Raport Asconi SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Raport Asconi SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Solotchi Radu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

1. PARTEA INTRODUCTIVĂ

Republica Moldova este o țară mică, situată în partea de sud-est Europei. Ea se mărginește la vest cu România și la Nord, Est si Sud cu Ucraina. Amplasată în apropierea Mării Negre, acolo unde se zice că a apărut vinificația,Moldova împarte aceeași latitudine cu cîteva din cele mai bune regiuni vitivinicole a Franței. Deși clima se aseamănă mai mult cu regiunea Burgundia (Bourgogne), latitudinea este la fel ca în regiunea Bordeaux, între 46 ° și 48 °. Relieful țării este caracterizat de văi și dealuri verzi, cu înălțimea între 100m și 300m deasupra nivelului mării.În Moldova, arta transformării strugurilor în vin are o vechime de cîteva mii de ani, vinul avînd un loc aparte în cultura locală. Moldovenilor le place să sublinieze că numai țara lor are forma unui strugure. La doar 35 km Sud de Chișinău găsiți satul Puhoi- o așezare cu tradiții istorice în vinificație. Istoria satului Puhoi începe din timpul domniei marelui principe și voievod Ștefan cel Mare. Se spune că de-a lungul cîtorva decenii, acesta a ținut piept Imperiului Otoman, protejînd astfel Europa de invazii. Ștefan cel Mare a purtat 48 de războaie, obținînd 44 de victorii în cinstea cărora a ridicat 44 de mănăstiri și biserici.În 1469, marele voievod a dăruit pământurile satului Puhoi, județul Lapușna, boierilor săi Nicolae Matosgada și Hegașu Melciul. Evenimentul a marcat începutul oficial a istoriei satului Puhoi.

Producerea de vinuri demiseci și demidulci a fost inițiată în Moldova la începutul deceniului șapte a secolului trecut. În ideea de a satisface cererea tot mai mare pe piața interna a URSS, Ministerul unional al industriei alimentare a dispus valorificarea și implementarea unor noi articole sortimentale. Aceste vinuri uluitor de repede au făcut tributare masele largi de consumatori sovietici cu tot cu portofelurile lor, acest nivel de solicitare rămâne la cote avansate si pana in prezent. Succesul producției de acest gen este pe deplin explicabil in virtutea conținutului moderat de spirt și zahar, care îi imprima lejeritate și prospețime pe fundalul aromei de pomușoare cu variate nuanțe.Astfel, vinificația din Moldova a primit un nou impuls de dezvoltare pe parcursul a două decenii, timp in care au fost intemeiate noi plantații și noi capacități de producție.

Începând cu secolul XXI renașterea și dezvoltarea calitativă a industriei vinicole revine în calitate de factor determinant pentru economia naționala. Întreprinderile de ramură au început o ascensiune vertiginoasa. S-a revenit la caracterul unitar al vinificației primare și secundare ca bază a unui produs finit de inalta calitate.

Vinificația primară are urgent nevoie de:

1. Desciorchinător-zdrobitor;

2. Prese pneumatice;

3. Cuve de macerație;

4. Instalații frigorifice;

5. Aparate de filtrat în vid;

6. Dozatoare-pompe;

7. Instalații de sulfitare sau sterilizare moderne.

Vinificația secundară:

1. Pasteurizarea-acționare;

2. Filtre cu membrană și cartușe;

3. Linii tehnologice de sterilizare și linii automate de îmbuteliere sterilă;

4. Absorbanți;

5. Conservanți.

Pentru modificarea unor vinuri case să satisfacă și să cucerească gustul

consumatorului nu se poate realiza fără cunoștințe specializate,însușite de toți cei care lucrează și activează în acest domeniu. Pentru rezolvarea problemelor actuale trebuie să contribuim și noi tinerii specialiști cât mai urgent.

În viitor pînă în 2020 se vor planta 100 mii ha de vii.

2. DISCURS ISTORIC PRIVIND DEZVOLTAREA FABRICII

Situat la doar 35 km Sud de Chișinau, satul Puhoi se întinde pe meleaguri cu o istorie bogată în tradiții. Rădăcinile satului își iau ceva din adînc, din timpurile marelui voievod Ștefan cel Mare. De atunci se trag şi tradițiile din arta vinului în casele marilor gospodari din Puhoi.

Vestea „vinului bun”, si a vinificatorilor iscusiți a colindat toată țara și a servit ca argument principal în alegerea regiunii Puhoi drept temelie pentru vinăria Asconi. Istoria comercială a vinificației din Puhoi începe odată cu anul 1958, atunc cînd pe malul rîulețului Puhoi se întemeiază o mică vinarie.Vinăria prelucra struguri din gospodăriile tutror satelor din raioanele Anenii Noi și Ialoveni. La începutul anilor '90, aceasta avea o capacitate de 6 mln de butelii pe an. Vinul era produs din soiuri de viță de vie locale si europene precum Sauvignon, Chardonnay, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Traminer ș.a.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Asconi SRL.docx