Produse Cosmetice pentru Barbierit si After Shave cu Principii Active Naturale

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Produse Cosmetice pentru Barbierit si After Shave cu Principii Active Naturale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1. INTRODUCERE
2. Materii prime pentru produsele cosmetice
3. Principii active ale produselor cosmetice
4. PRODUSE COSMETICE MEDICALE PE BAZĂ
DE APĂ ECHILIBRATĂ ÎN DEUTERIU - AED
5. Balsam dupa barbierit si spuma de de barbierit
6. Recomandari
7. Beneficiile folosirii produselor cosmetice fără conservanţi
8. Bibliografie

Extras din document

1. INTRODUCERE

Industria cosmetică s-a dezvoltat și a devenit un domeniu foarte complex și specializat. Acest domeniu a combinat cunoștinţele de farmacie și dermatologie cu cele de herbologie tradiţională, precum şi cu cunoștinţe moderne despre procesarea tehnologică şi elemente foarte avansate de psihologie de marketing. Toate acestea pentru a exploata şi satisface instinctele omului de a-şi dori să fie considerat atragător şi sănătos în mediul său social.

Calitatea constituie una dintre condiţiile esenţiale ale succesului. Aceasta se reflectă în primul rând în produse, într-o structură organizatorică bine pus la punct, logică şi operativă a companiei producătoare, în resursele disponibile (personal, clădiri, dotări, aparatură), resurse la un nivel stinţific cât mai avansat, cât şi în procedeele de producţie şi în materiile prime necesare fabricării produselor.

Majoritatea produselor comerciale intensiv chimizate de azi au proprietăţi cerute de marketing, cum ar fi un aspect și o consistenţă placută și o bună conservare. Acestea obiective sunt atinse în ciuda interacţiunii lor cu beneficiile pe care ar trebui sa le aducă.

Un aspect important în calitatea produselor cosmetice se referă la normele de igienă, norme care trebuie respectate riguros în toate etapele procesului de producţie, din momentul cercetării noului produs până în momentul comercializării acestuia.

Pentru a atinge o cotă de piaţă ridicată orice produs cosmetic trebuie să fie eficient, deoarece chiar şi o cremă de mâini nu este achiziţionată dacă consumatorul nu are nevoie de ea. Nimeni nu cumpără produse cosmetice numai de dragul de a le cumpăra, le cumpără pentru a-şi rezolva o problemă, o necesitate, ele trebuie aşadar să-şi dovedească eficienţa.

Specialiştii în cosmetică au găsit numeroase metode de a demonstra eficacitatea unui produs cosmetic, de la cele mai simple (pe baza ingredientelor active) până la cele mai complicate (metodele instrumentale aplicate pe voluntari), toate din dorinţa de a convinge

consumatorul final.

2. Materii prime pentru produsele cosmetice

Datorită multitudinii scopurilor și utilizărilor produselor cosmetice ce determină diversitatea lor, precum și formele complexe de realizare a produselor comerciale, industria fabricării acestora este poate cea care reclama materii prime și auxiliare pe cat numeroase, pe atat de diverse și care cunosc o dinamică de dezvolatare ascendentă, permanentă și în continuă completare.Industria cosmetică își are resursele de materii prime din toate cele trei regnuri naturale, animale, vegetal și mineral, precum și produse de sinteză, care ocupă, de asemenea , un rol important și care sunt din ce in ce mai mult asimilate și diversificate ( asa cum este cazul glicerinei sintetice, al vitaminelor , al hormonilor etc)

Gruparea principalelor clase de materii prime folosite in funcție de diferite criterii, se realizează în urmatoarea figură:

animale

-naturale vegetale

-După sursa lor - minerale

-sintetice Anorganice

Organice

-După structura

chimica -hidrocarburi

-alcooli și polioli

Materii prime -acizi

pentru industria -aldehide și cetone

produselor -gliceride

cosmetice -esteri

-vitamine

-hormoni vitamine

-După rolul -componente active hormoni

îndeplinit biostimulatori

-ingrediente

-emolienti

-antiseptici

-coloranți

-După starea fizică -pulverulente

-lichide

-păstoase (cremoase)

3. Principii active ale produselor cosmetice

Dincolo de faptul că plantele sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri ca avand proprietăți miraculoase asupra pielii,este tot mai evident că « intoarcerea la natura » este curentul care marcheaza secolul XXI.

Fisiere in arhiva (1):

  • Produse Cosmetice pentru Barbierit si After Shave cu Principii Active Naturale.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI TIMIŞOARA FACULTATEA TEHNOLOGIA PRODUSELOR AGROALIMENTARE