Vinurile Grecesti

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Vinurile Grecesti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Prietenie, savoare, senzualitate, arta de a trai, istorie, traditie, patrimoniu, aproape orice cuvant sau expresie poate caracteriza aceasta lume a vinului pe care o iubim cu totii. Din toate timpurile, simbolurile asociate vinurilor au avut conotatii puternice, chiar si simbolice. Numit mistic “sangele pamantului si al cerului”sau trecand la definitii ce tin strict de domeniul domestic “o mancare buna si un vin bun reprezinta paradisul pe pamant”, vinul nu poate fi rezumat doar la o licoare alba, rosé sau rosie pe care o savuram la masa alaturi de familie sau prieteni.

Grecia este spatiul in care istoria si mitologia – mai ales prin spectaculoasele ritualuri inchinate zeului Dionysos – au consacrat vinul si i-au conferit semnificatii simbolice inca vii. Imbinand desavarsit o traditie covarsitoare si tehnici de vinificatie moderne, Grecia aduce astazi un plus de culoare pe piata mondiala a producatorilor de vin, prin balansul fin pe care il pastreaza intre istoria indelungata a vinurilor sale si permanenta conectare la dinamica actuala a pietei vinurilor.

Clima calda mediteraneeana este propice culturilor de vita-de-vie ce se intind de la nivelul marii, pana la altitudini de 800 metri. Climatul bland, soarele din belsug si ploile rare au marele avantaj de a transforma solul de o fertilitate moderata intr-un mediu ideal pentru cultivarea vitei-de-vie. Podgoriile cultivate la altitudini mai ridicate se dezvolta pe un sol auster, in care predomina straturile calcaroase, intens mineralizate. Pe masura ce coboram, solurile se imblanzesc, castigand in organicitate, pana la solurile fertile de campie. Trebuie mentionat ca vinul grecesc a fost primul care a dat «denumirea de origine (DOC)», pe care celelalte popoare au preluat-o ulterior. Primul vin cunoscut ca avand o indicatie geografica de origine controlata este Tsmaric sau Maronian, urmat de vinurile din Thassos.

Fisiere in arhiva (1):

  • Vinurile Grecesti.ppt