Activitati Responsabile Social Dezvoltate de SC Avon Cosmetics Romania SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Activitati Responsabile Social Dezvoltate de SC Avon Cosmetics Romania SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Potincu Cristian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1. Prezentare generală.

SC Avon Cosmetics România S.R.L

Avon România este filiala naţională a Avon International, cea mai mare companie de vânzări directe din lume şi un important jucător pe piaţa de cosmetice. Prezentă în peste 100 de ţări, compania înregistrează o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de dolari anual, la nivel global.

Avon Cosmetics România a fost înregistrată la data de 4 septembrie 1997. Operează în 96 de centre de pe întreg teritoriul ţării. Principalele locaţii din Bucureşti în care Avon îşi desfăşoară activitatea sunt:

Sediul AVON Cosmetics (România), str. Ermil Pangrati nr. 30, sector 1, Bucureşti, Centrul Livrări Expres din Piaţa Lahovari nr. 36-40, Bucureşti,

Centrul Operaţional, localitatea Chiajna, judeţul Ilfov

Avon Cosmetics România S.R.L este înregistrată cu următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 9738657; Nr. Înmatriculare J40/6838/1997 .

Locul 1 în Top Afaceri România, domeniul 4799: Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor.

Este o companie producătoare şi distribuitoare de produse cosmetice în sistemul de vânzări directe prin cei 90 000 de reprezentanţi pe care îi are în România.

Activitatea companiei se încadrează în sfera industriei cosmeticelor.

Iniţial avea 6 zone de livrare care acopereau Bucureştiul. În 2003 produsele Avon erau distribuite în întreaga ţară, prin 67 de zone de livrare. În prezent are 96 de zone de livrare la nivelul întregii ţări şi aproximativ 100.000 reprezentanţi de vânzări. Începând din 2009, toate comenzile de produse se fac 100% online, pe site-ul www.avoncosmetics.ro.

În 2006, în urma unei investiţii de 12 milioane USD, Avon a inaugurat un centru regional de distribuţie, în Bucureşti, la Chiajna. Centrul livrează lunar peste 7 milioane de produse în România, Bulgaria, Moldova, Albania şi Macedonia.

La ora actuală, compania comercializează peste 2.000 de produse cosmetice: parfumuri, produse de machiaj, îngrijire personală, îngrijirea părului etc. Acestea sunt prezentate în Broşura Avon, care are peste 180 de pagini şi este tipărită o data la 3 săptămâni, în peste 500.000 de exemplare. Broşura poate fi accesată şi online pe site-ul companiei.

În 2009, Avon România a înregistrat o cifră de afaceri de 474 de milioane de lei, cu 13,4% mai mare faţă de 2008.

Gama de produse avon

Produse destinate bărbaţilor:

• gel de ras

• parfumuri

• deodorante

• after shave

• şampon

Produse destine femeilor:

• parfumuri

• produse de îngrijire corporală

• Crème de faţă

• Farduri

• Rujuri

Produse destinate copiilor

• Spray pentru păr

• Geluri de duş

• Accesorii

De-a lungul anilor s-a menţinut lider pe piaţa produselor cosmetice ştiind să implementeze inovaţii : primul card de credit parfumat în colaborare cu Garanti Bank, MyAvon Mobile - singura reţea de telefonie mobilă pentru femei, prima comunitate virtuală Avon pentru femei din lume, www.avonspaceblog.ro - premiat la Roblogfest 2010 pentru cel mai bun blog de companie etc. şi având viziune pe timp îndelungat astfel femeile au început să aibe încredere în această firmă. Avon este total implicată în problemele care afectează viaţa cotidiană şi mediul înconjurător. Avon a fost prima mare companie de cosmetice care a eliminat din compoziţia produselor sale gazele cfc gaze ce dăunează păturii de ozon. Marea majoritate a ambalajelor avon sunt reciclabile. Avon este preocupată să îmbunătăţească viaţa femeilor, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor şi militând continuu pentru sănătatea şi standardul lor de viaţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitati Responsabile Social Dezvoltate de SC Avon Cosmetics Romania SRL.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR. SECŢIA MANAGEMENT. AN II