Rase de Cai

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Rase de Cai.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Cal de sport romanesc
Ardenez
Falabella
Furioso North-Star
Frizian
Hanoveran
Hutul
Trapas Romanesc
Shagya Arab
Ponei de Shetland

Extras din document

Exemplarele de Cal de Sport Romanesc au un talent deosebit pentru sariturile peste obstacole, acest cal incepand sa fie prezent din ce in ce mai mult pe arenele competitiilor ecvestre nationale, dar si internationale.

Aspecte particulare

Exemplarele de Cal de Sport Romanesc au un talent deosebit pentru sariturile peste obstacole, acest cal incepand sa fie prezent din ce in ce mai mult pe arenele competitiilor ecvestre nationale dar si internationale. Inca se mai lucreaza la aceasta rasa, urmarindu-se cresterea taliei produsilor, dar si obtinerea unor exemplare cat mai echilibrate si mai calme dar in acelasi timp rezistente fizic, cu insusiri fizice cat mai potrivite pentru obstacole.

Rasa Ardeneza este o rasa tipica de tractiune grea. Se preteaza la muncile foarte grele din agricultura, avand o capacitate energetica foarte buna, sunt cai foarte rezistenti si cu un caracter foarte bun, docil, putand fi condusi chiar si de copii.

Aspect exterior si dimensiuni

Exemplarele din aceasta rasa se caracterizeaza printr-o dezvoltare corporala eumetrica, spre hipermetrica, adica o talie cuprinsa intre 152-162cm, cu o masa corporala intre 700-1000kg. Aspectul general este brevimorf. Roba prezinta culorile piersicie, deresa, vanata, izabel, murga. Culoarea neagra nu este dorita la aceasta rasa. Capul este mare, incarcat in zona obrajilor, cu profil drept sau usor convex, fruntea este lata, urechile scurte, ascutite, narile mari, largi. Gatul este musculos, scurt, larg , bine prins de trunchi. Greabanul este sters dar musculos. Spinarea si salele sunt scurte, drepte, musculoase, crupa este patrata si dubla. Toracele este larg, adanc, spata bine imbracata in musculatura si scurta. Membrele sunt scurte, puternice, musculoase, articulatiile sunt mari, proeminente, copitele mari. In regiunea buletului, pilozitatea este abundenta, formand fanioanele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rase de Cai.ppt