Analiza Comparativa a Automobilului Opel Astra Fata de Celelalte Produse Concurente Existente pe Piata Romaneasca cu Ajutorul Indicatorului Sintetic al Calitatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Automobilului Opel Astra Fata de Celelalte Produse Concurente Existente pe Piata Romaneasca cu Ajutorul Indicatorului Sintetic al Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Asist. Univ. drd. Crenicean Luminița

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Introducere 3
I.Prezentarea produsului și a grupei de produse din care face parte 4
1.1Prezentarea firmelor producatoare 4
1.2 Prezentarea produselor alese 9
2.Prezentarea caracteristicilor generale ale produsului in general 14
3.Selectarea caracteristicilor de calitate ce vor fi utilizate în analiză 15
4.Metode de analiză comparativă 16
4.1 Metoda clasică 16
4.2Calculul indicatorului sintetic al calitații 22
Concluzii 24
Bibliografie 24

Extras din document

Introducere

Analiza comparativă este realizată în scopul informării obiective a consumatorului asupra calitații reale a unui produs și/sau serviciu.

Analiza utilizează metode grafice și matematico-statistice bazîndu-se pe ierarhizarea produselor/serviciilor în funcție de principalele caracteristici de calitate. Utilizează în special caracteristici măsurabile dar și atributive; proporția acestora fiind în favoarea primelor. Analiza ierarhizează produsele nu numai după caracteristicile de calitate ci și in funcție de eficiența economică. (raport calitate-preț)

În cele ce urmează voi prezenta analiza comparativă a calitații automobilelor comercializate pe piața românească pentru a afla raportul real dintre calitate si preț.

I.Prezentarea produsului și a grupei de produse din care face parte

1.1 Prezentarea firmelor producatoare

Pentru realizarea proiectului am ales următoarele firme producatoare:

Škoda

Numele Škoda înseamnă peste 100 de ani de istorie și tradiție. După primele încercări de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, în anul 1905, a început productia de automobile. Primul, Voiturette A. a devenit un mare succes comercial şi simbolul automobilului clasic de producţie cehă. Acesta asigura uzinelor Laurin & Klement o poziţie stabilă pe piaţa internaţională în plină dezvoltare a autovehiculelor.

Škoda este o marcă de automobile cu o dezvoltare dinamică, care se prezintă pe piaţa europeană şi mondială prin automobilele sale sigure şi confortabile, de cea mai înaltă calitate şi cu un excelent raport preţ-performanţă. Astfel, automobilele Škoda se exportă astăzi în aproximativ 100 de ţări, iar anual se produc în total peste 700.000 de autovehicule.

Prin cuprinderea în concernul VW în anul 1991 a avut loc un transfer de tehnologie (Know-How) concretizat prin investiţii considerabile. Prin aceasta Škoda a putut să obţină progrese tehnice hotărâtoare şi astăzi leagă valorile tradiţionale şi funcţionalitatea creativă cu un design de succes. Totodată se pune mare preţ şi pe independenţa mărcii.

Ford

Henry Ford a schimbat viaţa multor oameni, datorită maşinilor practice şi accesibile pe care le-a produs. Linia mobilă de asamblare şi tehnicile de producţie de masă pe care le-a inventat au stabilit standardele prin care avea să fie evaluată activitatea industrială în toată prima jumătate a secolului XX. Povestea începe în Springwells Township, Wayne County, Michigan, pe 30 iulie 1863, când William şi Mary Ford au devenit părinţi, la naşterea lui Henry, primul dintre cei şase copii ai familiei. Crescând la o fermă prosperă de familie, el şi-a făcut educaţia într-o şcoală sătească, ce avea o singură clasă; încă de pe-atunci el a arătat un interes deosebit pentru absolut tot ce ţinea de mecanică. Acest interes avea să devină geniu desăvârşit şi să îi aducă lui Henry recunoaşterea ca ‘unul dintre cei mai mari industriaşi ai lumii’. Culminarea experimentelor sale a constat în construirea unui vehicul auto-propulsat – Quadricycle – în 1896. Primul motor Ford a intrat în istorie direct de pe masa de bucătărie a lui Henry Ford şi a fost urmat, în scurt timp, de următorul său proiect - un motor montat pe un cadru cu patru roţi de bicicletă – prima maşină Ford.

Lucrurile avansau rapid. În anul 1919, Henry şi fiul său Edsel au achiziţionat întreg stocul de participatiuni al actionarilor minoritari, în valoare de 105.568.858 $, devenind astfel proprietarii companiei. Edsel, care a preluat în acel an funcţia de Preşedinte de la tatăl său, a continuat să ocupe această poziţie până la moartea sa, în anul 1943, atunci când Henry Ford a revenit la conducerea companiei.

Ford Motor Company a revenit în România în 2007, de data aceasta nu la Bucureşti, ci la Craiova, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi preluând în martie 2008 uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford fabricat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect de culoare albă, care a fost donat spitalului municipal din Craiova.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Automobilului Opel Astra Fata de Celelalte Produse Concurente Existente pe Piata Romaneasca cu Ajutorul Indicatorului Sintetic al Calitatii.docx

Bibliografie

• Bazele stiintei marfurilor, editura Renaissance, Bucuresti, 2008, Prof. univ. dr. Ion stanciu si Prof. univ. dr. Elena Paraian
• www.opel.ro
• www.skoda.ro
• www.vw.ro
• www.renault.ro
• www.ford.com
• www.wikipedia.org
• www.auto.ro

Alte informatii

UNIVERSITATEA CREȘTINĂ “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC ȘI COMERCIAL