Proiect Dezvoltare Rurala

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Dezvoltare Rurala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Calin Ghioltan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Costul total al proiectului este de :177.000euro ,din care 100.000 euro sunt grant iar restul de 77.000 provin din co-finantare a Consiliului Local si mediul de afaceri interesat de investitie.

Rezumatul proiectului :

Poiana Izvoarelor este una din numeroasele comune situata in judetul Prahova. In anul 1998 s-a construit aici o noua sosea, cu ajutorul careia se spera o deschidere catre noi oportunitati de afaceri in domeniul turismului si implicit cererea de noi locuri de munca atât de necesare oamenilor din comuna.

Cu toate ca unii investitori straini au construit hoteluri in zona si initial numarul turistilor care vizitau regiunea a crescut considerabil ,statisticile regionale arata ca desi venitul mediu anual al locuitorilor a crescut cu pana la 20% in perioada construirii soselei,a hotelurilor si in urmatorii activa ani,in momentul de fata este ,in termeni reali,cu putin peste nivelul din anul 1993.Un studiu recent a dus la urmatoarea analiza a situatiei.

Numarul turistilor care vizitau regiunea in cauza a scazut. Modul de promovare a turismului ,realizat de Departamentul de specialitate ,este caracterizat de o calitate redusa,lipsa de informatii ,iar angajatii au experienta si abilitati limitate in organizarea unor campanii publicitare corespunzatoare . De asemenea bugetul de care dispun nu este in acord cu necesarul de materiale si activitati necesare. Exista o comunicare foarte redusa intre diferiti actori din industria hoteliera,proprietarii de hoteluri,tur-operatorii,etc.,iar Departamentul de turism a facut prea putin pentru încurajarea acestei cooperari.

Au început sa apara câteva firme mici private care ofereau servicii de vanatoare si si eco-turism,dar cele mai multe dintre acestea au esuat din cauza lipsei de credite bancare si a unui management slab .Câtiva mestesugari,cum ar fi producatorii de cosuri de rachita sau creatorii de arta populara,s-ar fi putut dezvolta pentru a oferi turistilor suveniruri, dar in prezent nu este organizata nici o forma de cooperare intre producatori si promotori sau cei care dezvolta programele de marketing. Nici un din aceste mici afaceri nu a primit nici un fel de ajutor din partea Departamentului de Turism.

In cadrul hotelurilor ,in general,locurile de munca pentru care sunt solicitate abilitati specifice (bucatar ,contabil,ospatar,etc.)sunt ocupate de oameni adusi din alte comune sau orase. Intentia initiala a fost ca Departamentul de Turism sa lucreze in strânsa colaborare cu Departamentul Educatiei in perspectiva infintarii unui centru de formare care sa ofere cursuri de formare profesionala in domeniul turismului ,dar aceasta idee a fost abandonata. Lipsa unor oportunitati de formare profesionala in domeniul managementului hotelier si al serviciilor de catering a condus la un deficit de aptitudini profesionale la nivel local. Deoarece turismul nu este un sector de traditie in regiune, tinerii au retineri in ocuparea locurilor de munca in domeniul turismului.

Desi hotelurile se aprovizioneaza si cu produse locale,o mare parte din ceea ce se consuma este adusa din alte regiuni. Hotelurile se plâng ca acest lucru se datoreaza fermierilor locali,care nu sunt capabili sa le aprovizioneze in mod constant ,cu produse de calitate care sa satisfaca cerintele turistilor straini si in cantitati suficiente .In regiune nu exista facilitati de depozitare a produselor proaspete ,perisabile si nu exista organizatii de promovare a producatorilor de fructe si legume.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Dezvoltare Rurala.doc

Alte informatii

proiect de dezvoltare rurala