Prezentarea unui ONG de Mediu - Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Prezentarea unui ONG de Mediu - Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Trica Carmen

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont

Descriere O.N.G.

Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont (C.E.T.M. Albamont) se defineste ca o organizatie cu activitati concrete, neguvernamentala de mediu, legal constituita, nonprofit, fara caracter politic. Scopul organizaţiei este acela de a promova principiile dezvoltării durabile prin acţiuni practice şi educaţionale, urmărind punerea în valoare a cadrului natural şi patrimoniului comunitar din zonele montane ale judeţului Alba.

Clubul Albamont s-a constituit în 22.02.1980, ca o secţie de turism montan pe lângă Asociaţia Sportivă Constructorul din Alba Iulia, avand ca misiune principala aceea de a face drumetii în muntii Romaniei. În perioada 1980-1990, Albamont a efectuat programe de marcare a traseelor turistice din Munţii Trascău, Şureanu şi Bihor. Tot în această perioadă a participat la foarte multe concursuri de orientare şi drumeţie montană şi alpinism în Munţii Retezat, Apuseni, Şureanu, Bucegi, Făgăraş, Bihor-Vlădeasa, Cerna, Dobrogei, Piatra Craiului, Buzău etc.

Incepand cu anul 1990 CTM Albamont obţine statutul de ONG, preluând şi numele de Club de Ecologie, denumirea completă fiind cea de Clubul de Ecologie şi Turism Montan Albamont iar în anul 1994 obţine calitatea de persoană juridică de la Tribunalul Alba, conform prevederilor Legii 21/1924. Din acel moment clubul s-a preocupat continuu de probleme ecologice grave ale zonei Alba, demarând in acest sens o serie de activităţi de educaţie ecologică, campanii de conştientizare privind dezastrele ecologice, întocmirea de baze de date, etc.

Prin programele Environmental Training Project ETP şi Environmental Health Project EHP în colaborare cu alte ONG-uri şi cu organizaţii internaţionale, Albamont a desfăşurat cursuri, seminarii, acţiuni pe teren, în special pentru combaterea fenomenelor de poluare în zona Zlatna. Toate acestea au constituit începutul unei ample campanii împotriva poluării de la Zlatna, inclusiv cu un marş de la Alba Iulia la Zlatna (38 km).În perioada 1994-1997, în colaborare cu USAID şi EPA din SUA, a participat la programul EHP Zlatna, reuşind să-şi aducă o contribuţie importantă la reducerea plumbemiei copiilor din Zlatna.

În anul 2000 îşi modifică statutul conform Ordonanţei Guvernamentale nr. 26/2000.

Proiecte derulate de C.E.T.M. Albamont

1.Per’Pedes XXI

Proiect derulat cu ocazia cupei anuale de primăvară a Albamontului, cu scopul de a asigura iniţierea în practicarea turismului montan, cunoaşterea unor zone mai deosebite sau mai puţin cunoscute, respectiv implementarea practicării unui turism montan ecologic.

Concursul Per'Pedes s-a desfăşurat în localitatea Rimetea (depresiunea Trascăului) în perioada 27.04 - 01.05.2001. Participante la concurs au fost 15 organizaţii reprezentate printr-un număr de peste 80 membri. S-au organizat probele de orientare, de regularitate, de prim ajutor, culturală precum şi testul teoretic.Majoritatea organizaţiilor au participat la toate cele cinci probe dovedindu-şi atât aptitudinile de montaniarzi cât si cunoştinţele bogate în domeniile de concurs.

Finanţator: Regional Environmental Center Romania (DJTS Alba.);

Perioada derularii : 27.04 - 01.05.2001 ;

Buget: 300 Ron;

Coordonator: Anda Enache.

2.Forum 2001

Intrunirea ONG-urilor din judeţul Alba în vederea unei mai bune cunoaşteri, informări şi a unei colaborări viitoare la realizarea sau derularea unor proiecte comune. Activităţile premergătoare Forum 2001 au început din data de 15.10.2001. Astfel, s-au organizat întâlniri la care au participat membrii Albamont, reprezentanţi ai DJTS Alba şi membrii organizaţiilor colaboratoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea unui ONG de Mediu - Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Bucuresti Economia Agroalimentara si a Mediului