Plan de Afaceri ALCOVIN SRL Tulcea

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri ALCOVIN SRL Tulcea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 43 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manole, V.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Diagnosticul economico-financiar al S.C. ALCOVIN S.R.L.

1.1 Prezentare generală a S.C. ALCOVIN S.R.L.

1.1.1 Date de identificare

Denumire societate: S.C. ALCOVIN S.R.L

Numărul de înmatriculare la Registrul comerţului: J36/137/2002

Cod unic de înregistrare: 14646762

Forma societăţii: societate cu răspundere limitată

Sediul societăţii: Macin, Judeţul Tulcea, Str.Viticultori Nr.2

1.1.2 Scurt istoric

Firma S.C. Alcovin S.R.L. cu sediul in orasul Macin a fost infiinţată în anul 2002 sub acţionariat mixt româno-belarus şi are ca obiect principal de activitate producerea vinurilor din struguri,îmbutelierea şi comercializarea acestora.Se mai ocupa şi de producerea alcoolului etilic rafinat de fermentaţie din cereale şi a bauturilor alcoolice.

Firma face parte dintr-un grup de firme cu obiect variat de activitate de la agricultură,fermă zootehnică,fermă viticolă,comerţ cu produse petroliere şi de curand fabricarea de produse antiseptice şi dezinfectante realizate într-o fabrică modernă finalizată in 2004.Aceste activităţi realizate prin 4 firme se desfăşoara în sistem integrat în sensul ca produsul finit realizat într-una din firme constituie materie primă pentru celelalte.

În domeniul vinificaţiei,pentru obţinerea calităţii societatea a investit în ultimul an aproximativ 1.000.000 dolari,aceste investiţii constând în îmbunatăţirea fermentaţiei produselor viticole.Pentru aceasta s-au achiziţionat utilaje frigorifice pentru realizarea fermentaţiei dirijate,utilaje pentru filtrare,instalaţii de îmbutelierea şi condiţionarea vinului,toate acestea fiind de ultimă generaţie în domeniu.

Este membra a PNVV(Patronatul Naţional al Viei şi Vinului) şi GARANT (Asociatia Naţionala a Producătorilor de Alcool şi Băuturi Alcoolice),iar din anul 2002 a implementat sistemul de management al calitătii ISO 9001:2000.

S.C. Alcovin S.R.L. a obţinut din anul 2004 până în prezent numeroase premii si medalii dintre care cele mai noi sunt:Medalia de argint pentru vinul Merlot DOC 2006 la Concursul Internaţional de Vinuri,Bucuresti,2007;Medalia de argint pentru vinul Muscat Ottonel Demidulce DOC 2006 la Concursul Internaţional de Vinuri “Muscats du Monde”Franţa,2007;Medalia de aur pentru vinul Muscat Ottonel DOC 2002 la Concursul Naţional de vinuri “Strugurele de Aur”,editia a-II-a,2008.

1.1.3 Structura capitalului social

Capitalul social actual al firmei este de 5000 ron şi este împarţit în 10 părţi sociale

în valoare de 500 lei fiecare.Părţile sociale sunt împărţite în patru astfel:

- Pavel Bogdan Marian,cetăţean român,deţine un procent de 10% din capitalul social al firmei,respectiv 500 lei (1 parte socială);

- Cozma Serghei,cetăţean român,deţine un procent de 20% din capitalul social al firmei,respectiv 1000 lei (2 părţi sociale);

- Lukomski Ihar,cetăţean belarus,deţine un procent de 20% din capitalul social al firmei,respectiv 1000 lei (2 părţi sociale);

- Lukomski Serghei,cetăţean belarus,deţine un procent de 50% din capitalul social al firmei,respectiv 2500 lei (5 părţi sociale).

1.2 Organizarea structurala

Organizarea structurală constă în gruparea funcţiunilor, acţiunilor, atribuţiilor şi sarcinilor în funcţie de anumite criterii şi repartizarea acestora în subdiviziuni organizatorice, în scopul realizării lor, pe grupuri de persoane, în vederea asigurării unor condiţii cât mai bune pentru îndeplinirea obiectivelor unităţii economice. Rezultatul organizării structurale îl reprezintă structura organizatorică.

1.2.1 Structura organizatorică

Structura organizatorică poate fi considerata ca fiind scheletul organismului care este intreprinderea, buna funcţionare a acesteia fiind dependentă de modul în care sunt plasate şi utilizate resursele umane de care dispune într-o anumită etapă.Structura organizatorică este definită ca fiind ansamblul persoanelor, subdiviziunilor organizatorice şi al relaţiilor dintre acestea, constituite în aşa fel încât să asigure premisele organizatorice adecvate îndeplinirii obiectivelor stabilite.

Structura organizatorică privită în ansamblul ei are doua parţi distincte: structura de conducere sau funcţională şi structura de producţie sau operatională.

Structura de conducere sau functională cuprinde ansamblul persoanelor, compartimentelor şi relaţiilor organizaţionale constituite şi plasate astfel încât să asigure condiţiile economice, tehnice si de personal necesare desfăşurării procesului managerial şi a proceselor de executie.

Structura de producţie sau operaţionala este formată din ansamblul persoanelor, compartimentelor şi relatiilor organizaţionale constituite în scopul realizării directe a obiectului de activitate al întreprinderii.

Pentru S.C. Alcovin structura organizatorică se prezintă astfel:

Adunării generale a asociaţilor i se subordonează cei 2 administratori care formează Consiliul de Administraţie.

Consiliului de administraţie îi este subordonat compartimentul Managementul Calităţii şi Mediului.Acestui compartiment i se subordonează directorul tehnic, directorul comercial,directorul administrativ,directorul economic, compartimentul Juridic, compartimentul Managementul Calităţii şi Mediului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri ALCOVIN SRL Tulcea.doc

Alte informatii

Proiect sustinut in cazul seminarului de Proiecte economice, cu un nr. de 43 pag. - Plan de afaceri al societii ALCOVIN TULCEA .