Modelarea si Simularea Sistemelor Agricole

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Modelarea si Simularea Sistemelor Agricole.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere docx, xlsx de 18 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Introducere: Necesitatea dimensionării optime a activităților într-o exploatație agricolă

Dimensionarea optimă a activităților este necesară într-o exploatație agricolă deoarece aceasta pune la dispoziția managerului modalități multiple de punere de acord a resurselor existente cu obiectivele formulate pentru o anumită perioadă de timp, oferindu-i posibilitatea de a gândi și a decide mai bine și mai repede fără să denaturze realitatea.

Capitolul I: Mediul în care își desfășoară activitatea exploatația

1. Situația exploatației

Exploatația aleasă este situată în comuna Chirnogi, județul Călărași.

Judeţul Călăraşi este situat în partea de Sud-Est a României, pe malul stâng al fluviului Dunărea şi al braţului Borcea şi se învecinează la nord cu Ialomiţa, la est cu judeţul Constanţa, la vest cu Giurgiu şi sectorul agricol Ilfov, iar la sud cu Bulgaria.

Fiind un judeţ de câmpie, agricultura este activitatea economică principală a judeţului Călăraşi. Circa două treimi din producţia agricolă a judeţului o reprezintă aportul sectorului vegetal. Producţia vegetală este orientată cu precădere spre culturile de cereale boabe, plantele uleioase şi plante de nutreţ.

Riveranitatea judeţului Călăraşi la Dunăre creează o atractivitate turistică deosebită, dar insuficient exploatată. Numărul mare de ostroave de un mare pitoresc, ramificarea cursului principal al Dunării prin braţe unice, creează atât un cadru natural ce predispune la relaxare, dar şi condiţii unice pentru practicarea vânătorii şi a pescuitului sportiv.

Comuna Chirnogi se află în sud-vestul județului, pe malul stâng al Dunării și pe cel drept al Argeșului, la confluența celor două râuri, la limita cu regiunea Silistra din Bulgaria. Este traversată de șoseaua națională DN41, care leagă Oltenița de Giurgiu. Suprafața totală este de 167 km2.

Clima din zona comunei Chirnogi se înscrie în formula climă continentală de câmpie silvo-stepică de tip Vlăsie-Burnaz (luncă). Temperatura medie anuală este 11°C, iar precipitațiile medii anuale sunt 550 l/m2.

În general, teritoriul comunei Chirnogi este alcătuit la suprafaţă din depozite cuaternare (aluviuni de luncă, loess şi depozite loessoide de Burnaz).

Culturile predominante in zonă sunt urmatoarele: grâu, porumb, floarea soarelui, orz, rapiță.

Culturi predominante Suprafețe cultivate (ha) Producția medie (kg/ha) Preț de vânzare (lei/kg)

Grâu ~4000 4500 0,7

Porumb ~2000 8000 0,5

Floarea soarelui ~2000 2500 1,4

Orz ~1000 4500 0,55

Unele dintre cele mai importante obiective turistice din zonă sunt: Cișmeaua Mare (Ruinele Gumelnița), plaja de la fluviul Dunărea, pădurea Tufele Grecului, Biserica Sfântul Nicolae, Biserica Stupinele.

Printre pensiunile agroturistice din zonă se numără Pensiunea Azaro și Pensiunea Dropia. Prețul unei nopți de cazare este de 100 lei/cameră.

Comuna Chirnogi are câteva evenimente locale cum ar fii ziua comunei (2 septembrie), Ziua Eroilor, Ziua Recoltei.

Exploatația S.C. Agro Chirnogi Group SRL are sediul administrativ in comuna Chirnogi, suprafața totală fiind 100 ha, unde intră si o pensiune agroturistică cu o capacitate de 4 camere de cazare. Statutul juridic Societate cu Raspundere Civilă al acesteia are urmatoarele avantaje: nu este obligatorie depunerea unor documente care atestă pregătirea și experiența profesională a fondatorilor firmei în domeniul de activitate, se pot alege mai multe coduri CAEN pentru a putea desfăşura mai multe activităţi economice din domenii diferite, nu există limite de activitate, în cazul datoriilor, răspunderea fiecărui asociat este limitată la capitalul social pe care l-a depus în momentul înfiinţării firmei.

Fisiere in arhiva (5):

  • fisa tehnologica fasole.xlsx
  • fisa tehnologica floarea-soarelui.xlsx
  • fisa tehnologica grau.xlsx
  • fisa tehnologica porumb.xlsx
  • Modelarea si Simularea Activitatii intr-o Exploatatie Agricola - SC Agro Chirnogi Group SRL.docx

Bibliografie

http://www.academia.edu
http://www.comunachirnogi.ro
http://www.ghidulprimariilor.ro

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ - BUCUREŞTI FACULTATEA DE MANAGEMENT, INGINERIE ECONOMICĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ SPECIALIZAREA: INGINERIE ŞI MANAGEMENT ÎN ALIMENTAŢIE PUBLICĂ ŞI AGROTURISM