Plan de Afaceri - Cofetarie

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Cofetarie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

CAPITOLUL 1
1.1 Sinteza planului de afaceri.3
CAPITOLUL 2
2.1 Descrierea afacerii.5
CAPITOLUL 3
3.1 Planul operational.9
CAPITOLUL 4
4.1 Management si organizarea afacerii.12
CAPITOLUL 5
5.1 Planul financiar.13
BIBLIOGRAFIE.18

Extras din document

Capitolul 1

1.1 Sinteza planului de afaceri

Istoricul firmei si activitatea curenta

Societatea SRL Aroma Constanța si-a început activitatea în anul 2009 cu un capital social de 4000.000 RON. Tipul activitatii principale este de comercializare.

Obiectiv pe termen lung

- Crearea unei cofetarii populare in Constanta

Obiective pe termen mediu si scurt

- Crearea unei afaceri profitabile

- Recuperarea invenstițiilor făcute intr-un orizont de timp de maxim 2 ani

Conceptul si oportunitatea afacerii

Piata cofetariilor din Constanta are in continuare un imens potential, in conditiile in care numarul actual de cofetarii este insuficient pentru populatia existenta.

Majoritatea cofetariilor practica preturi destul de ridicate, chiar si cele orientate catre segmentul mediu. Societatea urmareste deschiderea unei cofetarii care sa ofere produse si servicii de calitate la preturi medii, reusind sa-si creeze astfel o clientela stabila care va recomanda cofetaria si altor clienti.

Descrierea produselor si serviciilor

Oferta cofetariei este centrata pe prajituri: de la prajituri clasice (diplomat, eclere, tiramisu, negrese, savarine etc), pana la prajituri originale, precum cele cu unt de migdale coapte, Apple-tarta etc. Clientii pot degusta produse de patiserie sau inghetata.

Se va lucra in mod exclusiv cu anumiti furnizori de ingrediente pentru prajituri astfel incat sa se asigure un inalt standard de calitate.

Pe langa aceste produse, cofetaria va oferi acces gratuit la internet wireless si la anumite ziare si reviste mondene. In plus, in timpul saptamanii, cofetaria va organiza seri tematice (karaoke, muzica live, etc.). Spatiul cofetariei va putea fi inchiriat pentru petreceri private, partial sau in intregime.

Piata

Romania este in momentul de fata afectata de criza economica financiara, observandu-se o scadere a pietei anumitor produse. Previziunile privind evolutia economiei romanesti sunt in continuare incerte, chiar contradictorii.

Conditiile economice actuale, incertitudinea locului de munca, precum si ingreunarea accesului la creditare au dus la o scadere a consumului, romanii orientandu-se in aceasta perioada catre cheltuielile de baza.

Totusi, comparativ cu alte industrii, industria cofetariilor a fost mai putin afectata in ultima perioada, romanii preferand in continuare socializarea in afara casei ca metoda de relaxare si iesire din stresul zilnic.

In plus, in Constanta, numarul de cofetarii este in continuare redus comparativ cu media europeana si cu numarul de consumatori. In prezent, Constanta detine mai putin de 500 de cofetarii, in conditiile in care in Praga sunt peste 1000 de locatii, iar in Paris si Londra numarul lor depaseste 3000. Acest lucru denota o piata cu potential, capabila sa absoarba noi concurenti.

Consumul in cofetarii a crescut in ultima perioada. Romanii au inceput sa iasa mai mult in oras, sa socializeze intr-o cofetarie savurand o prajitura. Clientul obisnuit al unei cofetarii are varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, este educat si apreciaza produsele si serviciile de calitate.

Criza economica actuala a dus la o scadere a valorii notei de plata cu 10%-15% si mai putin a numarului de clienti. Focusul unitatilor de profil va fi atragerea si mai ales pastrarea clientilor existenti prin produse si servicii de calitate oferite intr-o atmosfera placuta care sa ii faca sa uite de stresul cotidian.

Echipa manageriala

Conducerea cofetariei este asigurată de Directorul General Popescu Răzvan si de Responsabilul de Cofetarie Stoian Andreea.

Responsabilul de cafenea este o persoană dinamică, flexibilă şi cu o experienţă bogată in acest domeniu, acumulată în ani de activitate. Ea va fi responsabila de conducerea operationala a cafenelei, avand in subordine toti angajatii.

Solicitarile financiare

Pentru dezvoltarea activitatii, societatea si-a propus inchirierea unui spatiu central, amenajarea acestuia in mod corespunzator si promovarea cofetariei in cadrul segmentului vizat.

Acest proiect necesita o suma initiala de 4000.000 RON, detaliata in cadrul planului financiar. Aceasta suma include atat investitia initiala in amenajarea cofetariei, cat si necesarul de capital pentru primele 6 luni.

Aceasta suma va veni in procent de 25% de la actionari. Pentru restul sumei se va contracta un credit bancar pe 5 ani, cu dobanda 20%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Cofetarie.docx

Bibliografie

www.isuu.com
www.businesspass.ro
www.google.com

Alte informatii

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ‘’Ion Ionescu de la Brad’’ Iași Facultatea de Agricultură Specializarea: TPPA