Plan de Afaceri SC VinCon Vrancea SRL

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri SC VinCon Vrancea SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Alecu Eugenia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Industria Alimentara

Cuprins

CAP. I SINTEZA PLANULUI DE AFACERI
CAP. II PREZENTAREA INTREPRINDERII
CAP.III PRODUSELE SI SERVICIILE FIRMEI
CAP.IV PROGRAMUL DE MARKETING SI PLANUL DE VANZARI
CAP.V PROGRAMUL DE DEZVOLTARE A PRODUSELOR SI SERVICIILOR
CAP.VI PROGRAMUL ACTIVITATILOR OPERATIONALE
CAP.VII MANAGEMENTUL ACTIVITATILOR
CAP.VIII PLANUL FINANCIAR
CAP.IX OFERTA FINALA SAU INTREPRENORIALA A PLANULUI DE AFACERI
ANEXE:

Extras din document

Organigrama S.C. Vincon Vrancea S.R.L18

S.C. VINCON VRANCEA S.A. este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România cu o tradiţie multiseculară. Vincon Vrancea - printr-o tehnologie moderna, utilaje si linii de imbuteliere performante - este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri, vinarsuri si bauturi spirtoase de o calitate deosebita, de pe piata romaneasca.

Vincon Vrancea are o experienta in domeniul vini-viticulturii de peste 55 de ani si exploatează în prezent peste 2.150 de hectare de viţă de vie, amplasate în mai multe podgorii: Panciu, Odobeşti, Coteşti, Oltina, Pietroasa si în regiunea Huşi.

Cele mai cunoscute branduri ale Vincon în domeniul vinurilor sunt Comoara Pivniţei (vinuri de colecţie), Beciul Domnesc (segmentul premium), Viţă Românească, Proles Pontica, Cabernet Auslese (segmentul mediu), iar in domeniul vinarsurilor se remarca Baron’s, Miorita si Vrancea.

Vincon Vrancea S.A poate procesa intr-un sezon aproape 40000 tone de materie prima.

Germania reprezinta astazi una dintre cele mai mari pieţe de desfacere a produselor viticole din Europa cu o piata de 3 miliarde de euro.

Urmatoarele segmente ale comertului specializat sunt relevante pentru Germania.

Comertul specializat cu produse viticole;

2. Magazine ce comercializeaza produse viticole100%.

Comertul specializat cu produse viticole a avut in 2009 o cifra de afaceri de 750 mil. EUR realizata prin 2000 de magazine a caror suprafata medie este de cca 100mp. Acest comert este facut prin magazine proprietate privata ce au o relatie foarte buna cu clientii, iar gama de produse comercializate este foarte larga.

Comertul specializat cu produse viticole a avut in 2010 o cifra de afaceri de 890 mil. EUR. Aceasta corespunde unei cresteri a cifrei de afaceri cu 20% fata de anul precedent. Imaginea comertului specializat de produse viticole in Germania este intr-o continua schimbare.

Au fost fondate noi magazine si au fost modernizate cele existente. Ideile inovative din domeniu nu mai au nimic in comun cu imaginea de inceput a vinurilor. Doar angajamentul si perseverenta vechilor si noilor vizionari au ramas aceleasi si acestea fac si astazi ca piata sa se dezvolte.

Perspectivele pietei

Dezvoltarea pietei depinde in mare parte de angajamentul si strategia fiecarui participant al pietei. Daca lanturile de magazine conventionale vor fi consecvente in comercializarea de produse viticole, s-ar putea ca acest lucru sa duca la stagnarea cifrei de afaceri a comertului specializat cu produse viticole.

Decizii, concluzii.

Din acest studiu, a reieşit că Germania este cea mai bună piaţă pentru produsele viticole, din următoarele cauze:

Germania reprezinta astazi cea mai mare piata de desfacere a produselor viticole din Europa, o piaţă de 3 miliarde EUR.

Germania dispune de o reţea de distribuţie specializată, bine pusă la punct, alcătuită din :

Magazine ce comercializează produse viticole 100% (cifra de afaceri de 1.300mii EUR)

Comertul specializat cu produse viticole – magazine ce comercializeaza produse alcoolice (75%).

Jumătate din vânzările de produse viticole (1, 55 miliarde EUR) au fost realizate prin magazine şi reţele specializate, cu clienţi fideli.

Previziuni incurajatoare pentru 2014:

Creşterea pieţei cu 20%;

Creşterea cifrei de afaceri de la 4% la 6%.

S.C. Vincon Vrancea S.A. a fost infiintata in anul 1949 ca intreprindere de stat. In anul 1991 s-a transformat in societate comerciala pe actiuni avand capital integral de stat. Societatea a fost privatizata (100%) in anul 1999.

Obiectivul infiintarii societatii este: fabricarea vinului (vin de masa , VCPAR-vin de calitate, produs in anumite regiuni); fabricarea vinului spumos; fabricarea vinului din must de struguri concentrat; fabricarea vinului slab alcoolizat sau fara alcool. Reteaua de distributie pentru aceste produse este bine organizata si cu o arie destul de larga de acoperire a pietei.

Detine o retea bogata de mijloace de transport si manipulare, adaptate cerintelor specifice de transport impuse de particularitatile produselor, ceea ce îi permite efectuarea unei activitati de transport eficiente, capabila sa satisfaca cerintele clientilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri SC VinCon Vrancea SRL.ppt