Plan de afaceri apicultura

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de afaceri apicultura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

1.Descrierea afacerii

In urma studiilor efectuate,am ajuns la concluzia ca infiintarea unei afaceri apicole are o reala sansa de reusita iar datorita acestui lucru dorim sa infiintam firma „ApiLife” .Beneficiarul proiectului SC ApiLife SRL-D fiind administrat de catre dl.Popescu Andrei,in prezent student, beneficiaza de anumite oportunitati referitor la accesarea de fonduri.In prima faza se vor accesa fondurile pentru IMM referitor la societatile comerciale debutante (SRL-D),iar de la anul se vor accesa Fondurile Structurale pentru Dezvoltare Rurala,anexa 2,masura 112,instalarea tinerilor fermieri.

Motivul orientarii spre albinarit este profitul si cererea tot mai mare atat pe piata de la noi cat si cea din strainatate de miere bio. In Romania consumul de miere de albine a crescut de la 40-50 de grame per persoana in 1989 pana la 400-500 de grame in prezent.Cu toate acestea, ne situam cu mult in urma tarilor nordice (3 kg/persoana) sau Franta si Italia (2 kg/persoana). Cu doar 25 de familii de albine care produc in jur de 250 kg de miere obtineti un venit lunar de 2.500 de lei.

Apicultura se dovedeste astazi o afacere cat se poate de viabila, cu mari sanse de succes, avand in vedere ca potentialul melifer al Romaniei este de aproximativ 1.700.000 de familii de albine, iar in prezent nu exista mai mult de 800.000.

Producatorii individuali – in special cei de la sate – redescopera treptat aceasta frumoasa indeletnicire, apicultura, ce s-a dovedit a fi o afacere foarte rentabila. Initial, apicultura se poate desfasura ca o a doua ocupatie, cu un numar mic de stupi si multe ore petrecute in preajma unui apicultor cu experienta. Pretul mierii a crescut in ultimii ani. Astfel, profitul unei afaceri in apicultura este atragator in special daca se reuseste patrunderea pe pietele din Vest. Lucrul cu albinele nu este dificil, dar presupune respectarea anumitor reguli foarte stricte, pentru a se evita accidentele. Profitul creste de la an la an, fiind direct proportional cu numarul familiilor de albine, si este dependent de conditiile meteorologice.

Romania produce, in medie, 20.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins anul trecut 1,47 milioane de familii de albine.La nivel national sunt inregistrati în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.

Investitia „ApiLife” consta in achizitionarea de 30 de familii de albine si o serie de accesorii si unelte necesare pentru productia de miere si polen,incluzand si echipamentul pentru protectia muncii conform normelor in vigoare.

Familiile de albine ce vor fi achizitionate fac parte din grupa raselor europene „Apis mellifera” ce apartin ordinului Hymenoptera. „Apis mellifera” este denumirea latină, apis însemnând "albină", mel "miere" și ferre "a purta" - numele științific înseamnă "albina care poartă miere".Albinele din aceasta rasa sunt extrem de valoroase,dezvolta familii puternice cu un numar mare de indivizi,au instinctul de acumula rezervele de hrana foarte dezvoltat,sunt rezistente la boli si iernare,sunt blande,putin roitoare si isi pastreaza in timp calitatile productive.

Cresterea albinelor este o buna idee de afacere, gratie utilitatii ei pe piata. Daca aceasta activitate a rezistat timp de mii de ani, cu siguranta nu va disparea acum sau in viitor. Beneficiile produselor apicole fac ca aceasta ocupatie sa fie mereu apreciata si cautata.Cresterea albinelor este o afacere pe temen lung, iar administrata cum trebuie,va duce la extinderea afacerii si profit pe masura.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri apicultura.docx