Regulament de Organizare si Functionare a Fermelor de Elita la Taurine

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Regulament de Organizare si Functionare a Fermelor de Elita la Taurine.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 55 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

I.Tehnologia cresterii taurinelor din rasele de carne in fermele de elita- Implicatii sociale 1
II.Sisteme de crestere 7
III. Intretinerea si ingrijirea bovinelor de carne , 14
IV.Furajare 19
V.Reproductie 22
VI.Afectiunile cele mai frecvente- tratamente 28
VII.Despre adaposturi 36
VIII. Factorii favorabili/nefavorabili tehnologiei vacă-viţel 39
IX. La Ucea de Jos, în cea mai mare fermă de taurine pentru carne 45
X.CONCLUZII 50
XI.BIBLIOGRAFIE 53

Extras din document

I.Tehnologia cresterii taurinelor din rasele de carne in fermele de elita - Implicatii sociale

O afacere cât o viață…

A avea o fermă de bovine crescute pentru carne nu este doar o afacere. Este un mod de viață.

Ca urmare, se impune pentru cei care cochetează cu ideea unei investiţii în domeniu sau pentru cei care nu au avut timp să reflecteze asupra menirii lor în acel colţ de lume în care trăiesc şi cresc animale, să transpunem în cuvinte câteva aspecte legate de această ocupaţie.

Câteva cuvinte despre cum este şi despre cum ar trebui să se reflecte această îndeletnicire în viaţa crescătorilor, a familiilor lor şi a celor care îi înconjoară.

O activitate de familie

Mai întâi ar trebui precizat că o activitate de acest fel rareori poate fi desfăşurată de unul singur. Este aproape imposibil pentru o persoană se aibă succes într-un astfel de demers dacă nu este susţinut de familie, în sens mai restrâns sau mai larg. Cei care sunt la început de drum ar trebui întâi să cerceteze sufletul celor apropiaţi (soţii în special), pentru a înţelege dacă le vor fi alături pe parcurs. Abia după discuţii serioase şi convingerea că partenerul de viaţă sau familia are şi ea dorinţa să meargă pe acest drum, se poate trece la următorii paşi.

Este recomandat chiar să se petreacă o perioadă la o fermă, sub forma unui stagiu. Poate părea paradoxal, dar unele persoane pot fi foarte sensibile la aspecte care nu pot fi simţite decât la faţa locului.

De-a lungul timpului, viaţa la fermă întăreşte relaţiile de familie. Evenimentele, uneori triste alteori vesele, munca în fermă, planurile comune care aşteaptă să fie realizate, dau un drum comun soţilor, îi leagă şi îi îndeamnă să meargă pe acelaşi drum, lăsând anii să treacă subtil Copiii fermierilor se bucură în general de mai multă libertate, de viaţa în natură, de care îşi vor aduce aminte peste ani… şi care le va sădi în minte ideea de independenţă, de căldură familială, de viaţă frumoasă, îi vor face mai rezistenţi psihic şi fizic, mai maturi.

Departe de aglomerația, dar și de confortul mediului urban

Fermele nu pot fi înfiinţate în oraşe. Ele sunt amplasate în mediu rural, în mijlocul naturii. Asta poate fi un dezavantaj sau un avantaj… depinde de persoană.

Pentru cei obişnuiţi cu tumultul oraşului, cu facilităţile oferite de acesta prin diversitatea şi eleganţa magazinelor, a mijloacelor de transport rapide, a serviciilor de înfrumuseţare şi posibilităţilor de divertisment, lipsei noroiului…viaţa la ţară, domoală şi simplă, mai săracă în oferte frivole, poate fi de neacceptat. Mai ales la o vârstă în care ambiţiile de realizare profesională şi materială sunt mari, ca şi nevoile de a participa la anumite evenimente mondene

Pentru cei pe lângă care visul bogăţiei a trecut, care simt o atracţie inexplicabilă faţă de natură şi animale, pentru o viaţă creatoare şi în acelaşi timp simplă, liniştea satului şi ferma - locul în care ei pot fi unicul şi cineva şi nu unul dintre milioanele de indivizi care trec în viteză unul pe lângă altul fără să se privească măcar –pentru ei deci, această lume de la ţară constituie un mic Paradis…

Drumurile înzăpezite iarna, singurul magazin din sat, lipsa dispensarului nu mai contează…ei privesc zburdatul viţeilor ca pe un balet, mirosul fânului pare mai interesant decât aerul condiţionat din mall, iar cântecul păsărilor sălbatice de pe păşune întrece orice concert…

Paradoxal este că şi mulţi dintre cei care au avut o viaţă zbuciumată îngropată în documente şi şedinţe, simt către sfârşitul carierei nevoia de a avea o fermă, de a trăi altfel, nevoie care poate e sădită în codul nostru genetic de miile de generaţii care ne-au precedat.

Timpul de lucru și de odihnă

În ferma de bovine de carne, munca nu e grea, nici multă, e deosebit de interesantă şi are dezavantajul de a fi continuă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Regulament de Organizare si Functionare a Fermelor de Elita la Taurine.docx