Valorificarea Durabila a Resurselor Naturale - Giurgiu

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Valorificarea Durabila a Resurselor Naturale - Giurgiu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Doru Marin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

1.1. Judetul : Giurgiu

<< Se spune că de mult, când încă turcii umblau pe meleagurile de pe malul stâng al Dunării şi strângeau slugi pentru Imperiul Otoman, se afla aici un cioban, pe nume San Giorgio ce îşi adusese oile la pascut în lunca Dunării. Acesta a eliberat un mare grup de oameni ce trebuiau duşi în Imperiul Otoman. Acesti oameni au rămas aici după eliberare si au format dintr-un loc de trecere un târg. Acest târg a purtat numele celui care a fost eliberatorul lor, San Giorgio (Giurgiu). >>

1.2. Asezare geografica

Judetul Giurgiu este situat in partea de sud a tarii, fiind strabatut de paralela 430 53I latitudine nordica si meridianul de 250 59I longitudine estica, avand urmatorii vecini:

- la Est cu judetul Calarasi

- la Nord-Est cu judetul Ilfov

- la Nord cu judetul Dambovita

- la Vest cu judetul Teleorman

- la Sud cu Bulgaria

1.3. Clima

Este temperat continentala de campie, cu influiente climatice de silvostepa cu veri lungi, uscate si calduroase si ierni geroase. Temperatura medie anuala este de 11,30C. Cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata la 6 februarie 1954 (-30,20C), iar cea mai ridicata temperatura a fost inregistrata la 7 august 1896 (+42,80C).

Precipitatiile totale medii anuale sunt de 350-550 l/m2, sub valoarea care poate asigura maxim de randament pentru cereale, a caror pondere este de circa 60% din suprafata arabila a judetului, ceea ce face necesara irigarea. Influenta maselor de aer, a caror frecventa, durata si intensitate difera de la o directie la alta. Astfel, Crivatul , vant puternic si rece, bate iarna de la nord-est si determina geruri, ingheturi intense, polei si viscol. Austrul este cunoscut ca un vant uscat, aproape in toate anotimpurile, batand dinspre sud-vest. Aduce ger iarna si seceta vara. Baltaretul, vant umed specific baltilor Dunarii, bate mai ales toamna si primavara dinspre sud-est, spre nord-vest, fiind insotit de nori negrii si grosi, care aduc o ploaie marunta si calda. Suhoveiul este specific sezonului cald, bate cu frecventa mai mare dinspre est, fiind un vant fierbinte si uscat, aducand seceta, eroziunea solului si furtuni de praf.

Viteza vanturilor in aproape jumatate din cazuri este de 2-5 m/s, vitezele mai mari de 6 m/s si de 0-1 m/s reprezentand celelalte frecvente inregistrate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Durabila a Resurselor Naturale - Giurgiu.doc