Sociologie Rurala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sociologie Rurala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 17 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

I.Obiectivul general al proiectului

Crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacităţii competenţelor şi stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer.

II.Obiective specifice şi modalităţile de îndeplinire ale acestora

1.Sensibilizarea societaţii civile, referitor la problematica reintegrării sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer. Modul de îndeplinire al obiectivului specific: campanii de conştientizare şi informare a societăţii civile.

2.Informarea societăţii civile asupra prevenirii cancerului şi promovarea stilului de viata sănătos. Acest obiectiv este îndeplinit prin intermediul unei campanii de conşientizare de educaţie pentru sănătate.

3.Oferirea unui cadru adecvat persoanelor diagnosticate cu cancer pentru medierea reintegrării sociale, terapie integrativa şi consiliere. Modalitatea de realizare a acestui obiectiv este prin realizarea unor centre de consiliere şi terapie unde se vor desfăşura activităţile de consiliere şi terapie.

4.Identificarea celor mai bune practici existente la nivel european şi stabilirea unui model adecvat sistemului românesc. Modalitatea de îndeplinirea a acestui obiectiv se va realiza prin activităţi de cercetare şi schimb de bune practici cu partenerul străin.

5.Sprijinirea iniţiativelor transnaţionale şi a parteneriatelor la nivel european. Modalitatea de îndeplinire a acestui obiectiv: se va realiza prin ralierea reţelei multiregionale de centre la reţelele europene de profil în vederea dezvoltării resurselor umane şi crearea unei pieţe inclusie de muncă.

III.Locul investigaţiei

1.Regiunea Bucureşti – Ilfov care include Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov,

2.Regiunea Nord – Vest care cuprinde judeţele: Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu – Mare, Sălaj

3.Regiunea Nord – Est care cuprinde judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceva şi Vaslui.

IV. Grupul ţintă

500 de persoanele diagnosticate cu cancer. Din grupul ţintă al celor 500 de persoane diagnosticate cu cancer, se va avea în vedere selectarea grupurilor ţintă pe tip de cancer astfel: 50% cancer mamar ( 250 de persoane) , 40% cancer de col uterin (200 de persoane), 10% cancer testicular (50 de persoane). Din cele 500 de persoane diagnosticate cu cancer 450 sunt femei şi 50 sunt bărbaţi. Grupul secundar al proiectului este format din 1.000 de persoane -familii de aparţinători pentru cei 500 de bolnavi cu cancer. Grupul ţintă de aparţinători ( considerat alt grup vulnerabil) este reprezentat din 400 persoane pentru regiunea Bucuresti -Ilfov, 400 de persoane pentru regiunea Nord Vest, respectiv 200 de persoane pentru regiunea Nord -Est.

V.Ipotezele

Incidenţa cancerului în România este în continuă creştere, situându-se mult peste media europeană: 64 la 100.000 pentru cancerul mamar (cu 20% peste media europeană), 30 la 100.000 pentru cancerul uterin ( unde Romania detine un nedorit loc 1 la nivelul Europei), respectiv 13, 2 la 100.000 pentru cancerul ovarian şi cel testicular (cu 30% peste media europeana pentru acest tip de cancer, ce ramâne cel mai frecvent tip de cancer la adultul tânăr -reprezentând la nivel naţional un număr de aproximativ 400.000 pacienţi). Studiile europene publicate în Jurnalul Internaţional de Cancer au demonstrat faptul că rata de supravieţuire a pacienţilor diferă semnificativ de la ţară la ţară şi de la o regiune la alta şi sunt profund influentate de tipul de terapie şi consilere aplicată suferinzilor de cancer.

Nevoile unei persoane care suferă de cancer sunt extrem de complexe, de la posibilitatea de a urma un tratament modern (utilizând tehnologii de ultimă generaţie), la susţinerea emoţională şi reintegrarea socio-profesională a acestei categorii de persoane. Conform studiilor europene şi naţionale întreprinse pe problematica de profil, rezultă că din cauza lipsei de informare, foarte multe persoane consideră cancerul o boală incurabilă şi contagioasă, ceea ce poate crea dificultăţi de reintegrare în societate. Pentru a rezolva nevoile grupului ţintă, proiectul îşi propune să realizeze o campanie de informare şi constientizare având ca tematică prevenţia cancerului cât şi adaptarea psihologică a diagnosticului de cancer informarea fiind un argument de bază pentru a demara acest proiect. Având în vedere cele de mai sus, proiectul vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor diagnosticate cu cancer prin desfăşurarea unor campanii de conştientizare a societăţii civile asupra cancerului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Sesiunile de informare şi consiliere din cadrul centrelor nou formate vor facilita medierea între bolnavul de cancer şi angajator în vederea reinserţiei pe piaţa muncii. De asemenea prin intermediul campaniei de sensibilizare a societăţii civile angajatorii vor fi incurajaţi să angajeze persoane diagnosticate cu cancer în vederea reintegrarii acestora în societate.

Fisiere in arhiva (2):

  • Sociologie Rurala
    • proiect TCA.doc
    • Sociologie Rurala.doc

Alte informatii

Universitatea De Ştiinţe Agronomice Şi Medicină Veterinară Bucureşti Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală Specializarea Inginerie Economică în Agricultură