ciclul de viata al produsului 10
Capitolul 4 Pretul 12
4.1 Definirea conceptului 12
4.2Metode de stabilire a pretului 14
4.3Descrierea pretului 15
Capitolul 5 Distribuirea produsului 16
5.1Conceptul de distributie si rolul distributiei 16
5.2Canalul de distributie 18
5.3Logistica 21
Capitolul 6 Promovarea produsului 23
6.1 Rolul promovarii 23
6.2 Formele de promovare 24
Capitolul 7 Protectia consumatorului 26
Concluzii 28

Extras din document

CAPITOLUL I

DESCRIEREA PIEŢEI PRODUSULUI

1.1.NOŢIUNI DE PIAŢĂ

1.2.INDICATORII DE APRECIERE A PIEŢEI

1.3.IMPORTANŢA PRODUSULUI

1.1 NOTIUNI DE PIATA.

Prin piata se intelege orice plasament in spatiu si orice fragment de timp in care pot fi intalniţi potenţialii parteneri de afaceri, vînzători sau cumpărători ai unor produse sau servicii de orice natura.

Piaţa este un loc comun.Este timpul şi spaţiu in care agenţii activi din societate vin să comunice unii cu alţii şi să schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb.Deci piaţa produselor agroalimentare va fi cea în care, în urma confruntarii cererii-oferta, venit-cost, va stabili pretul fiecarei marfi si volumul tranzactiilor de marfuri.Prin piata se intelege de asemenea sfera economica in care productia de bunuri materiale si servicii apare sub forma de oferta de marfuri , iar nevoile solvabile apar sub forma de cerere de marfuri.Piata unei marfi este locul de intalnire la un moment dat al producatorului , prin oferta sa, cu consumatorul, exprimat prin cererea sa.

Piata de biscuiti se ridica la peste 50 milioane de euro. Volumul acesteia a fost in anul 2005 de 92.400 de tone, din care aproximativ 68% era detinuta de biscuitii ambalati, potrivit informatiilor din piata.Cumparatorul vine pe piata cu trebuintele sale exprimate prin cerere si venituri alocate pentru cumpararea marfurilor necesare.

Principalii competitori sunt Elite, cu marca Merlin, produsa de Dobrogea Group, Danone, cu marca LU, intrata recent in portofoliul Cadbury Schweppes, cu Magura, firma Supreme Chocolat,producatorul brandului Ulpio, alaturi de Pan Group si Rostar. Germino a inregistrat in primul trimestu al acestui an o cifra de afaceri de 1,9 milioane de euro, potrivit directorului general al companiei, Tiberiu Mihailiteanu.

1.2 INDICATORII DE APRECIERE AI PIETEI.

Capacitatea pietei se exprima prin intermediul unor indicatori care pot fi exprimati atat valoric cat si fizic.

Acesti indicatori pot fi exemplificati astfel in:

- volumul ofertei; - volumul cererii; - volumul tranzactiilor;- potentialul pietei;- consumul aparent; - gradul de saturatie;- cota de piata.

Produsul Volumul ofertei (pachete) Volumul cererii (pachete)

Biscuitii Germino 14000 17000

Biscuitii Magura 15500 12300

Biscuitii Rostar 12600 10000

1)Volumul ofertei – este un indicator de regula utilizat in situatiile in care cererea este mai mare decat oferta.Se detremina glo9bal sau pe grupe de produse si pe produs.

Valoarea volumului ofertei produsului , Biscuiti ,, Germino'' dupa cum se poate vedea in tabelul de mai sus este de 14000 pachete.

2) Volumul cererii – exprima intr-un mod mai corespunzator, capacitatea efectiva a pietei si serveste la dimensionarea activitatii intreprinderii sau unitatii si la aprecierea raportlui oferta- cerere.

In cazul volumului cererii se constata o valoare a ei de aproximativ 17000 pachete.

3)Volumul vanzarilor – este un indicator cantitativ ce se exprima de regula in unitati fizice, si reprezinta cantitatea din produsul de referinta deja intrata si absorbita pe piata.

SC. GERMINO.SA este o companie romanaeasca cu capital integrat privat infiintata in 1995 prin privatizarea mebo a unui recunoscut producator din industria alimentara – Intreprinderea de Morarit si Panificatie Teleorman.Germino este o afacere de familie detinuta de Gheorghe si Tiberiu Mihailiteanu.In anul 2003, Germino a infiintat inpreuna cu firma germana Golfein Backwaren compania Goldfein Romania.In urma acestui parteneriat , Germino a lanasat produse noi de patiserie industriala care beneficiaza de standarde de calitate germana.

Misiunea firmei este de a oferi clientilor cu un excelent raport pret/calitate,obtinute din ingrediente atent selectionate si retete adaptate la tendinte mondiale in alimentatie, cele mai bune produse.

4)Potentialul pietei – reprezinta acea parte din capacitatea pietei ce poate fi satisfacuta pe baza conditiilor materiale si financiare ale consumatorilor.

5)Consumul aparent – este un indicator auxiliar pentru aprecierea evolutiei pietei.

6) Gradul de saturatie al pietei considerat un indicator auxiliar al atractivitatii acesteia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing - Biscuitii Germino.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI TIMISOARA FACULTATEA DE MANAGEMENT AGRICOL DISCIPLINA:MARKETING