Reamenajare Slanic Moldova

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Reamenajare Slanic Moldova.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

LOCALIZAREA SI DESCRIEREA ZONEI

Slanic-Moldova, oras in estul Romaniei (Judetul Bacau), asezat pe raul Slanic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira (Carpatii Orientali), altitudine 530 m, intr-o vale inconjurata de paduri de fagi si brazi, la 84 km sud-vest de Municipiul Bacau (resedinta Judetului Bacau). Suprafata totala a localitatii este de 11.595 ha dintre care numai padurile ocupa o suprafata de 9.265 ha. Paraul Slanic strabate pana la confluenta lui cu Trotusul, pe o lungime de circa 25 km, o regiune muntoasa, acoperita cu paduri. Este un parau repede si zgomotos, alimentat de numeroase paraie si paraiaae care coboara o diferenta de nivel de peste 500 m, de la izvoare pana la confluenta cu Trotusul. Statiune cu sezon permanent, cu o clima intramontana-depresionara temperata, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi. Temperatura medie anuala este de 7,4°C.

Localitatea a fost întemeiatã si s-a dezvoltat datoritã numeroaselor izvoare de apa minerala cu compozitii variate si valoroase, primind astfel statutul de statiune balneoclimaterica.

Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite inca din anul 1801. In 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare. De-a lungul timpului, calitatile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc. Specialistii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc.

Botezata "Perla Moldovei", Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive (gastrite cronice hipo- si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel putin 3 ani de la faza dureroasa, afectiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronica), boli hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica cu sau fara calculi, stari postoperatorii in boli ale ficatului), boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate), boli ale rinichiului si urinare (stari de dupa tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale). Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si respiratorii (astma alergica, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar), tratamentul bolilor endocrine (stari prepubertale la copii hiperreactivi), al bolilor ginecologice ( sindrom ovarian menopauzal) si al altor boli.

OBIECTIVE

Se doreste o reabilitare a statiunii astfel incat sa ajunga sa-si recapete blazonul de Perla a Moldovei. Este nevoie de un proiect de anvergura care sa duca la revitalizarea faimei statiunii.

GRUPURILE TINTA

In urma lucrarilor de reamenajare interesul turistilor fata de aceasta statiune va creste. Grupurile tinta vor fi alcatuite din: scolari veniti in excursii, tineri intre 16-25 ani care vin de obicei in grupuri, tineri casatoriti cu copii dorind un loc linistit si cu un aer cat mai curat pentru copii, persoane de peste 40 ani venite sa se recreeze dorind eliberarea de stresul orasului, pensionari sau persoane cu afectiuni ce pot fi tratate in aceasta statiune.

DURATA AMENAJARILOR

La finalizarea lucrarilor de reamenajare care vor dura 2 ani se doreste o schimbare majora a statiunii, imbinandu-se armonios elementele traditionale cu cele moderne.

Imbunatatirile aduse se vor realiza intr-un termen mediu, afectand toate obiectivele turistice si culturale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Reamenajare Slanic Moldova.doc

Alte informatii

FEAA IASI EVALUARE SI AMENAJARE TURISTICA