Sistem Acvacol Recirculant pentru Cresterea Superintensiva a Salaului

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Sistem Acvacol Recirculant pentru Cresterea Superintensiva a Salaului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Boaru Ancuta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

I.ABREVIERI
II.TEMA PROIECTULUI
III.DESCRIEREA SPECIEI
IV.MEMORIU TEHNIC JUSTIFICATIV
1.Schema tehnologica
2.Avantajele amenajarilor piscicole in sistem recirculant
V.CALCULE TEHNICE PENTRU SUSTINEREA SOLUTILOR
1.Calculul necesarului de material biologic
2.Calculul necesarului de furaje
3.Calculul volumelor de apa
4.Dimensionarea bazinelor
5.Calculul debitelor de apa
6.Instalatii utilizate
7.Calculul suprafetelor bazinelor si materiale de confectionare
8.Calculu suprafetei necesare pentru hala de productie si anexe
VI.BILANTUL ECONOMIC
1.Generalitati
2.Structura cheltuielilor
VII.BIBLIOGRAFIE

Extras din document

II. TEMA PROIECTULUI

Proiectarea si executarea unui sistem acvacol recirculant pentru cresterea superintensiva a salaului (Sander Lucioperca) cu o productie de 60 tone in 14 luni.

Materialul biologic va fi achizitionat la o masa corporala de 100 grame, va creste intr-o perioada de 7 luni apoi va fi livrat pentru consum uman la o masa corporala de 400 grame, hranirea fiind exclusiv cu furaje (nutreturi combinate) granulate.

Prin acest proiect se prezinta o tehnologie elaborata care sa asigure cresterea intensiva a salaului asigurand o productie sporita de carne de salau in conditii de management durabil al resurselor acvatice si vor fi descrise toate elementele constructive care asigura fluxul tehnologic al amenajarii.

III. DESCRIEREA SPECIEI

In Romania, salaul (stizostedion lucioperca) este reprezentantul cel mai valoros al percidelor (Percidae) si in acelasi timp unul dintre pestii cei mai nobili si totodata cei mai gustosi din apele noastre. Este un peste destul de raspandit, dar mai ales in Dunare, in baltile de revarsare ale fluviului si in Delta, apoi in apele Prutului, Siretului, Argesului, Jiului, Somesului, Muresului, Oltului, precum si in cele ale Crisurilor, dar nu lipseste nici din Tisa, Timis sau Bega si afluentii acestora.

De asemenea, salaul traieste in lagunele din preajma tarmului Marii Negre, dintre care poate fi intalnit in numarul cel mai mare in complexul de lacuri Razelm-Sinoe, cu cele 80000 hectare ale sale, motiv pentru care aceste lacuri sunt denumite si lacuri tipice sau reprezentative pentru salau. Dintre celelalte lacuri mari din perimetrul litoralului, el mai poate fi gasit in Tasaul, Siutghiol si Mangalia, unde de asemenea apare destul de numeros, in ceea ce priveste lacurile din interiorul tarii, exista salau in lacurile Snagov si Caldarusani, Cernica etc. (Bucuresti), in Jirlau (jud. Galati), in Bezid (Mures), precum si in lacul Babadag (jud. Tulcea).

Spatiul in care traieste salaul este constituit de apele dulci limpezi, unde poate observa cu usurinta prada, dar ii plac si apele usor saline (ape brack). In mod obisnuit prefera insa apele curgatoare mai mari si mai adinci. Traieste cu placere si in apele statatoare, al caror fund este acoperit cu pietris sau nisip. Nu-i plac, in schimb, baltile cu fundul malos. In rauri se intretine in portiunile unde curentii nu sunt prea repezi, dar nici prea lenti, unde se formeaza vartejuri mai mici. Salaul poate fi intalnit cel mai des in portiunile de rau unde albia este acoperita de pietris sau nisip curat si unde fundul raului este variat.

Acvacultura este identificata ca fiind singura cale de crestere a productiei de peste datorita faptului ca prin pescuitul industrial pe plan mondial, se recolteaza o cantitate de peste apropiata de gradul maxim de sustenabilitate,Diversificarea speciilor crescute in ferme este o cale potentiala de crestere a productiilor in cadrul acvaculturii in ape dulci.

Salaul (stizostedion lucioperca) este un peste apreciat pe piata ca peste de consum sau pentru pescuitul sportiv, fiind in acelasi timp o sepcie utila in activitatile de biomanipulare in apele naturale.Cresterea acestei specii s-a realizat multa vreme in sistem intensiv sau semiintensiv alaturi de alte specii de baza dar in prezent se manifesta o tendinta clara spre cresterea acestuia in sistem superintensiv. Primul factor care a stimulat cresterea superintensiva a salaului si a altor specii de pesti cu valoare economica ridicata a fost posibilitatea reproducerii artificiale a acestora.De asemenea, demonstrarea faptului ca puietul de salau poate fi obisnuit cu hrana granulata a constituit un factor important care a dus la sporirea interesului pentru cresterea superintensiva a acestei specii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem Acvacol Recirculant pentru Cresterea Superintensiva a Salaului.docx

Alte informatii

USAMV Cluj-Napoca Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii.Piscicultura si Acvacultura