Studiu de Oportunitate Privind Amenajarea Turistica si Agroturistica a Zonei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de Oportunitate Privind Amenajarea Turistica si Agroturistica a Zonei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitulul 1:
Contextul natural si socio economic al Judetului Teleorman.
1.1 Localizare , delimitare si accesibilitate in zona.
1.2 Cadrul natural al zonei.
1.3 Cadrul socio-economic de dezvoltare a Judetului Teleorman.
Capitolul 2
Potentialul turistic al zonei si al judetului.
2.1 Potentialul turistic natural existent in zona Judetului Teleorman.
2.2 Potentialul turistic antropic existent in zona .
2.3 Rezervatii si parcuri naturale existente in Judetul Teleorman.
Capitolul 3
Analiza circulatiei turistice in judet si localitate.
3.1 Structura turistica existenta in judet si localitate in perioada 2008-2012
3.2 Analiza circulatiei turistice pe judet si localitate (2008-2012) sub forma tabelarea,in functie de structura turistica existenta(motel, hotel,pensiune). Numarul de locuri de cazare existente in judet sau localitate, numarul de innoptari pe judet si localitate, numarul total de turisti romani si turisti straini si sejurul mediu pentru romani si pentru straini.
Capitolul 4
Studiu de caz.
Analiza circulatiei privind cererea si oferta turistica , la pensiunea ,hotel,motel din localitate.
4.1 Descrierea detaliata a pensiuni ,hotelului,motelului, cu numarul total de camere, numarul total de locuri de cazare, servicii oferite si ce trasee turistice se pot face in zona respectiva.
4.2 Calculul indicatorilor
Capitolul 5
Posibilitati de amenajare si dezvoltare turistica in localitate.
Capitolul 6
Concluzii
Capitolul 7
Bibiografie.

Extras din document

Capitulul 1:

Contextul natural si socio economic al Judetului Prahova.

Judetul Teleorman,

Oras: Turnu Magurele .

1.1 Localizare , delimitare si accesibilitate in zona.

Judeţul Teleorman este situat în partea de sud a ţării, în zona centrală a Câmpiei Române, la intersecţia dintre paralela 440 N şi meridianul 250E. Teritoriul judeţului Teleorman este încadrat în partea de nord de judeţele Argeş şi Dâmboviţa, în partea de est de judeţul Giurgiu, în partea de vest de judeţul Olt, iar la sud este delimitat de fluvial Dunărea care constituie şi graniţa României cu Bulgaria. Dunărea, scăldând toată latura sudică

a judeţului, reprezintă unul dintre atuurile acestuia, constituind un potenţial vector de dezvoltare prin oportunităţile de cooperare transfrontalieră cu Bulgaria.

Judeţul Teleorman se întinde pe o suprafaţă de 5790 km2, situându-se pe locul 19 la nivel naţional ca judeţ de talie mijlocie. În cadrul regiunii Sud-Muntenia, din care face parte, judeţul Teleorman ocupă locul doi ca suprafaţă, după judeţul Argeş.

Drumurile naţionale ce străbat judeţul Teleorman sunt preponderente în zona de vest, centru şi sud, partea de nord având o reţea mai dezvoltată de drumuri judeţene. Drumurile naţionale la nivelul judeţului Teleorman însumează 390 de kilometri, din totalul de 1.525 km de drumuri publice, făcând legătura între următoarele localităţi principale:

E 70 – Bucureşti – Alexandria – Roşiorii de Vede

DN51 – Alexandria – Zimnicea

DN51A – Zimnicea – Turnu Măgurele

DN52 – Alexandria – Turnu Măgurele

DN54 – Izlaz – Turnu Măgurele

DN65 A – Balaci – Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele

DN5C – Petroşani – Zimnicea

Dacă partea de Nord a judeţului dispune de o reţea bine dezvoltatăde drumuri judeţene (în special) şi drumuri comunale, partea de sud, în afară de drumurile naţionale ce fac legătura între principalele localităţi ale judeţului, are o reţea rutieră formată preponderent din drumuri comunale.

La nivel judeţean, gradul de modernizare a drumurilor publice este destul de mic, de 56%, situaţia pe categorii de drumuri publice prezentânduse astfel: drumurile naţionale sunt modernizate în proporţie de 89,4%, iar drumurile judeţene şi comunale în proporţie de doar 44,8%.

Dintre drumurile naţionale ce intersectează judeţul Teleorman, cele

mai solicitate (peste 5.000 de autovehicule/zi) sunt:

• E 70 Bucureşti – Alexandria – Roşiorii de Vede, tronsoanele cele mai solicitate fiind: Ghimpaţi – Drăgăneşti Vlasca; Drăgăneşti Vlasca - Alexandria; Roşiorii de Vede – limita de judeţ;

•DN51 Alexandria – Zimnicea, pe tronsonul Alexandria Smârdioasa;

•DN51A Zimnicea – Turnu Măgurele, pe tronsonul Zimnicea – Piatra;

•DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele.

Judetul Teleorman.

1.2 Cadrul natural

Teleormanul este unul dintre judetele sudice ale Romaniei situat in Câmpia Romana, la confluenþa Oltului si a riului Vedea cu Dunarea, avand in orasul Zimnicea

punctul extrem sudic al tarii ( 430 371 07” ) .La vest se invecineaza cu judetul Olt , la nord cu Argesul si Dimbovita , la est cu judetul Giurgiu , iar la sud cu Bulgaria, fiind judet de frontiera.

Suprafata

Judetul Teleorman are o suprafata de 5789 km2 ocupand ca intindere locul 19 pe tara si detinand 2.4% din suprafata tarii.

Relief

Teleormanul nu dispune de un relief variat, predominant fiind cel de câmpie care acopera partea de sud si centrala continuand cu o zona slab deluroasa in partea nordica.

Altitudinea campiei este cuprinsa intre 38 - 43 m la nivelul terasei Dunarii si 90 - 95 m la nivelul campiei propriu - zise. In timpul apelor mari de primavara, prin revarsare peste maluri, Dunarea a creat in imediata apropiere a malului sau o succesiune de grinduri fluviatile catre interiorul luncii, care a dus la formarea , intre ele, a unor depresiuni ocupate de ape, numite listeve (Listeava mare, Mica, Vasluiului, Lupilor, Lunga, Lata, La plopi, Zimnicea )

Reteaua hidrografica

Reteaua hidrografica insumeaza o lungime de 1569 km din care 61.5 km regularizati si 194 km indiguiti. Teritoriul judetului este strabatut de la nord spre sud de urmatoarele rauri: Olt,Vedea, Teleorman, Calmatui, Urlui, Glavacioc, Siu, Sericu, Nanov, Bratcov, Burdea,Cainelui, Clanita, Dambovnic, iar fluviul Dunarea limiteaza partea de sud a judetului (88km).

Lunca Dunarii reprezinta astazi cea mai antropizata unitate a judetului Teleorman, datorita marilor lucrari de indiguiri, desecari si irigari. Lunca Vedei este mai

mare in zona Smardioasa- Bujoru, atingand la Bragadiru o latime de pana la 2 km si o

altitudine de 18-20 m, mai mica decat cea a grindurilor fluviale ale Dunarii, datorita

acestei configuratii, in timpul revarsarii Dunarii apele patrund in lunca Vedei si

determina mlastinirea ei.

Clima

Clima judetului Teleorman este temperat continentala caracterizata prin veri caniculare , ierni geroase si aspre. Precipitatiile atmosferice cunosc o intensitate maxima in cursul lunii iulie iar cele minime in luna octombrie. Temperaturile medii anuale in judet se situeaza in intervalul de 10 -20 grade C. In timpul iernii predomina vanturile geroase dinspre stepa rusa (Crivat), in est iar din sud - vest bate Austrul care are intensitatea mai mica decat crivatul si prevesteste seceta.

Solurile

Invelisul de soluri al regiunii se remarca prin varietate. Dominante ca intindere,

cernoziomurile, solurile brune de padure si solurile aluviale ocupa principalele forme de

relief. Cernoziomurile levigate acopera suprafete intinse mai ales in jumatatea sudica a

judetului, oferind conditii excelente pentru culturile agricole.

Populatia

Judetul Teleorman are un numar de 436025 locuitori reprezentand 2% din populatia Romaniei. Pe ansamblu densitatea populatiei este de 75.3 loc/kmp. In judet sunt 231 asezari umane organizate in 89 de localitati, din care 5 urbane (3 municipii si 2 orase).

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Oportunitate Privind Amenajarea Turistica si Agroturistica a Zonei.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA, BUCURESTI. FACULTATEA :MANAGEMENT SPECIALIZARE :INGINERIE ECONOMICA SI MANAGEMENT IN ALIMENTATIE PUBLICA SIAGROTURISM. Studiu de Oportunitate Privind Amenajarea Turistica si Agroturistica a Zonei, Localitati, Comuna, Statiune Turistica din Judetul Teleorman si Imprejurimi. Turnu Magurele,Judetul Teleorman