Proiectarea unei ferme de oi pentru lapte, 1000 de capete

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea unei ferme de oi pentru lapte, 1000 de capete.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Importanța alimentației în viața omului

Alimentația este foarte importantă în viața unui individ, deoarece are rol de a hrani organismul, iar hrana pe care o ingeram ofera energia necesară pentru a ne menține în mișcare . Hrana ne furnizează și nutrienții necesari : lipide, glucide, proteine. Acestea ajută la refacerea celulelor, țesuturilor și organelor.

Alimentaţia joacă un rol extrem de important în dezvoltarea şi menţinerea unui corp sănătos. Niciodată o dietă sănătoasă nu trebuie să cadă pe locul doi, în favoarea meselor rapide şi haotice şi a mancărurilor nesănătoase, specifice vieţii agitate a omului de azi.

Importanța produselor alimentare

Calitatea produselor alimentare prezintă o deosebită însemnătate pentru întreaga societate, deoarece are efecte favorabile în toate domeniile activităţii economice. Factorul calitate impune asigurarea anumitor condiții care în funcție de mediul ambiental, tradiții, capacitatea de producție,nivelul progresului tehnic, permit o mai bună monitorizare a ciclului de viața al mărfii si luarea deciziilor adecvate. Calitatea unui produs reprezintă ansamblul proprietăților si caracteristicilor care îi conferă acestuia posibilitatea de a satisface nevoile explicite si implicite ale consumatorilor.

Importanța laptelui

Materia prima pentru industria laptelui si a produselor lactate o constituie laptele de vaca, de oaie, capra, bivolita.

Este alimentul cel mai complet si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza in nutritia omului.

Laptele mai este denumit si „Sangele Alb” prin valoare sa hranitoare.

Are peste 100 de substante nutritive necesare vietii omului(20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale, proteine). Proteinele contin aminoacizi necesari cresterii si mentinerii sanatatii.

Grasimea inafara de rolul ei energetic contribuie si la formarea rezervelor de grasime din organism.

Vitaminele continute in proportii apreciabile ridica valoarea nutritiva a laptelui.

Important este faptul ca substantele nutritive din lapte se gasesc in proportii optime, astfel ca laptele este asimilat de organism mai bine decat orice alt aliment, putand fi consumat atat in stare proaspata cat si sub forma de diferite produse lactate.

Atat laptele cat si produsele lactice maresc rezistenta organismelor fata de infectii si intoxicatii, ridicand nivelul de sanatate a populatiei.

Generalități despre oi

În țara noastră creșterea oilor este o tradiție urmată de cateva secole. Această specie de animal valorifică o mare parte din pășuni si fânețe, mai ales pășunile alpine. Din acest motiv exsită o producție diversificată, care face din creșterea ovinelor o ramură foarte importantă a zootehniei.

Oile sunt animale copitate, având copia taiată în două, animale rumegătoare cu dinții incisivi superiori lipsă și cu un stomac care are patru compartimente. Oile au un bot lung, urechi ascuțite, lungimea unei oi este în medie de 1,5 m, un adult poate cântări aproximativ între75-200 kg. Ele oferă lapte si produsele rezultate din folosirea laptelui cum ar fi : brânză, lână, și carne de miel, de berbec si de oaie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei ferme de oi pentru lapte, 1000 de capete.docx