Proiectarea Ansamblului Design de Produs - Design de Ambalaj pentru Uleiul Untdelemn de la Bunica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea Ansamblului Design de Produs - Design de Ambalaj pentru Uleiul Untdelemn de la Bunica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Romulus Scorei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Introducere

Cargill a vandut seminte oleaginoase in Romania inca din 1996. In 2005, Cargill a achizitionat fabrica Olpo Ulei SA, una dintre cele mai mari fabrici de extractie uleiuri brute din Romania, localizata in Podari – judetul Dolj, la 8 km de Craiova.In 2006, fabrica a fost redenumita Cargill Oils SA. Aceasta deserveste clienti din industria alimentara si bio-diesel prin vanzarea uleiului brut si a srotului de floarea soarelui in vrac, prin incarcarea si descarcarea pe calea ferata sau prin camioane, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Produsul firmei – scurt istoric

„Untdelemn de la Bunica” s-a lansat pe piata in anul 1999, anticipand astfel nevoia de valoare a consumatorilor. Aparitia brandului a fost generata de motivatii practice si anume faptul ca rafinaria de la Craiova producea atunci mai mult ulei rafinat decat cantitatea necesara productiei de margarina, activitatea sa de baza. Remarcandu-se prin calitati superioare, s-a dorit prezentarea produsului intr-o maniera inovativa. Astfel uleiul a aparut imbuteliat intr-un recipient din plastic, de 1 litru, total transparent, dotat cu picurator, iesind astfel din tiparul cunoscut pe atunci al unei sticle cu dopul din metal, ce trebuia intoarsa cu capul in jos pentru a ne asigura ca nu exista sedimente. Un alt concept de baza prin care produsul s-a remarcat a fost numele. Pentru o vreme, s-a oscilat între două propuneri: „Mămăiţa” şi „Untdelemn de la Mamaia”. Cea de-a doua a fost considerată mai potrivită pentru că termenul „untdelemn” definea foarte bine produsul. Şi pentru că termenul „mamaia” era perceput mai mult ca un regionalism, a fost înlocuit cu „bunica”.Aşa s-a născut „Untdelemn de la Bunica”.

Prima campanie publicitară a brand-ului a fost lansată în primăvara lui 2000 si s-a desfasurat de-a lungul a 6 luni, marcând şi o premieră în România – difuzarea primului spot pentru ulei. Povestea era simplă: o familie care lua masa, gustând din bucatele bunicii interpretate de Monica Ghiuţă. Atmosfera specială era întregită de muzica lui Adrian Enescu, o coloană sonoră uşor de memorat. A urmat o nouă etapă, cea a emisiunii „Acasă la bunica”. Gazda cooking-show-ului, Monica Ghiuţă, avea mereu invitaţi cunoscuţi cărora le împărtăşea din secretele sale gastronomice cu priceperea unei veritabile bunici. Emisiunea şi-a fidelizat publicul, fapt ce a condus la păstrarea sa în grilă timp de patru sezoane.

În următorii patru ani, brand-ul avea să-şi transfere valorile şi asupra gamei de mărci derivate – „Bunătăţi de la bunica” (muştar, sosuri, gemuri).

În prezent, „Untdelemn de la Bunica” are o notorietate de 94% şi o notorietate spontană de 71,6%, fiind cel mai cunoscut brand de ulei de pe piaţa noastră. Publicul apreciază reclamele sale, 54% dintre respondenţi declarând că spoturile brand-ului „Untdelemn de la Bunica” le plac într-o mare măsură. Atributele cel mai des invocate de persoanele chestionate în legătură cu brand-ul sunt: „o marcă de încredere”, „o marcă de actualitate”, „o marcă modernă”, respectiv „produse de cea mai bună calitate”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Ansamblului Design de Produs - Design de Ambalaj pentru Uleiul Untdelemn de la Bunica.doc

Alte informatii

A fost prezentat in cadrul facultatii de Agronomie din Craiova specializarea Controlul si expertiza produselor alimentare