Tehnologia Obtinerii Tigaretelor

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Tehnologia Obtinerii Tigaretelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dorel Modoran

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1. OBIECTIVUL PROIECTULUI
1.1. Denumirea obiectivului proiectului
1.2. Capacitatea de productie
1.3. Profilul de productie pe sortimente sau grupe de sortimente
1.4.Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii productiei proiectate
2. ELEMENTE DE ANALIZA TEHNOLOGICA
2.1. Analiza comparativa a tehnologiilor similare din tara si strainatate
pentru realizarea productiei proiectate
2.2 Alegerea si descrierea schemei tehnologice si analiza factorilor care reglementeaza productia
2.3. Schema controlului fabricatiei:
2.3.1.Principalele caracteristici ale materiei auxiliare si a produselor finite
2.3.2.Fluxul tehnologic pe faze
3. BILANT DE MATERIALE
3.1. Calculul bilantului de materiale pe fiecare operatie în parte,
pierderi specifice
3.2. Calculul bilantului energetic pe fiecare operatie în parte, pierderi
specifice
3.3. Calculul bilantului termic pe fiecare operatie în parte, pierderi specifice
4. CONTROLUL CALITATI MATERIEI PRIME AUXILIARE PE FLUXUL TEHNOLOGIC
5. MASURI DE PROTECTIE A MUNCII P.S.I. , IGIENA MUNCII
6. BILANT GRAFIC
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

I. OBIECTIVUL PROIECTULUI

1.1. Denumirea obiectivului proiectului

Sa se dimensioneze o sectie de obtinere a tigaretelor cu capacitatea 20.000 cartuse/24 h, ce foloseste ca materie prima urmatorul amestec: tutun Virginia, tutun Baragan, tutun Satmarean.

1.2. Capacitatea productiei

Procesarea a 20.000 de cartuse de tigarete superlungi în 24 de ore.

1.3. Profilul de productie si sortimente sau grupe de sortimente

Tutunul ca produs pentru fumat provine din prelucrarea foilor de tutun a speciilor Nicotiana tabacum si Nicotiana rustica din familia Solanaceae, o planta anuala ierboasa.

Principalele tari producatoare de tutun sunt: S.U.A., China, India, Rusia. De asemenea, productii însemnate se obtin în Brazilia, Cuba, Japonia, Indonezia, Grecia, Bulgaria, Turcia, Italia, Rodezia, Iugoslavia, România si alte tari.

Din tutun, în afara de produsele destinate fumatului, se mai obtin nicotina, acidul nicotinic (vitamina PP), acidul citric (din mahorca), ulei din semintele de tutun (care contin 30 -40% ulei), care poate fi extras si folosit în alimentatie sau alte scopuri tehnice.

În mod deosebit intereseaza doua specii: tutunul (Nicotiana tabacum), cu frunze sesile si petiolate, care cuprinde varietatile ce se cultiva pentru fabricarea tigarilor, tigaretelor si tutunului de pipa, si mahorca (Nicotiana rustica), cu frunze petiolate, care cuprinde tutunul „cu miros puternic” ce se cultiva pentru cultivarea mahorcii si extragerea nicotinei.

Exista astazi în cultura numeroase soiuri de tutun care se deosebesc, atât din punct de vedere morfologic si fiziologic, cât si din punct de vedere al calitatii foilor.

Toate soiurile de tutun cultivate în tara noastra sunt grupate în mai multe tipuri, fiecare tip cuprinzând soiuri apropiate calitativ, biologic si chiar morfologic. Astfel, se disting tipurile: oriental, semioriental, Virginia, de mare consum si Burley.

Soiurile de tutun din tipul Virginia se caracterizeaza prin: frunze mult mai mari (lungimea frunzelor de la etajul din mijloc 40-50 cm), perioada de vegetatie mijlocie (plantat-înflorit 60-85 zile), continut de nicotina mijlociu, continutul în hidrati de carbon solubili foarte ridicat, continutul în albumine foarte scazut. Tutunurile Virginia sunt de calitate superioara. Prin uscarea la foc indirect se obtine un produs galben de diferite nuente. Calitatile fumative ale tutunului Virginia sunt foarte bune (gust placut si aroma fina).

Tutunul de tipul Virginia prezinta o deosebita importanta în cultura si industrializarea acestei plante. Tutunurile Virginia asigura productii mari si constante de frunze (18-24 q/ha), au mare plasticitate ecologica, zona lor de cultura fiind mult mai extinsa decât zona de cultura a tutunurilor orientale. Toate soiurile Virginia se utilizeaza pentru tigarete de calitate superioara.

Tutunul Virginia se cultiva pe cele mai mari suprafete în S.U.A.

Tipul Virginia ocupa în tara noastra 20-25% din suprafata cultivata cu tutun. Soiurile de tutun Virginia ocupa zona de sud a Olteniei, îndeosebi pe solurile nisipoase, zona solurilor nisipoase din nord-vestul tarii si centrul Transilvaniei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Obtinerii Tigaretelor.doc

Alte informatii

Proiectul a fost prezentat la Univeritatea de Nord Baia Mare, in cadrul Facultatii de Stiinte, specializarea Ingineria Produselor Alimentare