Practica de Specialitate - Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Practica de Specialitate - Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Victor Manole

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1.Unitatea agroalimentară : caracteristici; obiect de activitate
2.Structura organizatorică operaţională şi funcţională a societăţii : organigramă; relaţii organizatorice; comunicare manageriala, structura forţei de muncă (pe categorii de vârstă, profesionale, sex etc.)
3. Gestiunea resurselor umane: recrutare, selecţie, perfecţionare profesională, utilizarea eficientă a resurselor umane.
4. Mărimea unităţilor şi a subdiviziunilor organizatorice si structura de producţie existentă
5. Capitalul funciar (structura pe categorii de folosinta si culture, organizarea teritoriului, sistemul de asolamente)sau capacitatea de productie
6. Capitalul de exploatare, active imobilizate si active circulante, nivelul de inzestrare tehnica, utlizarea lor eficienta
7. Bibliografie

Extras din document

1. Prezentarea Institutiei

1.1. Caracteristici

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea este serviciul public deconcentrat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurare (MADR) cu sediul in Ramnicu Valcea , strada Oituz , nr 7 . Prin aceasta institutie se asigura la nivel judetean aplicarea politicilor si strategiilor din domeniul de activitate al ministerului.

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea raspunde de realizarea strategiilor si politicilor agroalimentare si de dezvoltare rurala ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurare la nivel judetean , de aplicare a parghiilor si mecanismelor specifice economiei de piata in vederea stimularii productiei agricole, in concordanta cu cerintele de aprovizionare ale populatiei si de export ,precum si de implementarea programelor de dezvoltare rurala.

1.2.Obiectiv de activitate

Prezentarea principalelor actiuni si activitati ale Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea este facuta intr-o abordare in functie de obiectivele Institutiei.

1.2.1 Asigurarea securitatii alimentare :

Conceptul de securitate alimentara are un caracter multi dimensional solicitand o buna intrepatrundere intre agricultura , calitatea semintelor si sectorul imbunatatiri funciare , zootehnie, industrie alimentara, care trebuie sa fie parte integranta cu industria, comertul , infrastructura si sanatatea.

Pentru realizarea acestui obiectiv s-a urmarit:

a) Stimularea activitatii grupurilor de producatori ;

La nivelul judetului Valcea s-au constituit 2 grupuri de producatori iar unul in curs de recunoastere – constituite pentru comercializarea produselor agricole si silvice.

1 – „ASOCIATIA JUDETEANA A CULTIVATORILOR DE CAPSUNI, ARBORI SI POMI FRUCTIFERI” - VAIDEENI – grup recunoscut;

2 – „ SC AGRO HOLDING ANNABELLA SRL” – DRAGASANI – grup recunoscut preliminar;

3 – „ SC LAUNELU SRL” - DANICEI – in curs de recunoastere

b) specializarea productiei agricole si aplicarea de politici diferentiate pe tipuri de ferme si zone de favorabilitate prin: intocmirea de strategii sectoriale la culturi de camp si fertilizanti; gestionarea activitatilor cu privire la desfasurarea campaniilor agricole; gesationarea sistemului de preturi de piata la cereale; monitorizarea suprafetelor afectate de fenomene meteorologice nefavorabile;

c) Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole (RICA)

Scopul acestei reţele este să colecteze date referitoare atât la producţie cât şi la economia exploataţiilor pentru a putea determina veniturile şi analizele de afaceri ale exploataţiilor agricole pe un an de productie.

Programul pentru Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole, transmis de MADR pentru anul 2010 este de 99 exploatatii agricole, din care :

- 51 exploatatii intre 1 – 4 UDE;

- 27 exploatatii intre 4 – 16 UDE;

- 12 exploatatii intre 16 – 40 UDE

- 1 exploatatie intre 40 – 100 UDE

- 2 exploatatii > 100 UDE

Pana la aceasta data au fost identificate si chestionate toate exploatatii agricole din care s-a evaluat un numar de 30 exploatatii agricole.

d) Licente de fabricatie

S-a acordat un numar total de 9 licente in cursul anului 2010 pentru 8 agenti economici pentru desfasurarea urmatoarelor activitati:

- fabricarea fainurilor, grisului si arpacasului din grau;

- fabricarea painii si a produselor de panificatie;

- fabricarea produselor de cofetarie si patiserie;

- activitati de ambalare produse alimentare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de Specialitate - Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STIINTE ECONOMICE FACULTATEA ECONOMIE AGROALIMENTARA SI A MEDIULUI