Plan de Afaceri - Pastravarie

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Pastravarie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriel Hoha

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1.Prezentarea agentului economic
1.1. Prezentarea societăţii
1.2. Afacerea propusă
1.3. Amplasamentul fermei
1.4. Obiectivele propuse şi oportunităţile investiţiei
1.5. Caracteristicile fermei piscicole
1.6. Forţa de muncă şi managementul proiectului
2. Obiectivele
3. Piaţa
3.1. Clienţii
3.2. Produsele
3.3. Segmentul de piaţă
3.4. Conducerea firmei
4. Previziuni financiare
4.1. Necesarul de autofinanţare
4.2 Venituri previzionate
5.Pensiunea Linia verde
6.Analiza pieţei

Extras din document

1 . PREZENTAREA AGENTULUI ECONOMIC

Prezentul plan de afaceri este întocmit de către S.C.”AlexProd”S.A. cu sediul în oraşul Bicaz, judeţul Neamţ, pentru obţinerea unui credit necesar achiziţionării materialelor de construcţii şi a materialului biologic pentru construirea unei păstrăvării.

Societatea are o putere financiară medie, suma necesară pentru relizarea invetiţiei fiind de 367.786 lei,ron din care societatea asigură din fonduri proprii 100.000 lei. Restul de 267.786 lei vor fi asiguraţi printr-un credit bancar contractat la B.C.R., filiala Bicaz.

În primul an de producţie utilizarea capacităţii de producţie va fi de 80%, veniturile vor fi minime, cheltuielile maxime, iar preţurile practicate vor fi cu 20% mai scăzute faţă de nivelurile preţurilor practicate pe piaţă.

Aprovizionarea cu material biologic (puiet) necesar pentru obţinere producţiei se face prin cumpărarea acestuia de la o ferma piscicola specializată şi în reproducerea păstrăvului.

Societatea este amplasată aproape de drumul către alte societati, care face legatura cu oraşele Piatra Neamţ, Gheorgheni şi Vatra Dornei, care constituie pieţe de desfacere a mărfii. Societatea are puncte de desfacere în principalele oraşe din ţară.

Se va putea realiza branşarea la conducta de gaz metan ce trece prin localitate, societatea fiind deja branşată la reteaua de energie electrică şi la reţeaua de apă şi de canalizare.

Exista perspective de extindere pentru această afacere peste hotare.

1.1. Prezentarea societăţii

S.C.”AlexProd”S.A. Bicaz este o societate pe acţiuni cu un capital social de 160.000 lei, cu o activitate de peste 5 ani, fiind înfiinţată la data de 04.01.2003 şi este înregistrată la registrul comerţului din judeţul Neamţ sub numărul J38/2762/2003.

S.C.”AlexProd”S.A are un singur acţionar care deţine 100% din părtţile sociale, reprezentat prin d-nl ing.Zaiţ Alexandru C-tin .În cei 5 ani de activitate firma s-a ocupat cu dezvoltarea agroturismului din oraşul Bicaz prin construirea unei pensiuni agroturistice la periferia Bicazului,aproape de Lacul Izvorul Muntelui.

Rezultatele financiare ale societăţii sunt o cifra de afaceri de 40 de miliarde lei, o rată a profitului de 40% şi o rată a lichidităţii bun. În prezent societatea angajează muncitori calificaţi şi necalificaţi de pe raza oraşului Bicaz.

1.2 Afacerea propusă

Pentru investirea profitului acumulat în cei 5 ani de activitate societatea intentionează să se dezvolte şi să construiască o fermă piscicolă (păstrăvărie) la periferia oraşului Bicaz. Îşi propune ca 20% din producţia de păstrăv să o vandă în regin restaurant din pensiune iar restul să o importe en-gross la diferitele companii şi societăţi

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Pastravarie.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ “ ION IONESCU DE LA BRAD” IAŞI FACULTATEA : ZOOTEHNIE SPECIALIZAREA : PISCICULTURĂ ŞI ACVACULTURĂ