Proiect Agronomia Turismului - Sejur 7 Zile Valea Prahovei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Agronomia Turismului - Sejur 7 Zile Valea Prahovei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 41 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Turism

Extras din document

Ziua I

8:00 Plecarea din Bucuresti

9:00 Ploiesti Muzeul Ceasului

Cu toate ca este ultimul venit in familia institutiilor muzeale ploiestene, cu toate ca este doar o sectie a muzeului de istorie si arheologie, ca dispune de cel mai putin spatiu si personal, Muzeul Ceasului este poate cel mai cunoscut si mai vizitat, datorita unicitatii sale. Organizat din initiativa profesorului N.I.Simache, ca o expozitie permanenta, in Palatul Culturii, "Ceasul de-a lungul vremii" a capatat, prin achizitii, un patrimoniu atat de bogat, incat a avut nevoie de un local propriu. I s-a pus la dispozitie casa Luca Elefterescu, care a fost adaptata noului scop; lucrarile de amenajare s-au terminat in 1971 si muzeul s-a deschis in ianuarie 1972. In prezent, muzeul are o colectie din peste 1000 de piese, printre care: cadran solar, pendul construit din lemn in 1634, ceas pus in miscare printr-o cadere de apa (Londra 1654), primul ceas de buzunar ("oul de Nurnberg"), orologii de turn, o piesa din 1693 (realizata de Ralf Gout), ceasul de mana construit in acelasi an de Courvoisier (cu efigia lui Ludovic XIV). Din secolul al XVIII-lea exista multe piese frumoase ale maestrilor londonezi, francezi, austrieci, elvetieni.

Pot fi vazute ceasuri cu mecanisme muzicale care canta Marseilleza, Desteapta-te romane, valsurile lui Strauss, ca si ceasurile distractive si alte obiecte legate de tema. Sunt prezentate si ceasuri care au apartinut unor personalitati:Constantin Brancoveanu, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu, Cezar Bolliac, B.P.Hasdeu, Theodor Aman, I.L.Caragiale, Duiliu Zamfirescu, I.A.Bassarabescu etc.

Intrarea 20.000 lei ( turisti romani ), 1,5 Euro ( turisti straini )

11:00 Catedrala Sfantul Ioan

Cunoscuta si sub numele de Monumentul Eroilor Prahoveni, a fost construita pe locul unei foste biserici din lemn, cunoscuta inca inainte de 1810. Constructia initiala a fost realizata intre 1841-1842 si renovata in 1855. Primul set de clopote, unul mare si trei mici cu care a fost dotata biserica in 1870, a disparut in timpul ocupatiei germane.In 1904, ploiesteanul I. Dinulescu doneaza fonduri pentru refacerea pridvorului, iar in 1912 se inalta cupola mare, dupa planurile lui T. Socolescu, totodata efectuindu-se si pictarea bisericii de G. Grigorescu. Dupa inglobarea turnului monument, in 1934 se instaleaza noul set de clopote, cel mare fabricat la Padova- Italia, cele doua mici alaturindu-se celorlalte doua existente. Sunetul formeaza un do major in care se distinge dangatul marelui clopot turnat la Padova. Gama do major este realizata de cele cinciclopote, fiecare redind:

-clopotul de 200 kg, tonul Mi de Sus;

-clopotul de 2000 kg, tonul Do Diez de Jos;

-clopotul de 504 kg, tonul Sol Diez;

-clopotul 1051 kg, tonul Mi de Jos;

-clopotul de 213 kg, tonul Do Diez de Sus;

iar impreuna fac o armonie placuta si duioasa, in amintirea celor cazuti in razboiul din 1916-1969.

In interior se remarca catapeteasma cu 6 brate, din bronz aurit, iluminata electric, evidentiindu-se cele doua candelabre pe piedestal, in intregimedin cristal venetian, precum si icoanele reprezentind Adormirea Maicii Domnului, Sfintii Haralambie, Vasile si Stelian etc. Intreg ansamblu Catedrala – Monumentul Eroilor, este amplasat in Piata Eroilor.

12:00 Muzeul Cinegetic din Posada

Inaugurarea Muzeului de vanatoare din Posada reinnoada, in anul 1996, firul traditiei muzeistice de factura vanatoreasca din Romania. Nu se cuvine uitat faptul ca primul nostru Muzeu national de vanatoare a fost creat in anul 1931, fiind situat in parcul Carol I din Capitala. La vremea aceea, el reprezenta al doilea asezamant cultural de acest gen din Europa. Din pacate, dupa mai bine de un deceniu de functionare, muzeul, impreuna cu inestimabila colectie pe care o detinea, a fost mistuit de flacari.

Muzeul vanatorii de la Posada pune intr-o lumina potrivita multitudinea exponatelor de factura cinegetica, de la impresionante colectii de trofee la opere de arta, obiecte cu specific vanatoresc si arme caracteristice diferitelor etape ale evolutiei umane. Veritabile galerii de arta, salile muzeului impresioneaza atat prin numarul exponatelor, cat si prin personalitatea distincta a fiecare piese, de la ramurisul de abanos si ivoriu al coarnelor de cerb comun si de lopatar, la vasta panoplie de pumnale incovoiate ale coltilor de mistret sau la armonia, perlajul bogat si contrastul cromatic al coarnelor de caprior. Dintre pradatori, se remarca blanurile de lup, ras, pisica salbatica si, mai cu seama, de urs, oglinda a celor mai viguroase si mai numeroase populatii ale acestor specii.

La Muzeul din Posada, aria vanatorii isi gaseste expresia superlativa, prin transfigurarea valorii vanatului romanesc in emotie estetica si dimensiune culturala autentica.

Intrarea 15.000 lei.

13:20 Cazarea turistilor la Hotelul Paltinis ( 3 stele ) din Sinaia

Hotelul Paltinis se gaseste in statiunea Sinaia, cunoscuta si sub numele de "Perla Carpatilor", fiind amplasat pe DN 1, la 120 km de Bucuresti si la 45 km de Brasov, chiar in centrul statiunii Sinaia.

Hotelul dispune de spatii de cazare de o stea si de doua stele dintr-un total de 93 camere care insumeaza 181 locuri de cazare distribuite in camere de 1 pat, 2 paturi, 3 paturi, apartamente, garsoniere si suite.

In incinta hotelului Paltinis se gaseste o foarte mare baza de tratament, in care se trateaza in principal nevroze si reumatism.

Hotelul dispune de parcare proprie pentru circa 100 autoturisme, centrala termica proprie, centrala telefonica automata, spalatorie - calcatorie, salon de coafura si cosmetica.

Holul de la intrare, unde se afla si Receptia hotelului, este imbracat in lambriuri de mahon lacuit in negru brun, cu fotolii si canapele elegante si covoare persane mari.

camera single: 26 euro/noapte

camera dubla cu dus: 32 euro/noapte

camera dubla cada: 34 euro/noapte

garsoniera tip A cada: 38 euro/noapte

garsoniera tip B cada: 36 euro/noapte

apartament: 44 euro/noapte

pensiune completa in valoare de 20 - 25 EURO/persoana/zi.

Fisiere in arhiva (2):

  • Proiect Turism in power point.ppt
  • Proiect Agronomia Turismului - Sejur 7 Zile Valea Prahovei.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE MANAGEMENT – INGINERIA SI MANAGEMENTUL ALIMENTATIEI PUBLICE SI AGROTURISM