Plan de Afaceri - Infiintarea unei Ferme Ecologice de Vipere

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Infiintarea unei Ferme Ecologice de Vipere.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1. Motivaţie Pag 2
2. Descrierea afacerii Pag 2
3. Amplasamentul şi construcţia fermei respectând legislaţia Pag 3
4. Avize necesare pentru funcţionarea fermei Pag 5
5. Echipa şi managementul fermei Pag 5
6. Planul activităţii de producţie Pag 6
7. Prezentarea produselor şi serviciilor firmei Pag 9
8. Obiectivele firmei S.C. ECO-VIPERA S.R.L. şi analiza pieţei Pag 9
9. Informaţii financiare Pag 10
Bibliografia Pag 12

Extras din document

1. Motivaţie

Am realizat acest concept pentru înfinţarea unei ferme de şerpi veninoşi în primul rând din motive financiare, această afacere la început nu implică costuri mari, având posibilitatea finanţării ei. Încă din copilărie am fost atras de reptile, în drumeţiile făcute pe dealurile de lângă Gherla (oraşul meu natal) capturam şopârle şi şerpi pe care le duceam acasă şi le creşteam în acvariu. În apropierea oraşului există un loc numit „Stâncile Niculii” de unde prindeam vipere, mai tarziu am aflat denumirea lor ştinţifică vipera ammodytes şi am înteles cât pot fi de periculoase. În cazul în care afacerea o să prospere o să eliberez câteva exemplare în mediul lor natural.

Probabil unii dintre colegii mei au realizat concepte de ferme pentru crescut chinchila, melci sau struţi, afaceri la moda în ultimii ani, eu doresc să cresc vipere pentru venin, deoarece afacerea se pare ca este foarte rentabilă. La noi în ţara această îndeletnicire este puţin cunoscută dar începe să prindă contur, se poate obţine profit de pe urma ei prin vânzarea de vipere matcă, venin, pielea reptilelor sau tehnologia de crestere.

Ferma pe care doresc să o înfiinţez va fi una ecologică în care nu o să folosesc tehnici sau substanţe care să aducă modificări sau prejudicii mediului. Veninul obţinut va fi folosit în industria farmaceutică, iar medicamentele care o să conţină acest produs o să fie de ajutor multor persoane aflate în suferinţă.

2. Descrierea afacerii

Am conceput această afacere în doua etape pentru ca investiţia să fie cât mai mică la început, existând riscul falimentului din cauza lipsei de experienţa sau din instabilitatea cadrului legislativ care este în continuă schimbare la noi în ţară. Nu am dorit să accesez nici un fel de credit pentru început m-am bazat pe auto-finanţare.

În prima etapa o să dezvolt afacerea la domiciliu, având nevoie de două încaperi în care să amenajez terariile pentru vipere şi un spaţiu restrâns pentru amplasarea borcanelor în care o să fie crescuţi soarecii de laborator necesari hranirii reptilelor.

A doua etapă este extinderea crescatoriei de şerpi pentru venin şi realizarea unei ferme ecologice care o sa fie aplasată în extravilanul localitaţii Ţaga, jud. Cluj, pe un teren de 3000 mp, pe care l-am dobândit prin moştenire de la bunici. Această etapă este realizabilă şi are rost doar în cazul în care cresterea viperelor aduce un profit care să acopere costurile înfinţarii unei ferme. Ferma o sa fie construită în aşa fel încât să respecte legislaţia în vigoare care obligă să fie amplasată la o distantă minimă de 300 de metri de la orice aşezare umană.

Creşterea viperelor într-o fermă poate să înceapă după ce avem spaţiul special amenajat, obţin autorizaţie pentru desfăşurarea unei astfel de activităţi şi înfiintez o firmă înregistrată la Registrul Comerţului Cluj pentru ca activitatea să fie legală.

Prin intermediul firmei pe care doresc să o înfiinţez o să închei toate contractele pentru achiziţii dar şi contractele pentru vânzarea produselor obţinute de pe urma viperelor din ferma ecologică.

Numele societaţii comerciale poate fi: S.C. ECO-VIPERA. S.R.L, cu acţionar unic şi rol de manager general. Aceasta firma are ca obiect de activitate creşterea viperelor şi vânzarea produselor derivate de la acestea: venin viperin, pui, vipere matca, piele de şarpe de la exemplarele care mor.

3. Amplasamentul şi construcţia fermei respectând legislaţia

După cum am specificat mai sus firma S.C.Eco-Vipera S.R.L. cu obiect de activitate creşerea viperelor urmează să fie aplasată în extravilanul comunei Ţaga, judetul Cluj, în vecinătatea drumului judeţean care face legătura între localităţiile Gherla şi Reghin (via Cămăraşu) Pe acest teren proprietate personală urmează să fie construită o hala de producţie. Construcţia halei poate să înceapă după ce obţinem autorizaţia de construcţie eliberată de autorităţiile locale ale comunei. Pentru obţinerea aceste autorizaţii terenul pe care urmează să fie construită o hală trebuie sa îndeplinească următoarele criterii:

- Cadastrarea terenului şi înscrierea sa în Cartea Funciară

- Efectuarea studiilor geologice şi obţinerea permisiunii de a construi pe

acestă structură de sol

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Infiintarea unei Ferme Ecologice de Vipere.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ-NAPOCA