Raport pe Rezultatele Practicii Tehnologice Desfasurate la Fabrica SRL Vinaria Vinius

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Raport pe Rezultatele Practicii Tehnologice Desfasurate la Fabrica SRL Vinaria Vinius.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Besliu Vasile

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

I. Analiza generală de activetate a întreprinderii.

1.1 Date istorice despre întreprindere şi etapele dezvoltării

Privind la locurile pitoreşti din Sud-Vestul Republicii Moldova care sunt spălate de valurile Nistrului, ne vom opri într-un orăşel înzestrat cu păduri dese şi podgoriile ce se întind vălurînd prin preajma sa. Acest oraş se numeşte Căuşeni şi este şi centru raional. Aici a luat naştere o fabrică de vin care sa dezvoltat pe parcursul anilor prosperînd şi înregistrînd în istorie succese mari privind calitatea vinurilor.

Această Întreprindere şi-a început activetatea pe data de 6 octombrie 2003, în acea zi ÎCS „Suvorov – Vin” SRL pentru prima dată a început să îmbutelieze vinul în sticle. De fapt această întreprindere este o întreprindere mixtă, însă secţia primară de cea secundară este separată la o depărtare de 12 km. Secţia primară se află în satul Popiasca raionul Ştefan – Vodă, iar secţia secundară în or. Căuşeni.

Întreprinderea de la Popeasca a fost înfiinţată prin anii 1956 şi a activat pînă în anul 1999. Ne avănd un conducător stăruitor ia şi-a întrerupt activitatea pentru 4 ani. În această perioadă de stagnare a fost distrus tot ce era mai bun, toate utilajele sau uzat iar unnele chiar au fost furate. Însă în anul 2003 a fost reluată din nou activitatea acestei fabrici de vin devenind Societate cu Răspundere Limitată (SRL) iar director fiind domnul Cojocaru Alixandru C. În acel an a fost reconstruită şi fabrica secundară din or. Căuşeni. Secţia secundară trebuia de la început să fie construită la fel în Popiasca, însă din cauza unor probleme politice între primarul satului şi conducătorii întreprinderii nu li sa fost permis acest lucru.

Deci dezavantajul cel mai mare este distanţa dintre secţia primară cu cea secundară. Necătînd la acest fapt ea dispune de o mulţime de avantaje cum ar fi:

- secţia primară se află pe şoseaua Chişinău – Odesa,

- este aproape de materia primă,

- aproape de braţe de muncă,

- dispune de gaz, apă, canalizare, energie electrică ş.a.

Secţia secundară de la Căuşeni dispune şi ea de o groază de avantaje:

- este situată chiar alături de calea ferată;

- la fel se află alături de şoseaua Căuşeni – Bender;

- dispune de gaz, apă, canalizare, energie electrică ş.a.

Toate aceste avantaje contribuie la dezvoltarea considerabilă a întreprinderii. Chiar din primii ani de activitate secţia primară a fost înoită cu utilaje noi, iar secţia secundară a fost copletată în întregime cu utilaj nou şi au fost create condiţii de muncă foarte bune, aflînduse într-o stare de curăţenie ideală.

1.2 Productivitatea, sortimentul şi specializarea întreprinderii

Productivitatea fabricii ÎCS „Suvorov – Vin” SRL pentru secţia secundară este de 2912t. Capacitatea tuturor fabricilor se calculează în dependenţă de capacitatea vaselor de care dispune şi deci această întreprindere dispune de 124 vase unde se păstrează vinul brut, dintre care:

- 100 vase orizontale au capacitatea de 2500 dal pentru păstrare;

- 8 vase orizontale de 1400 dal pentru păstrare;

- 8 vase orizontale de 2000 dal pentru păstrare;

- 4 vase verticale au capacitatea de 2000 dal şi se folosesc la cupajare;

- 4 vase verticale de 1500 dal pentru păstrarea vinului la frig;

Cît despre specializare şi sortimentul fabricii, am putea spune că în ultimii 4 ani, ÎCS „Suvorov – Vin” SRL este specializată în producerea vinurilor albe demiseci, demidulci, dulci şi de bdesert, precum şi în producerea vinurilor roşii şi roze seci demiseci, demidulci, dulci şi de desert, toate fiind de consum curent.

În sortimentul fabricii găsim următoarele tipuri de vin:

1.3 Structura de producere şi schema aparatului de conducere

La baza fabricii Îcs „Suvorov-Vin” SRL stau secţiile care sînt repartizate în felul următor:

În secţia de bază intră:

- sec de păstrare;

- sec. de cupajare;

- sec. de refrigerare;

- sec. de îmbuteliere a vinului.

Secţia de deservire cuprinde:

- transporturile;

- laboratorul;

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport pe Rezultatele Practicii Tehnologice Desfasurate la Fabrica SRL Vinaria Vinius.doc

Alte informatii

Catedra discipilnelor tehnice şi tehnologice Specialitatea: Tehnologia vinului şi a produselor obtinute prin fermentare.