Modernizare Ferma Agrozootehnica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Modernizare Ferma Agrozootehnica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dona Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

PREZENTAREA PROIECTULUI

Ferma beneficiază de facilitati de crestere deosebite. In ultima perioada, atat datorita conjuncturii nefavorabile din industrie cat si datorita managementului defectuos aceasta ferma a fost inchisa de la productie. In schimb activele sale sunt destul de bine conservate.

Agmaprod doreste sa reporneasca ferma realizand urmatoarele investitii:

• Constructii: infrastructura ferma, modernizare 3 grajduri vaci de lapte, grajd maternitate, grajd tineret, sistem integrat de managementul dejectiilor;

• Echipamente: utilare grajduri, sala de muls, tanc de stocare, masina transport furaj, tractor, remorca tehnologica;

• Efective: 200 vaci de lapte.

Proiectul prevede investitii intr-o ferma a carei capacitate va ajunge la 600 vaci lapte in decurs de 5 ani. Productia anuala de lapte va fi de cca 1,275 t. in primul an de exploatare, ajungand la 3,424 to in anul al 5-lea.

Furajele necesare cresterii animalelor sunt asigurate prin culturile ce se vor infiinta pe cei 618 ha concesionati de catre societate. Locatia este in vecinatatea fermei astfel incat costurile de transport vor fi minime.

Costul total estimat al proiectului este de 1,800,000 EURO. Din aceasta valoare numai 1,569,000 EURO vor fi cheltuieli eligibile in cadrul Programului PNDR.

Finantarea proiectului se va face cu ajutorul programului PNDR si a finantarilor bancare.

Obiectivele proiectului

Obiectivul principal al proiectului este alinierea la normele Uniunii Europene a productiei si proceselor tehnologice ale fermei zootehnice Agmaprod.

Alinierea la normeleUE implica asiguarea spatiului optim necesar fiecarui animal, in stabulatie libera, furajare stiintifica, control sanitar-veterinar, usurinta in administrare. Igiena si bunastarea sporita conduc la cresteri de productie si calitate. De asemenea consumurile de resurse (apa, energie) vor fi judicios administrate. In aceste conditii proiectului este unul care se incadreaza in categoria celor care promoveaza tehnologii “prietenoase cu mediul”.

Suprafata totala a terenului extravilan pe care sunt edificate constructiile are suprafata totala de 283,225.79 mp iar constructiile insumeaza 31,398 mp cu PIF 1985.

Constructiile au destinatiile urmatoare: hale de crestere animale, ateliere, birouri, cantina, sediu administrativ, cladire tip camin, magazii, grajduri si padocuri.

Proiectul urmareste crearea unei ferme de elita cu capacitatea de 600 capete vaci de lapte, capacitate care urmeaza sa fie atinsa in urmatorii 5 ani implementarii. Intr-o prima faza se vor achizitiona 200 vaci Holstein, import Olanda.

Pe langa animale proiectul prevede refacerea infrastructurii fermei, refacerea izolatiilor si a tencuielilor, modernizarea a 3 grajduri pentru vaci de lapte, a unui grajd pentru tineret si a maternitatii existente, achizita de echipamente necesare activitatii fermei si sustinerii activitatii de productie cereale, constructie sala de muls si achizitia a minim doua pompe dejectii.

Prin realizarea investitiei ferma va produce cca 3,424 mii litri lapte anual la capacitatea maxima. In primul an de exploatare productia va fi in jur de 1,275 mii litri de lapte.

Sintetizand obiectivul proiectului este modernizarea fermei zootehnice si achizitia de animale in vederea atingerii unei capacitati de productie de peste 3,400 mii litri de lapte pe an.

Un alt obiectiv este acela de a valorifica momentul optim manifestatat in acest moment si de a realiza profituri din activitati conexe activitatii de distributie, de a patrunde intr-o piata in care nu exista jucatori in acest moment si nici perspective de intrare a altora nu exista. In ultima instanta proiectul va aduce societatea intr-o zona cu cerere ridicata si perspectiva profiturilor ridicate. Ne gandim in primul rand la cota alocata si la perspectivele de pret impuse de normele europene si mai ales la ce s-a intamplat in statele emergente si care fac deja parte din Uniunea Europeana.

Fisiere in arhiva (1):

  • Modernizare Ferma Agrozootehnica.doc

Alte informatii

Modernizare ferma agrozootehnica