Practica - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Prezentarea generala a stagiului de practica

Stagiul desfasurat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,Directia Generala Buget,Finante si Fonduri Europene,a constituit pentru mine un prilej de a intelege,analiza si aprofunda trasaturile administratiei publice centrale romanesti,problemele cu care aceasta se confrunta si oportunitatile pe care le poti valorifica.

Astfel am putut intelege si experimenta avantajele si dezavantajele de a fi functionar public in cadrul administratiei publice centrale. De asemenea a avut o importanta deosebita si si contactul cu mediul de lucru dintr-o instituie publica, care mi-a permis sa cunosc functionarii atat ca profesionsti cat si ca oameni.

Plan de stagiu.Obiective si actiuni

Activitatea de paractica in cadrul Ministerul Agriculturii Si Dezvoltarii Rurale nu a facut decat sa ma ajute la aprofundarea cunostintelor ,acumularea de experienta,contactul cu mediul si oamenii dintr-o institutie publica

1. Obiective cu caracter general

-cunoasterea si intelegerea functionarii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

-cunoasterea si intelegerea functionarii Directiei Generale Buget,Finante si Fonduri Europene.

2. Obiective specifice

-aprofundarea cunostintelor despre administratia din Romania

-studierea legislatiei

elaborarea unui studio sub indrumarea mentorului.

3. Activitati

-studierea unor documente privind functiile MADR

-participarea la reuniunile directiei

-prezentarea de catre mentor a organizarii direstiei si a atributiilor acesteia

-munca de documentare in vederea realizarii studiului

-organizarea de către mentor a 2-3 întâlniri ale stagiarului cu conducători ai unor structuri de specialitate din cadrul MADR

- administratia din Romnia, functia publica in urma aderarii la U.E ,respectiv aprofundarea cunostiintelor despre instituiile U.E si Politicile Comunitare.

Pe parcursul stagiului odata cu activitatea de realizare a acestor obiective am putut realiza ce anume presupune munca de functionar-public, ce avantaje si dezavantaje aduce dar si cat de importanta este eficienta si a unei singure componente pentru buna functionare a intregului birocratic.

Descrierea Institutiei

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este organizat si functioneaza potrivit prevederilor Hotarârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Este organ de specialitate al administratiei publice centrale, în subordinea Guvernului, cu personalitate juridica.

Rolul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este de a asigura dezvoltarea pe baze moderne a domeniilor sale de activitate.

Acesta aplica strategia si programul de guvernare în vederea promovarii politicilor în domeniile sale de activitate: agricultura, pescuit, acvacultura, productie alimentara, consolidarea proprietatii funciare, îmbunatatiri funciare, silvicultura, dezvoltare rurala, optimizarea exploatatiilor si conservarea solurilor.

Cadru legislativ :

1. Hotarârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

2.ROF

3.Regulamente Europene :

- Regulamentul Comisiei (CE) Nr. 885/2006 din 21 iunie 2006 de stabilire a normelor comunitare detaliate pentru aplicarea Regulamentului Consiliului nr. 1290/2005 privind acreditarea agentiilor de plati si a altor organisme si lichidarea conturilor FEGA si FEADR

-Regulamentul (CE) NR. 1698/2005 al Consiliului din 20 septembrie 2005 privind sprijinul pentru dezvoltare rurala acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)

-Regulamentul(CE) nr. 1290/2005 al consiliului din 21 iunie 2005 privind finanţarea politicii agricole commune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.doc