Preparate Cosmetice Anticelulitice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6574
Mărime: 2.07MB (arhivat)
Publicat de: Ionelia Szekely
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Frumusetea a reprezentat dintotdeauna cel mai de pret dar al fiecarei persoane.

Stiinta care se ocupa de arta ingrijiri fetei si corpului, de infrumusetarea fetei si a corpului cu ajutorul unor preparate si tratamente speciale este numita cosmetologie sau cosmetic.

Cosmetica are ca obiectiv ingrijirea estetica a fetei si corpului, poate determina imbunatatirea starii fiziologice, imbunatatirea tonusului vital.

Estetic, ideea de frumusete a capatat o importanta deosebita in zilele noastre, influentandu-ne direct stilul de viata si conceptiile. De aceea cerem sfaturile unei cosmeticiene de incredere, care sa ne ajute sa "mascam" defectele si sa ne punem in valoare trasaturile frumoase.

Din cele mai vechi timpuri si pana astazi, pastrarea tineretii si a frumusetii a fost unul dintre cele mai fascinante visuri ale omului.

Una dintre cele mai vechi profesii din lume a fost vindecarea bolilor cu ajutorul plantelor medicinale, iar cel mai vechi document care atesta aceasta preocupare este papirusul din Abbas, care dateaza din secolul al XVI-lea i. Ch.

Produsele de infrumusetare trebuie sa fie delicate si totusi eficiente, cu cat mai putine toxine si, de ce nu, ieftine, doar asa devin accesibile pentru majoritatea dintre noi.

Produsele de infrumusetare trebuie sa fie delicate si totusi eficiente, cu cat mai putine toxine si, de ce nu, ieftine, doar asa devin accesibile pentru majoritatea dintre noi.

Avantajele cosmeticelor naturale constau in faptul ca acestea nu contin produsi toxici aditionali, conservanti, sunt proaspete, ieftine si cu adevarat eficiente. Din pacate insa, necontinand conservati, trebuie folosite doar atunci cand sunt preparate, nu se recomanda pastrarea lor un timp indelungat decat in anumite cazuri.

Daca cosmetica traditionala propune o multime de masti de high-tech, de ultima generatie, creatiile naturale raman extrem de valoroase si putin costisitoare. Elaborate pe baza de argila, uleiuri vegetale si esentiale si mai ales, fara conservanti, ele isi dovedesc efectele benefice pentru ingrijirea pielii. Iata de ce este bine sa ne rasfatam pielea avand grija de ea si oferindu-ne un moment de relaxare egoista departe de privirile celorlalti.

1. Celulita. Descriere afectiune

Celulita este rezultatul unui proces anormal de stocare a grasimilor. Sub influenta diferitilor factori alimentari sau hormonali, celulele grase (adipoase) se pot umple cu grasimi care prvin dintr-o alimentatie excesiva sau, din contra, se pot goli in functie de nevoile energetice ale organismului. Adevarate rezerve de grasime, aceste celule adipoase pot creste, depasind de circa 60 ori volumul lor normal, comprimand astfel toate vasele de sange din apropiere rezultand un drenaj incetinit, tesuturi subcutanate inflamate, care dau nastere unui aspect inestetic al epidermei. Localizarea de predilectie este la nivelul coapselor, feselor, abdomen, mai des la femei si mult mai rar la barbati, datorita numarului mai mare de adipocite prezente la femei.

Din punct de vedere medical celulita reprezinta un proces de degenerescenta a celululelor subcutanate care indica un proces cronic de paniculopatie edematoasa fibro-sclerotica sau mai simplu lipodistrofie localizata, provocata de retinerea lichidului intercelular la nivelul tesutului celular subcutanat combinata cu o slaba circulatie si oxigenare locala.

Tipuri de celulita :

Celulita dura – pozitionata sub piele, care are o consistenta dura, situata sub tegumente uscate si ingrosate. La palpare sesizam usoare pernite. Pielea este aspra, uscata, cu posibile leziuni externe.

Celulita moale – presupune celule moi care deformeaza contururile anatomice, formand pliuri sau pungi. Este dizgratioasa, balansandu-se la mers sau miscare.

Celulita mixta – reprezinta o combinatie intre doua sau chiar trei tipuri de celulita. Necesita tratamente indelungate.

2. Cauzele aparitiei celulitei

Bunastarea generala si nivelul economic ridicat al societatilor occidentale au rezolt, in general, problemele legate de carentele hranei, dar au crescut totodata, in mod considerabil, erorile de alimentatie.

Majoritatea populatiei mananca prea mult (din cauza unei educatii gresite) sau prea putin (din proprie vointa) si mai intotdeauna in mod nepotrivit, provocandu-si unele tulburari importante ce faciliteaza predispozitia la celulita sau duc chiar la declansarea ei. Iata ce anume ar trebui sa corectam in mod esential, in vederea prevenirii si ingrijirii:

• alimentatia exagerata, cu un surplus de calorii ce stau la baza suprapondcralitatii si a supralicitarii functiei depurativc a ficatului si a rinichilor;

consum zilnic redus de apa, clement indispensabil pentru procesele meolice si de dezintoxicare;

• consum de proteine animale intr-o cantitate mult superioara fata de cele vegetale, ce sunt in schimb mai bine tolerate si mai usor asimilate de organism;

• consum de alimente rafinate si saracite prin urmare de minerale, oligocicmente si vitamine (faina 00, zahar alb ctc.);

• consum sarac de fibre vegetale, indispensabile functiilor intestinale;

• folosirea unor produse alimentare conserte prin metode nenaturale ce contin tot felul de aditivi;

• consum de produse vegetale maturizate extra sezon prin metode artificiale;

• consum de alimente saracite de vitamine si de fitofer-menti prin procese grabite de maturizare si sterilizare;

• folosirea nepotrivita a integratorilor alimentari (precum vilamine si oligoclemente) ce au adesea efecte de dezechilibru sau de supradozaj.

Efectele negative produse la nivei celulitic de erorile de alimentatie sunt agrate prin abuzul de „mici droguri" cotidiene, adica ceaiul, cafeaua si alcoolul.

Preview document

Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 1
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 2
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 3
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 4
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 5
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 6
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 7
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 8
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 9
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 10
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 11
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 12
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 13
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 14
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 15
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 16
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 17
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 18
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 19
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 20
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 21
Preparate Cosmetice Anticelulitice - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Preparate Cosmetice Anticelulitice.doc

Te-ar putea interesa și

Crema-gel matifianta cu extract de Bambus

Materii prime folosite la prepararea cremelor cosmetice La prepararea cremelor se utilizează substanţe grase de origine animală (ceară, lanolină,...

Aromaterapia

In trecuturile lui omul era dependent de mediul lui prin mancare, loc de dormit, haine. Fiind constient de mediul lui inconjurator si pentru a...

Ai nevoie de altceva?