Perspectivele Politicii Agricole Comune

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Perspectivele Politicii Agricole Comune.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Politica agricolă comună (PAC) se confruntă cu o serie de provocări, unele cu caracter unic, altele neprevăzute, care invită UE să ia o decizie strategică pentru viitorul pe termen lung al agriculturii sale și al zonelor sale rurale.

Pentru a fi eficientă în abordarea acestor provocări, PAC trebuie să acționeze în contextul unor politici economice sănătoase și al unor finanțe publice sustenabile care contribuie la îndeplinirea obiectivelor Uniunii.

În pregătirea acestei Comunicări, Comisia a organizat, în prima parte a anului 2010, o amplă dezbatere publică, încheiată printr-o conferință care a avut loc în iulie 2010.

Pe parcursul acestor discuții, opiniile exprimate, în covârșitoarea lor majoritate, au concordat în privința faptului că viitoarea PAC ar trebui să rămână o politică comună puternică formată din cei doi piloni.

În general, opiniile exprimate au recomandat următoarele obiective strategice:

Menținerea potențialului de producție sustenabilă de alimente în întreaga UE, pentru a garanta securitatea alimentară pe termen lung a cetățenilor europeni și pentru a contribui la satisfacerea cererii tot mai mari de alimente la nivel mondial.

Sprijinirea comunităților agricole care oferă cetățenilor europeni alimente de calitate, valoroase și diverse, produse în mod sustenabil, cu respectarea cerințelor noastre referitoare la mediu, apă, sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și sănătatea publică.

Menținerea comunităților rurale viabile, pentru care agricultura este o activitate economică importantă, care creează locuri de muncă la nivel local; sunt generate astfel numeroase beneficii economice, sociale, de mediu și teritoriale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Perspectivele Politicii Agricole Comune.pptx