Robotizarea in Agricultura

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Robotizarea in Agricultura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Robotica – o ramură modernă şi avansată a ştiinţei calculatoarelor, are un rol important în domeniul agriculturii. În termeni generali, robotul este un dispozitiv care poate fi programat pentru manipularea diverselor obiecte şi pentru realizarea anumitor munci.

Dacă la început au fost dezvoltaţi roboţi industriali pentru a prelua şi îmbunătăţii anumite activităţi din fabrici, în momentul de faţă, cercetătorii japonezi mai ales, încearcă să construiască roboţi care pot fi utilizaţi în agricultură, ferme şi munci forestiere.

Roboţii utilizaţi în agricultură (Agroroboţii) pot îndeplini următoarele activităţi: aratul, săpatul, îndepărtarea buruienilor, recoltatul, culesul fructelor şi legumelor, tunderea oilor etc. Sunt şi roboţi folosiţi la sortarea fructelor după culoare şi mărime.

Robot întrebuinţat la îndepărtarera buruienilor din culturile agricole

Acesta este destinat îndepărtării buruienilor din culturile agricole.

În interiorul mecanismului de control se află un calculator în care e stocat programul care permite:

- găsirea unui rând sau oricărui alt loc din câmp;

- urmărirea rândului şi îndeplinirea sarcinilor (îndepărtarea buruienilor);

- face deosebirea între o plantă cultivată şi buruieni;

- evitarea obstacolelor;

- identificarea începutului şi sfârşitului de rând şi schimbarea direcţiei (trecerea la următorul rând).

Roboţi alimentaţi cu energie solară folosiţi în agricultură

Un robot alimentat cu energie solară cu scopul de a găsi şi distruge buruienile, folosit pentru semănare/recoltare. În plus, acest robot deţine potenţialul de a controla buruienile reducând semnificativ uzul de ierbicide.

Robotul foloseşte GPS-ul pentru a se orienta şi are montate pe cadrul de deasupra două camere mici pentru percepţie. Daca observă o buruiană, îşi poate da seama la ce distanţă se află de aceasta. Un computer aflat la bord oferă accesul la informaţii despre caracteristicile morfologice ale plantelor, pentru a ajuta robotul să facă diferenţa dintre o plantă cultivată şi o buruiană. Odată ce a fost identificată buruiana, un braţ robotic ataşat de partea din faţă a robotului acţionează un dispozitiv special. Dispozitivul are două straturi. Unul taie buruiana, iar celălalt aplică ierbicidul direct pe planta taiată. Cu acest nivel de precizie, sistemul nu dăunează mediului. Pe lângă reducerea cantităţii de ierbicid, produsele chimice nu se se scurg pe lângă ţintă atunci când sunt plasate direct pe plante/

Fisiere in arhiva (1):

  • Robotizarea in Agricultura.ppt