Plante Floricole Cultivate la Ghivece in Cultura Hidroponica

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Plante Floricole Cultivate la Ghivece in Cultura Hidroponica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manda Manuela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Plante floricole cultivate la ghivece in cultura hidroponica

Cultura hidroponica reprezinta un sistem de cultivare a plantelor fara a utiliza solul, unde substratul de cultura traditional este inlocuit de o solutie nutritiva (apa + ingrasamant)

Ceea ce a pornit ca un experiment , nutritia palntelor in secolul al paisprezecelea, s-a dezvoltat in agricultura hidroponica in anii 1940, acest lucru inca castiga popularitate ca o metoda de crestere de inalta tehnologie incet si constant in intreaga lume.

Exista mai multe metode hidroponice:

1 Hidrocultura (cultura pe apa)

Plantele sunt suspendate cu radacinile scufundate in apa care contine nutrienti.Radacinile absorb apa cu nutrienti dar nu pot indeplini si functia de ancorare.Prin urmare plantele trebuie sa fie sustinute mecanic de sus.Aerul trebuie sa fie in mod repetat pompat sau amestecat in solutii de elemente nutritive.

Exista diferite tipuri de solutii nutritive.

Un exemplu de solutie nutritiva ar fi:

3.4 kg- nitrat de potasiu

0.65 kg - sulfat de amoniu

2.65 kg - sulfat de magneziu

1.05 kg - fosfat monocalcic

3.0 kg- sulfat de calciu

Odata ce solutia este in rezervor,5 litri de apa care contine 37 de grame de sulfat de mangan si 4-6 picaturi de acid sulfuric concentrat ar trebuii sa fie adaugate la fiecare 5000 de litri de solutie odata pe luna. In plus 150 de grame de sulfat de fier ar trebuie sa fie adaugate in 5 litri de apa p data pe saptamana.

2. Cultura in agregat

In cultura agregat desi se cultiva plante fara sol, radaciniile nu numai ca absorb apa si nutrienti dar se si pot ancora . In loc sa fie plasate direct in apa si solutii de elemente nutritive radacinile sunt plasate intr-un material substrat alcatuit fie din nisip grosier, argila expandata, rumegus,perlit, vermiculit etc si o solutie de elemente nutritive.

Ghivecele folosite sunt etanse, cu un indicator al nivelului apei.

Poate fi utilizat orice fel de recipient. Tehnica este potrivita pentru plantele care trebuie udate in permanenta si nu pentru acelea care cer perioadele odihna, cu udari reduse cantitativ. Seflera, Potos, Clorofitum, ficusul si altele prefera hidrocultura.

Hidrocultura este usor de folosit si de intretinut comparativ cu cultura pe substraturi.Plantele cresc la fel de bine in unele cazuri mult mai bine decat cele cultivate in sol.

Prin aceasta metoda culturile vor primi suficienta apa si substante nutritive pe o perioada lunga de timp.

Hidrocultura va imbunatati starea de spirit acasa,la birou dar si va ajuta de asemenea la imbunatatirea sanatatii, mediului, precum si calitatea aerului.

Avantajele culturii hidroponice:

Exista multe avantaje ale culturii hidroponice fata de cultura plantelor in solul traditional.

Printre aceastea se includ:

-perioada mai scurta de a ajunge planta la maturitate

-in substratul hidroponic nu se dezvolta alte buruieni care sa consume substantele nutritive necesare plantei

-acest tip de substrat nu este purtator de boli si nu pot aparea probleme datorate insectelor specifice substratului traditional precum si un consum mai mic de apa utilizata pentru ca nu mai este consumata si de alte componente ale solului (de exemplu, de buruieni).

-se pot dezvolta mai multe plante in acelas spatiu ocupat de un substrat traditional

- gradina de plante hidroponice se poate configura aproape oriunde.

- furnizarea de nutrienti vor dezvolta plantele mai rapid si vor avea randamente mai mari

- multe rapoarte arata ca, plantele hidroponice produc, in general, un gust mai bun fructelor sale decat plantele cultivate pe un teren tipc.

- plantele hidroponice pot fi cultivate pe tot timpul anului.

Intr-o gradina traditionala, radacinile plantelor sunt in sol, ele sustin planta si se intind in cautarea alimentatiei si a apei. In cultura hidroponica, mediul de crestere utilizat in loc de sol, radacinile plantelor hidroponice nu functioneaza la fel de greu ca si cele ale plantelor de sol, deoarece nevoile lor sunt indeplinite de catre solutia de nutrienti (sau ingrasaminte cu eliberare lenta ale granulelor), alimentate la ele. Mediul ideal este sustinut de substanta chimica inerta, poroasa, curata si capabila sa lase apa sa se scurga in mod liber.

1. Materiale folosite ca mediu de cultivare in cultura hidroponica

Vermiculita

Vermiculita (vermiculit) este un mineral natural galben-brun sau auriu, moale, din familia micelor, care se deshidrateaza sub actiunea caldurii, desfacindu-se în foi cu aspect vermiform, de unde si denumirea sa ("vermiculite" din latinul "vermiculus").

Fisiere in arhiva (1):

  • Plante Floricole Cultivate la Ghivece in Cultura Hidroponica.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA FACULTATEA DE HORTICULTURA MASTER SPECIALIZARE: CULTURI HORTICOLE SI IMPACTUL ECOLOGIC AN 1. SEM II