Plan de Afaceri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

CAPITOLUL I

DESCRIEREA GENERALĂ A AFACERII

S.C.NATURAPLANT SRL este o societate comercială care are ca domeniu de activitate comercializarea de ceaiuri medicinale nutriţioniste, suplimente alimentare naturale, produse pentru slăbit din plante, vinuri medicinale, germeni de diferite seminţe şi multe altele, înglobând în acelaşi spaţiu o farmacie şi un laborator pentru prepararea de reţete.

Firma noastră este înfiinţată de un tânăr absolvent al Faculăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor departamentul de marketing–management, domnul Irimia Andrei Gabriel, un absolvent al unor cursuri de farmacie, Toma Andrei şi Cosmin Ichim care îşi aduce aportul la capital – o dubiţă proprietate personală. Capitalul iniţial al afacerii este de 30.000 de euro şi închirierea unui spaţiu de lucru. S.C NATURAPLANT SRL vrea sa aducă pe piaţa din România o gamă cât mai largă de produse medicinale autohtone la un preţ pe care şi-l permit românii şi de o foarte bună calitate. Studiind nevoia viitorilor noştri potenţiali clienţi de a se simţi cât mai bine în timp ce aşteaptă întocmirea facturii şi ambalarea produselor am adoptat următorul model: între depozit şi farmacie am amplasat o încăpere cu pereţi formaţi din geamuri termopan de dimensiuni de 2,5/3m din care clientul vede tot ce i se ambalează, în timp ce savurează o cană de ceai.

Ideea noastră aduce inovaţii pe piaţa serviciilor din acest domeniu prin observarea nemulţumirilor consumatorilor în ceea ce priveşte calitatea serviciilor oferite de viitoarea noastră concurenţă.

Descrierea amplasării şi spaţiului de activitate:

Spaţiul ales este reprezentat de parterul unei clădiri din zona Lipscani, strada Găbroveni, nr 24. Am ales o zonă centrală aflată în plină dezvolvare din dorinţa de a avea clienţi din categorii sociale cât mai variate, produsele noastre adresându-se unei game variate de persoane, având preţuri pentru orice buzunar, însă produse de calitate pe care şi le doreşte orice om înstărit.

S.C. Naturaplant va fi o firmă ce comercializează plante naturiste autohtone, fiind o combinaţie între un depozit de plante medicinale, o farmacie şi un loc relaxant pentru clienţi.

Pentru a vă forma o imagine despre firmă, vom încerca în cele ce urmează să descriem afacerea noastră:

Sediul este utilat corespunzător şi este alcătuit din:

-depozit;

-spaţiu de producţie a reţetelor proprii;

-lounge unde clienţii pot consuma ceaiuri;

-spaţiul propriu-zis de comercializare şi prezentare a produselor.

Transportul se face cu o dubiţă, proprietate personală a domnului Cosmin ICHIM care este utilată şi cu un minidepozit frigorific pentru produsele perisabile. Pe viitor ne propunem ca odată cu creşterea vânzărilor să mai achiziţionăm cel puţin alte două mijloace de transport.

Avem contracte de colaborare cu o firmă de design care lucrează la estetica ambalajului şi cu o firmă care realizează fizic aceste ambalaje astfel încât respectăm toate normele igienice şi în fine conlucrăm cu o firmă care produce efectiv reţeta produselor proprii.

CAPITOULUL II

ECHIPA ŞI MANAGEMENTUL COMPANIEI

Firma este încă în stadiul de proiect astfel că organigrama nu este pe deplin definitivată, în prezent cunoscându-se doar cei trei asociaţi, însă pe viitor se vor face angajări pentru posturile de:

-consultant vânzări, care intră în subordinea d-lui Cosmin ICHIM;

-personal de laborator, în subordinea d-lui Andrei IRIMIA;

-personal de contabilitate, în subordinea d-lui Andrei TOMA;

-personal responsabil cu calitatea (manager cunoscător al programelor ISO şi HACCP), în subordinea d-lui Andrei IRIMIA;

-personal de marketing, în subordinea d-lui Cosmin ICHIM.

Personalul angajat trebuie sa fie instruit şi pregătit pentru a fi apt să lucreze într-un asemenea mediu destul de sensibil, deoarece lucrăm pentru sănătatea oamenilor. Calificarea personalului este direct proporţională cu calitatea produselor distribuite.

Personalul va fi angajat cu carte de muncă pe bază de interviu şi probă practică şi se are în vedere nu în ultimul rând experienţa în domeniu, care constituie un atu pentru viitorul posibilului angajat. De recrutarea şi selectarea personalului se vor ocupa cei trei asociaţi, căutând persoanele care sunt în concordanţă cu necesităţile locului de muncă. În cadrul depozitului vom selecta opt persoane cu experienţă minimă de trei ani în ambalarea produselor farmaceutice autohtone. Aceştia vor fi instruiţi pentru a putea să ţină gestiunea mărfii pe care o primesc şi pe care o ambalează si vor fi supravegheaţi de către un şef al depozitului care se va ocupa de coordonarea, organizarea şi controlul activităţii şi gestiunii. Acesta va poseda şi el cunoştiinţe în domeniu şi va face comenzi pentru plantele lipsă din stoc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri.docx